Опитування: Молоді німці дедалі більше підтримують ультраправих

Новини — Вівторок, 23 квітня 2024, 15:29 —

Молодь у Німеччині частіше, ніж раніше, підтримує ультраправу партію "Альтернатива для Німеччини" ("АдН"), згідно з дослідженням "Молодь у Німеччині 2024".

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Як свідчить опитування, 22% із 2000 молодих людей у віці від 14 до 29 років заявили, що мають намір проголосувати за "АдН" на парламентських виборах. Це понад удвічі більше, ніж два роки тому.

Дослідження показало, що 18% молодих людей проголосували б за проурядову партію "Зелені" проти 27% 2022 року.

Реклама:

За два роки також впала підтримка серед молоді і їхніх коаліційних партнерів: "Вільних демократів" – з 19% до 8%, соціал-демократів канцлера Олафа Шольця – з 14% до 12%.

Водночас, за даними опитування, опозиційна ХДС/ХСС покращила свої позиції серед молоді, їхня підтримка зросла з 16% до 20%, тоді як "Альянс Сари Вагенкнехт" (BSW), що виступає проти військової допомоги Україні, набрав 5%.

Раніше повідомляли, що підтримка виборцями у Німеччині ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" знизилася до 18 відсотків.

Перед цим журналістське розслідування виявило, що депутат Бундестагу від "Альтернативи для Німеччини" й кандидат від цієї партії на виборах до Європарламенту Петр Бистронь отримував гроші від проросійської мережі впливу.

Сам Бистронь вирішив оскаржити в суді ці звинувачення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: