Китай попередив дипмісії інших країн про неприпустиму "пропаганду" після підняття прапорів України

фото
Середа, 17 травня 2023, 12:17

Китай попередив іноземні посольства та міжнародні організації, щоб вони не розміщували на своїх будівлях "політизовану пропаганду" – за словами дипломатів, ця вказівка спрямована на місії, які вивісили прапори України після вторгнення РФ.

Про це йдеться у публікації агентства Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Кілька іноземних представництв у Китаї підняли український прапор або розмістили його зображення на плакатах і вивісках після повномасштабного вторгнення РФ в лютому 2022 року.

"Не використовуйте зовнішні стіни будівель для розміщення політизованої пропаганди, щоб уникнути розпалювання суперечок між країнами", – йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Китаю від 10 травня.

Повідомлення, копію якого бачило агентство, було адресоване "всім посольствам і представництвам міжнародних організацій в Китаї".

Боррель вважає, що Китай уже не може бути посередником між Україною і РФ

У повідомленні міністерство не згадувало українські прапори чи якісь конкретні "пропагандистські" експозиції. Але четверо дипломатів, які працюють у Пекіні, у розмові з агентством на умовах анонімності сказали, що це явно пов'язано з висловленням солідарності з Україною.

Через кілька тижнів після того, як Росія розпочала повномасштабну війну, плакат з українським прапором на зовнішній стіні посольства Канади зіпсували антинатівськими графіті.

Представництва Європейського Союзу, Великої Британії, Німеччини та Польщі в Пекіні також вивісили зображення українських прапорів.

Деякі посольства в Пекіні також вивісили веселкові прапори на підтримку ЛГБТ-спільноти, щоб відзначити Міжнародний день боротьби з гомофобією, біфобією і трансфобією в середу, а також Місяць гордості ЛГБТ в червні.

Китай офіційно заявляє про нейтралітет у російсько-українській війні та підтримку територіальної цілісності України, хоча надає Москві економічну й політичну допомогу.

В останні тижні європейські лідери активізували контакти з Китаєм, намагаючись залучити його як посередника до вирішення війни в Україні.

Водночас, як відомо, Брюссель готується запровадити санкції проти китайських компаній, що допомагають РФ ухилятись від обмежень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: