Глава Пентагону закликав РФ навчити свої війська дотримуватись законів неба

Неділя, 30 липня 2023, 15:47

Міністр оборони США Ллойд Остін закликав Росію дотримуватися законів неба та припинити безвідповідальну поведінку після того, як на початку тижня російський винищувач влучив у американський безпілотник ракетою в Сирії. 

Про це Остін сказав, перебуваючи з офіційним візитом в Австралії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Голос Америки".

"Щодо безвідповідальної та небезпечної поведінки з боку росіян, ми закликаємо російське керівництво зробити все можливе, щоб видати інструкції своїм військам щодо дотримання законів неба та зробити все, щоб вони припинили цю безвідповідальну поведінку", – сказав він.

Остін наголосив, що США продовжуватимуть співпрацювати з Росією, "використовуючи встановлені канали, щоб передати стурбованість (поведінкою росіян у небі над Сирією. – Ред.)".

У вівторок 25 липня у США повідомили про черговий інцидент за участю російської авіації в Сирії, внаслідок якого зазнав пошкодження американський безпілотник MQ-9.

Літаки РФ летіли впритул до безпілотника й за кілька метрів від нього випустили сигнальні ракети, одна з яких влучила в MQ-9 і серйозно пошкодила гвинт. 

27 липня у Білому домі повідомили, що вдруге за тиждень військовий літак РФ пролетів у небезпечній близькості від американського безпілотника у небі над Сирією.

Загалом за місяць США зафіксували шість небезпечних інцидентів за участю російської авіації у Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: