США наклали санкції на мережу, яка допомагала передавати іранські дрони Росії

Новини — Четвер, 25 квітня 2024, 19:13 —

Міністерство фінансів США 25 квітня оголосило про санкції проти понад десяток юридичних, фізичних та юридичних осіб, які відігравали ключову роль у сприянні та фінансуванні продажу іранських дронів.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні відомства.

Підсанкційні особи, як стверджується, допомагали таємно продавати іранські безпілотники для Міністерства оборони та матеріально-технічного забезпечення збройних сил Ірану (MODAFL).

Воно своєю чергою бере участь у постачанні дронів для Корпусу вартових ісламської революції Ірану, а також Росії для ведення нею повномасштабної війни в Україні.

Реклама:

Серед внесених до чорного списку компаній Мінфін США окремо згадує підставну юрособу Sahara Thunder, яка контролює комерційну діяльність MODAFL і відіграє ключову роль у проєктуванні, виробництві та продажі Іраном.

США наклали нові санкції на Іран через кібератаки

Також США наклали санкції на дві компанії та судно, що беруть участь у постачанні іранських товарів компанії, пов’язаній із Генеральним штабом Збройних сил Ірану.

Паралельно Велика Британія і Канада запроваджують санкції проти кількох юридичних і фізичних осіб, причетних до закупівель іранських дронів та іншої діяльності, пов'язаної з військовою сферою, зазначає американське Міністерство фінансів.

США регулярно накладають санкції проти іранських осіб, причетних до програми з виробництва безпілотників Тегерана.

Минулого тижня, у відповідь на масований іранський обстріл Ізраїлю, Штати внесли в чорний список 16 фізичних і двох юридичних осіб, причетних до виробництва дронів, які Тегеран використав під час атаки на Ізраїль 13 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: