Україна досі чекає від Грузії допуску для омбудсмена до ув’язненого Саакашвілі

Четвер, 14 вересня 2023, 14:41

Україна досі очікує від грузинської влади дозволу для омбудсмена відвідати ув’язненого експрезидента Грузії, громадянина України Міхеїла Саакашвілі. 

Як повідомляє Interpressnews, пише "Європейська правда", про це сказав тимчасовий повірений у справах України Олександр Шульга. 

Тимчасовий повірений зазначив, що українська сторона досі очікує реакції на запит щодо допуску українського уповноваженого з прав людини до Саакашвілі.

"Ми залишаємося там же, де були. Ми не отримали відповіді від жодного офіційного відомства", – повідомив Олександр Шульга. 

Як відомо, Саакашвілі втратив грузинське громадянство наприкінці 2015 року у зв’язку з тим, що став громадянином України.

Міхеїл Саакашвілі перебуває за ґратами з осені 2021 року, коли таємно повернувся до Грузії перед місцевими виборами. 

На початку липня Саакашвілі вперше з лютого брав участь у судовому засіданні, через відеовключення з клініки "Вівамед". Він виглядав вкрай виснаженим, що викликало широкий резонанс.

Після цього стало відомо, що до Саакашвілі після шестимісячної затримки пустили польських лікарів. Однак у пенітенціарній службі заявили, що польський лікар намагався потай винести зразки матеріалів, взятих у політика.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: