Стан пораненого прем’єра Словаччини покращується

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 13:08 —

Медики заявили про покращення стану пораненого у результаті замаху 15 травня прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Aktuality.

Лікарня Рузвельта у Банській Бистриці, де перебуває словацький прем’єр, у понеділок вранці зробила коротку заяву про поточний стан Роберта Фіцо.

"Після сьогоднішньої консультації стан пацієнта стабільний. Клінічно його стан покращується, він спілкується, запальні показники повільно знижуються. Прем'єр-міністр залишається під нашим наглядом", – заявили лікарі.

Реклама:

Прем'єр-міністр Фіцо перебуває в лікарні Рузвельта з середи. Його доставили туди гелікоптером після того, як у нього декілька разів вистрілив 71-річний чоловік з Левіце. Замах стався після виїзного засідання уряду в місті Гандлова. 

Незабаром після інциденту стало відомо, що це був замах на вбивство.

У Фіцо – чотири вогнепальні поранення. Його принаймні двічі оперували.

Стрілець Юрай Цинтула був узятий під варту на вихідних. Його звинувачують у замаху на умисне вбивство, за що йому загрожує від 25 років до довічного ув'язнення.

В уряді Словаччини не виключають, що Цинтула мав спільників. На таке припущення вказує, зокрема, видалення його облікового запису у Facebook та переписок у месенджері за дві години після замаху, хоча нападника затримали одразу ж. 

Читайте також статтю на цю тему: П'ять пострілів у прем'єра: які наслідки матиме найгучніший напад в історії Словаччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: