Reuters: США готують для України пакет військової допомоги на $1 млрд

Новини — Вівторок, 23 квітня 2024, 18:08 —

Новий пакет військової допомоги США для України, який буде надісланий відразу після завершення процедури схвалення підтримки обсягом 61 млрд доларів, матиме вартість 1 мільярд доларів.

Про це агентство Reuters дізналось від двох американських посадовців, повідомляє "Європейська правда".

В останні місяці США практично зупинили передачу військової допомоги Україні через блокування цього кроку у Конгресі. Тепер, після очікуваного схвалення у Сенаті проєкту на 61 млрд доларів і підпису президента Байдена, закон дозволить виділити перший за довгий час пакет військової допомоги Києву.

За даними Reuters, до пакета увійдуть зокрема транспортні засоби, зенітно-ракетні комплекси Stinger, додаткові боєприпаси для систем HIMARS, 155-мм артилерійські снаряди, протитанкові боєприпаси TOW і Javelin.

Реклама:

ЗМІ раніше повідомляли, що США готують "більший, ніж зазвичай" пакет військової допомоги для Києва, куди увійдуть бронетехніка, зокрема бойові машини Bradley, військові автомобілі Humvee та бронетранспортери M113, а також "ракети", артилерія та засоби протиповітряної оборони.

Також повідомлялось, що більшість озброєнь з нового пакета допомоги США для України, яку виділять після завершення процедури схвалення відповідного закону, вже перебуває на складах Німеччини і Польщі.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США проголосувала за законопроєкт про іноземну допомогу для України. Подробиці документа читайте в цьому матеріалі.

Голосування в Сенаті заплановане на 23 квітня.

Читайте також: Зброя з США, право бити по Росії та "червоні лінії" американців. Інтерв'ю з Оксаною Маркаровою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: