Путін зустрівся з Алієвим і Пашиняном і визнав, що "не все вдалося узгодити"

Понеділок, 31 жовтня 2022, 21:30

Президент Росії Владімір Путін у понеділок прийняв лідерів Азербайджану та Вірменії Ільхама Алієва та Нікола Пашиняна, щоб обговорити питання врегулювання відносин між державами.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Зустріч відбувалася спершу у двосторонньому форматі – Путін окремо зустрівся з главами Азербайджану та Вірменії, після чого вони провели тристоронню зустріч. Паралельно велися розмови на рівні делегацій. У результаті була узгоджена спільна заява.

"Мушу сказати відверто, не все вдалося узгодити, деякі речі довелося вилучити з попередньо опрацьованого на рівні фахівців тексту. Проте я згоден із загальною оцінкою в тому, що зустріч була корисною, і це створює умови для подальших кроків у напрямку врегулювання ситуації загалом", – визнав президент РФ, якого цитує сайт Кремля.

Заява містить загальні формулювання про необхідність дотримуватися попередніх домовленостей про непорушність кордонів Вірменії та Азербайджану та  працювати над укладанням мирного договору.

ОДКБ зустрілася через Вірменію: домовилась зустрітися ще

Окремо в документі відзначено "ключовий внесок Російського миротворчого контингенту в гарантуванні безпеки в зоні його розгортання", а також готовність РФ "сприяти нормалізації відносин" між Єреваном і Баку.

Раніше Пашинян заявляв, що готовий на тристоронній зустрічі в Сочі 31 жовтня підписати документ про продовження терміну перебування в Нагірному Карабаху російських "миротворців". Імовірно, цей пункт так і не було узгоджено, якщо він узагалі обговорювався.

Нагадаємо, в листопаді 2020 року Вірменія, Азербайджан і Росія підписали заяву про припинення війни в Нагірному Карабаху. Згідно із домовленістю, в регіоні вирішили розгорнути "миротворчий контингент" Російської Федерації.

Водночас, у серпні Пашинян заявляв, що ситуація навколо Нагірного Карабаху викликає низку питань у вірменської громадськості до російського військового контингенту в регіоні.

Читайте також: Антиросійська Вірменія: чи піде Єреван на розрив союзу з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: