Шольц хоче "наслідків" після резонансного мітингу ісламістів у Німеччині

Новини — Вівторок, 30 квітня 2024, 12:17 —

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що мають бути "наслідки" після ісламістського мітингу в Гамбурзі у суботу, який викликав засудження з боку політиків по всій країні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Politico.

У суботу понад тисяча осіб взяли участь у демонстрації в Гамбурзі, тримаючи плакати з гаслами на кшталт "Халіфат – це рішення" та закликаючи до запровадження шаріату, що викликало обурення серед політиків ФРН.

Влада заявила, що демонстрацію організували особи, близькі до організації під назвою "Мусульманський інтерактив" – групи, яка, за словами експертів, відкидає демократію та яку національні спецслужби класифікують як екстремістську.

Реклама:

За словами Шольца, з будь-якою ісламістською діяльністю необхідно боротися, використовуючи можливості держави в межах Конституції.

"Я вважаю, що ми повинні також уважно розглянути конкретні наслідки того, що ми там побачили", – сказав він, додавши, що за злочинні дії потрібно притягати до відповідальності.

Ще у неділю міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер пообіцяла вжити "жорстких заходів проти пропаганди ісламістського терору та ненависті до євреїв".

"Якщо ви хочете халіфат, в Німеччині ви опинилися не в тому місці", – наголосила вона.

Раніше у Німеччині прокуратура оголосила обвинувачення семи підозрюваним у радикальному ісламському тероризмі у створенні терористичної організації і підготовці терактів в країні.

Нещодавно розвідка Нідерландів повідомила, що спецслужби за 2023 рік зірвали щонайменш 10 джихадистських терактів у Європі

Нагадаємо, найбільш гучними ісламістськими терактами 2023 року стали напад з ножем біля школи у Франції та вбивство двох шведських вболівальників у Брюсселі. 

Як відомо, Франція готує масштабні заходи безпеки у рамках підготовки до літніх Олімпійських ігор. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: