Будапешт підтвердив, що Сі Цзіньпін відвідає Угорщину на початку травня

Новини — Четвер, 25 квітня 2024, 16:26 —

Керівник апарату прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш заявив, що лідер Китаю Сі Цзіньпін відвідає Будапешт у дні між 8 по 10 травня в межах поїздки до Європи.

Як пише "Європейська правда", про це він заявив на брифінгу в четвер, повідомляє Telex.

За його словами, Сі Цзіньпін відвідає угорську столицю після відвідин Франції та Сербії.

Гуяш зазначив, що підготовка до візиту Сі триває, і над нею працює міністр закордонних справ Петер Сійярто. Він зауважив, що будуть досягнуті конкретні домовленості, але жодних деталей не розкрив.

Реклама:

Посадовець вказав, що між двома країнами "дійсно існують ідеологічні розбіжності", але додав, що позиція уряду полягає в тому, що не варто створювати бар'єри в економічних відносинах на ідеологічному ґрунті.

Китай сподівається на більш дружнє ставлення ЄС під час головування Угорщини

Гуяш також сказав, що в інтересах угорської економіки мати хороші відносини з якомога більшою кількістю країн, а "Китай є великою державою та навіть сильнішою за Євросоюз".

Сі Цзіньпін відвідував Угорщину з чотириденним офіційним візитом у жовтні 2009 року. Тоді у рамках його візиту було підписано п’ятнадцять двосторонніх угод.

Востаннє лідер КНР зустрічався з Віктором Орбаном у жовтні минулого року в Пекіні на третьому міжнародному форумі ініціативи "Один пояс, один шлях".

Минулого тижня повідомляли, що угорська служба безпеки почала підготовку суворих заходів безпеки до прибуття китайської делегації в Будапешт на початку травня.

Очікують, що у рамках свого європейського турне Сі Цзіньпін прибуде до Франції на два дні 5 травня, а потім відвідає Белград. 

Глава КНР називав прем'єр-міністра Угорщини своїм давнім другом і нагадав йому, що у 2024 році буде 75-річчя дипломатичних контактів між Китаєм та Угорщиною.

Поїздка лідера Китаю до Європи стане його першим візитом на континент з часів пандемії коронавірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: