У Франції судитимуть 19-річного волонтера-пожежника, причетного до близько 30 підпалів

Неділя, 28 серпня 2022, 22:07

У французькому Бордо в неділю арештували 19-річного студента, який, працюючи на волонтерських засадах у пожежній службі, був причетний до близько трьох десятків пожеж у муніципалітеті Леспарр-Медок.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

Прокуратура звинуватила студента в тому, що він розпочав 31 пожежу, яка сталася з 29 липня по 21 серпня, через що проти нього було порушено кримінальну справу за "спричинені вогнем руйнування лісів, боліт, чагарнків або насаджень інших осіб, які можуть завдати шкоди іншим людям".

Протягом згаданого літнього періоду було зафіксовано близько тридцяти пожеж "навмисного та кримінального характеру" в обмеженій географічній зоні на півночі Леспарр-Медока.

Для розслідування обставин пожеж було мобілізовано майже 45 жандармів, а також залучено приватну компанію Lesparre і відділ досліджень Бордо.

Згідно з прокуратурою Бордо, палій "підтвердив своє зізнання" перед слідчим, який в неділю вручив йому обвинувальний акт. Запобіжним заходом йому обрали тримання під вартою.

У разі доведення вини 19-річному чоловікові загрожує покарання у вигляді до п'ятнадцяти роками позбавлення волі.

Цього літа департамент Жиронда постраждав від двох великих пожеж – у муніципалітетах Ла-Тест-де-Буш (площею 7000 га в липні) і Ландірас (13,8 тисячі га в липні, потім 7400 га в серпні після сильного відновлення пожежі).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: