ЗМІ: Угорщина блокує допомогу Вірменії з "військового" фонду ЄС

Новини — Вівторок, 30 квітня 2024, 17:55 —

Угорщина нібито блокує рішення щодо надання Вірменії підтримки з Європейського фонду миру, вимагаючи включити у програму також Азербайджан.

Про це з посиланням на дипломатичні джерела повідомила вірменська служба "Радіо Свобода" ("Радіо Азатутюн"), пише "Європейська правда".

За інформацією від джерел, Угорщина не хоче погоджувати підтримку для Вірменії з Європейського фонду миру і вимагає включити у програму Азербайджан. Цю вимогу нібито вже готові обговорювати, аби вийти з глухого кута. 

У середині квітня "Радіо Азатутюн" стало відомо, що країни ЄС попередньо домовилися надати Вірменії з Європейського фонду миру 10 млн євро, що стало б першою подібною допомогою для країни.

Реклама:

Кошти мають піти на спорудження модульного містечка з госпіталем для одного батальйону та деякі інші спроможності – "з метою допомогти збройним силам Вірменії підвищити стійкість та спроможності з підтримання стабільності і таким чином краще допомагати цивільному населенню під час криз і надзвичайних ситуацій". 

Угорщина нібито блокує це рішення вже кілька тижнів. 

Нагадаємо, минулого тижня Азербайджан та Вірменія розпочали процедуру демаркації кордону.

У березні Європарламент ухвалив резолюцію, що пропонує розглянути можливість надання Вірменії кандидатського статусу на вступ у ЄС, після чого вірменський прем'єр Нікол Пашинян заявив, що ця резолюція має стати предметом обговорення у Вірменії.

Читайте також: Втеча з російських "обіймів": як Вірменія розпочинає шлях до членства в ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: