CNN: Ракети ATACMS можуть передати Україні в наступному пакеті допомоги США

Новини — Вівторок, 23 квітня 2024, 22:13 —

Наступний пакет американської військової допомоги Україні вартістю, ймовірно, 1 мільярд доларів може містити далекобійні ракети ATACMS.

Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на джерела, пише "Європейська правда".

Новий пакет, як ідеться в матеріалі, буде наданий за механізмом PDA – тобто зброя Україні постачатиметься із запасів американської армії, що є найшвидшим із доступних шляхів.

"Під час брифінгів у Конгресі протягом останніх тижнів представники адміністрації зазначили, що США, ймовірно, вперше надішлють Україні ATACMS великої дальності як частину нового пакета допомоги", – пише CNN.

Реклама:

Представник Білого дому відмовився коментувати зміст пакета CNN, але сказав, що США "готові швидко надіслати військову допомогу Україні для задоволення її нагальних потреб у сфері бойових дій та протиповітряної оборони, щойно законопроєкт пройде Сенат і буде підписаний".

Ухвалення законопроєкта очікується найближчим часом після того, як сенатори провели ключове процедурне голосування 23 квітня.

Як відомо, США передали Києву невелику партію ATACMS дальністю 160 кілометрів у жовтні 2023 року. Після цього про аналогічні американські поставки не повідомлялось.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що остання телефонна розмова з Джо Байденом призвела до домовленостей із постачання далекобійних ракет ATACMS для України.

Читайте також: Зброя з США, право бити по Росії та "червоні лінії" американців. Інтерв'ю з Оксаною Маркаровою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: