У Молдові депутати забороненого "Шора" хочуть скасувати результати місцевих виборів

Новини — Четвер, 18 квітня 2024, 17:27 —

Група молдовських депутатів розпущеної партії "Шор" олігарха-втікача Ілана Шора 18 квітня звернулась до Центральної виборчої комісії Молдови, вимагаючи анулювати результати місцевих виборів листопада 2023 року й призначити повторне голосування.

Як повідомляє "Європейська правда", про це у Facebook повідомила одна з авторів звернення, депутатка парламенту Молдови Марина Таубер.

За словами Таубер, результати місцевих виборів у Молдові не можуть вважатись дійсними, тому що на них не допустили представників розпущеної партії "Шор" – а це рішення вже опісля скасував Конституційний суд країни.

"Таким чином, тільки нові вибори за участю всіх кандидатів виправлять серйозну помилку, допущену цим політичним угрупованням, яке тимчасово керує Молдовою", – написала Таубер, опублікувавши текст звернення до ЦВК.

Реклама:
У Молдові скасували заборону на вибори для "агентів РФ"

Вона додала, що в разі відмови Центрвиборчкому Молдови скасувати результати місцевих виборів представники групи Шора звернуться до "національних і міжнародних судів".

Нагадаємо, 26 березня Конституційний суд Молдови визнав неконституційними поправки до кодексу про вибори, які передбачали обмеження на участь у виборах представників неконституційних партій, ухвалених у жовтні 2023 року.

Тоді урядова комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про обмеження участі у виборах представників неконституційних партій. Того ж дня через кілька годин законопроєкт із відповідними поправками до Кодексу про вибори зареєстрували в парламенті Молдови й ухвалили в обох читаннях.

Нагадаємо також, що Конституційний суд Молдови у червні 2023 року оголосив "неконституційною" парламентську партію "Шор".

Про значення заборони партії "Шор" читайте у статті: Молдова йде на війну з агентами Кремля. Що означає заборона ключової опозиційної партії країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: