Швеція та Ісландія перемогли в найбільших у світі навчаннях НАТО з кібербезпеки

П'ятниця, 21 квітня 2023, 18:03

Команда Швеції та Ісландії перемогла на навчаннях із кібербезпеки Locked Shields – 2023, організованих Північноатлантичним Альянсом в Естонії.

Про це повідомила пресслужба шведського уряду в п’ятницю, пише "Європейська правда".

Швеція була головним організатором команди, тоді як Ісландія брала участь у Locked Shields – 2023 вперше. Ця команда показала найкращі результати й перемогла в навчаннях, що завершились у п’ятницю.

Швецію на навчаннях представляли військовослужбовці шведських збройних сил, а шведсько-ісландська команда складалась із цивільних і військових представників, які відпрацьовували питання оборонної співпраці, і налічувала понад 100 людей.

"Я дуже пишаюсь шведськими учасниками. Кібербезпека є важливою частиною загальної оборони Швеції. Це наочно демонструє, що Швеція як член оборонного альянсу НАТО може зробити значний внесок в ще одну сферу", – заявив міністр цивільної оборони Швеції Карл-Оскар Болін.

Під час навчань Locked Shields – 2023 учасники мали протистояти різноманітним атакам в умовах обмеженого часу. Атаки відбувались в умовах змодельованої реальної події в галузі кібербезпеки, протистояли їм як індивідуально, так і спільно з іншими.

Locked Shields – найбільші у світі навчання з кібербезпеки. Навчаннями керував і розробляв Центр передового досвіду НАТО з питань кібербезпеки в Таллінні. Цього року в них узяли участь 33 країни у складі 24 різних команд.

Україна приєдналась до кіберцентру при НАТО у березні 2022 року попри блокаду цього кроку Угорщиною у минулому.

Читайте також про те, як НАТО допомагає Україні вберегтися від хакерських атак РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: