Меркель отримала премію ООН у справах біженців

Вівторок, 4 жовтня 2022, 13:05

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель отримає у цьому році премію Нансена - щорічну правозахисну премію Управління верховного комісара ООН у справах біженців. 

Про це у вівторок повідомило УВКБ ООН, пише "Європейська правда".

Щороку нагорода, названа на честь норвезького дослідника, вченого, дипломата та гуманіста Фрітьофа Нансена, вручається окремій особі, групі чи організації, які зробили все можливе для захисту біженців, внутрішньо переміщених осіб чи осіб без громадянства.

Під керівництвом Ангели Меркель Німеччина прийняла понад 1,2 мільйона біженців та прохачів притулку у 2015 та 2016 роках — у розпал конфлікту в Сирії та на тлі смертоносного насильства в інших місцях. За це Меркель і удостоїли премії.

"Допомагаючи більш ніж мільйону біженців вижити та відновитися, Ангела Меркель продемонструвала велику моральну та політичну мужність", -  сказав Філіппо Гранді, верховний комісар ООН у справах біженців.

Комісія премії заявила, що визнає "лідерство, мужність і співчуття колишнього федерального канцлера Меркель у забезпеченні захисту сотень тисяч людей, що зневірилися", а також її зусилля з пошуку "життєздатних довгострокових рішень" для тих, хто шукав безпеки.

Нагадаємо, у червні Меркель припустила, що її відставка з посади глави уряду могла вплинути на рішення Владіміра Путіна почати повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: