У Франції кажуть, що майже всі держави ЄС є мішенню російської пропаганди

Новини — Вівторок, 30 квітня 2024, 11:48 —

Міністр у справах Європи уряду Франції Жан-Ноель Барро заявив, що майже всі країни Євросоюзу є мішенню проросійської пропаганди в інтернеті напередодні виборів до Європарламенту, що відбудуться в червні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg.

Виступаючи на спільній пресконференції разом зі своїми німецькими та польськими колегами, він зазначив, що зусилля уряду Франції, спрямовані на боротьбу з іноземним втручанням та дезінформацією, виявили 31 новий сайт, який поширює прокремлівську пропаганду по всій Європі.

Міністерство закордонних справ Франції у понеділок повідомило, що 25 з 27 країн-членів ЄС стали в останні місяці мішенню для російської пропаганди.

Реклама:

Барро закликав соціальні платформи блокувати сайти, які "беруть участь в операції іноземного втручання". За його словами, ці інтернет-операції спрямовані на дестабілізацію громадської думки напередодні виборів.

"2024 рік – це рік великих виборів у Європі та за її межами. Ми не потерпимо жодних спроб втручання в наші демократичні процеси, – йдеться у спільній заяві трьох міністрів.

Раніше Барро поскаржився на пропаганду та дезінформацію, яка атакує його країну напередодні виборів до Європейського парламенту у червні.

Приміром, у лютому французький орган протидії іноземному впливу VIGINUM виявив сплановану дезінформаційну кампанію у Франції, Німеччині та Польщі, пов'язану з другою річницею повномасштабного вторгнення Росії в Україну і виборами в ЄС.

А в червні минулого року французька влада викрила ще одну широкомасштабну російську дезінформаційну кампанію під назвою Doppelganger, спрямовану на підрив підтримки України з боку Заходу.

Нагадаємо також, що Єврокомісія закликала великі онлайн-платформи вжити заходів перед виборами до Європарламенту, щоб протидіяти поширенню неправдивої інформації і скоординованій роботі мереж ботів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: