РФ відправляє до Сирії новітній фрегат для посилення авіаносної групи

фото
Четвер, 3 листопада 2016, 16:24

Новітній фрегат Чорноморського флоту РФ "Адмірал Григорович", озброєний ракетами "Калібр", в четвер відправиться з окупованого Криму в Середземне море, де посилить російське угруповання біля берегів Сирії.

Про це повідомляє РІА Новості з посиланням на джерела в силових структурах.

У червні 2016 року "Адмірал Григорович" прибув в Севастополь і увійшов до складу Чорноморського флоту РФ.

"Корабель здатний завдавати ракетні удари на великі відстані як по надводних, так і по наземним цілям. Він також буде інтегрований в загальну систему ППО російського угруповання", - сказав співрозмовник.

 

Фрегат "Адмірал Григорович" здатний нести на борту до 8 крилатих ракет "Калібр", а також 36 зенітних керованих ракет комплексу "Штиль-1", що є морський версією зенітного комплексу "Бук".

Крім ракетних комплексів на озброєнні корабля знаходяться артилерійська установка калібру 100 мм, протичовнова реактивно-бомбова установка "Смерч-2", торпеди калібру 533 міліметри і вертоліт Ка-31.

Як повідомлялося, 1 листопада авіаносна група російського військово-морського флоту увійшла в Середземне море і продовжує рух до узбережжя Сирії.

Як відомо, Мальта відмовилася заправляти російські військові кораблі, що прямують до Сирії з Сєвєроморська. Раніше повідомлялося, що Росія відкликала заявку щодо дозволу для авіаносної групи на захід в порт іспанського міста Сеута.

Це сталося після того, як у НАТО висловили стурбованість через допомогу флоту РФ країнами-членами альянсу.

Північноатлантичний альянс вважає, що перебазування частини російського флоту до Середземномор'я може мати на меті посилення бомбардувань сирійського міста Алеппо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.