Прем’єр Грузії, який палить мости із Заходом, дорікнув Україні через створені війною проблеми

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 13:39 —

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе розкритикував слова учасників протестів проти дій влади про те, що вони "заздрять українцям", та вирішив перерахувати у відповідь проблеми України.

Як повідомляє "Эхо Кавказа", про це він сказав у виступі під час засідання уряду.

Слова Кобахідзе стали відповіддю на слова у промові одного зі співлідерів акцій протесту про те, що грузинське громадянське суспільство заздрить українцям. 

Прем’єр заявив, що опоненти влади хочуть "українізації Грузії" і буцімто "хочуть відкрити у Грузії другий фронт", а влада всіляко їм перешкоджає, щоб зберегти мир. 
"Хочу ще раз нагадати усім, що означає розділити долю України і яка зараз ситуація в Україні", – заявив Кобахідзе.

Реклама:

Він нагадав про десятки тисяч загиблих військових та цивільних внаслідок війни, і про те, що близько 10 мільйонів українців змушені були залишити свої домівки і переїхали на нове місце або в межах України, або за кордон.

"Конкретним статистичним показником є те, що 2/3 молоді віком 19-24 років або залишили країну, або померли. Мова йде про знищення генофонду України. Це те, чому заздрять наші опоненти", – сказав Кобахідзе, не уточнюючи, з якої статистики взяв такі цифри. 

"Економіка зруйнована, лише за перший рік у них було спадання економіки на 30%, а це означає повну катастрофу. Інфраструктура зруйнована, сьогодні Росія окупує у 2,5 рази більше території, ніж на початку війни. На тлі війни в Україні процвітає корупція, скасовані вибори, політичний плюралізм, свобода ЗМІ, усе, що пов’язано із загальною концепцією демократії. Представники колективного "Національного руху" цьому заздрять і хочуть бачити це у Грузії", – заявив Кобахідзе. 

Нагадаємо, економіка України у 2023 році відновила зростання, Україна відновила контроль над близько 50% території, яку Росія захопила у 2022 році, а низка інших згаданих Кобахідзе проблем значною мірою є наслідком воєнного стану.

Грузинський прем’єр додав, що Грузія обов’язково "збереже мир як необхідну умову прогресу та розвитку".

Читайте такожРосія виграє Грузію. Як ЄС та США втрачають вплив на Тбілісі та чи реально це розвернути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: