Кишинів забрав диппаспорт у спікера парламенту автономної Гагаузії, який їздив у Москву

Новини — Четвер, 25 квітня 2024, 18:33 —

Офіційні відомства Молдови підтвердили вилучення дипломатичного паспорта у спікера Народного зібрання Гагаузії – автономного регіону Молдови – після його поїздки до Москви.

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

Спікер Народного зібрання Гагаузії Дмитрій Константінов заявив, що після повернення з Москви у нього в аеропорту Кишинева відібрали дипломатичний паспорт.

Константінов їздив до Росії на з’їзд проросійської опозиції Молдови, де були партії, близькі до олігарха-втікача Ілана Шора та башкан (голова) Гагаузії Євгенія Гуцул. Під час цього зібрання оголосили про створення політичного блоку "Перемога" на чолі з Шором. 

Реклама:

Речниця Прикордонної поліції Молдови Раїса Новіцкі підтвердила виданню, що у Константінова забрали дипломатичний паспорт. 

"Під час контролю під час перетину держкордону у повноваження Прикордонної поліції входить вилучення документів, які визнано недійсними. У встановленому порядку документ передають установі, яка його видала", – повідомила речниця.

Аналогічну відповідь надали у Міністерстві закордонних справ. 

У середу Антикорупційна прокуратура Молдови заявила, що завершила розслідування та передала до суду справу проти башкана Гагаузії та голови офісу партії "Шор" Євгенії Гуцул. Її звинувачують у систематичному ввезенні у Молдову грошей з Росії, які використовували для фінансування діяльності партії, у тому числі оплати за участь в акціях протесту. 

Також днями у Молдові заявили про конфіскацію понад 1 млн доларів готівкою, які поплічники Ілана Шора планували приховано привезти  з Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: