Перша з держінституцій РФ після жорстких санкцій США закликала до миру в Україні

Четвер, 3 березня 2022, 12:33

Російський фонд прямих інвестицій став першою російською державною установою, яка закликала до миру в Україні, що свідчить про те, що в еліті країни починає з’являтися опозиція проти вторгнення.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

"РФПІ підтримує відновлення миру та сподівається, що переговори між представниками Росії та України будуть успішними. РФПІ та його міжнародні партнери вірять, що лише дипломатія може покласти край цьому конфлікту та врятувати людські життя", – йдеться у заяві фонду.

РФПІ був заснований у 2011 році для партнерства зі стратегічними інвесторами, які приїжджають до Росії, і залучив загальний іноземний капітал у розмірі 40 мільярдів доларів.

Введення Заходом жорстких фінансових та економічних санкцій проти Росії загрожує зруйнувати досягнення РФПІ: обвалом рубля, падінням акцій і масовим виходом іноземних компаній з країни.

Нагадаємо, за вказівкою президента Джо Байдена, Мінфін США ввів санкції щодо ключового російського суверенного фонду, Російського фонду прямих інвестицій, який має відношення до фінансової системи Сполучених Штатів, і його головного виконавчого директора (генерального директора) Кирила Дмитрієва, відомого союзника Путіна. Путін і його найближче оточення довго покладалися на РФПІ і Дмитрієва для залучення коштів за кордоном, у тому числі в Сполучених Штатах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: