"Буде ядерна зброя для всіх": Лукашенко закликав вступати в союз Білорусі і РФ

Неділя, 28 травня 2023, 17:45

Самопроголошений білоруський президент Александр Лукашенко закликав країни, яких непокоїть переміщення російської ядерної зброї до Білорусі, вступати у Союзну державу з РФ.

Про це Лукашенко заявив  в програмі "Москва. Кремль. Путін", його цитує російське агентство ТАСС, пише "Європейська правда".

Лукашенко відреагував на репліку президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва.

"Якщо хтось переживає – не думаю, що Касим-Жомарт Токаєв переживає з цього приводу, але якщо раптом – то ніхто не має нічого проти, щоб у Казахстану та інших країн були такі самі тісні відносини, як у нас із Російською Федерацією. Це дуже просто. До союзу Білорусі з Росією треба вступати, і все: буде ядерна зброя на всіх", – заявив Лукашенко.

24 травня на пленарному засіданні другого Євразійського економічного форуму президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв торкнувся питання переміщення ядерної зброї РФ до Білорусі. 

"У нас є в ЄАЕС Союзна держава, тобто у світовій політичній історії створено унікальний прецедент або феномен – створення держави за формулою "Дві країни – одна держава" з єдиним політичним, юридичним, військовим, економічним, валютним, культурним, гуманітарним простором, з єдиним союзним урядом, з єдиним союзним парламентом. Я перепрошую, навіть ядерна зброя – одна на двох зараз", – сказав президент Казахстану.

25 травня міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. Того ж дня Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали перекидати у Білорусь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: