Глава Міноборони Британії: Путіну не вдасться тотально перевести економіку на воєнні рейки

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 16:24 —

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс висловився щодо проблем Росії з дефіцитом робочої сили, викликаним, зокрема, мобілізацією на загарбницьку війну проти України.

Як пише "Європейська правда", про це він заявив у X (Twitter).

Коментуючи новий огляд розвідки свого відомства, він заявив, що тотальна мобілізація лідером Кремля Владіміром Путіним своєї економіки не є стійкою.

"І він це знає", – зауважив Шаппс.

Реклама:

Міністр оборони Сполученого Королівства також закликав союзників продовжувати постачати військову допомогу Україні.

Міністр оборони Британії каже, що за травень Україна отримає від Лондона 100 ракет для ППО

"Якщо всі союзники підтримають обіцянку Великої Британії допомагати Україні протягом наступних 6 років, ми зможемо використати цю слабкість та унеможливити підтримку російською економікою своїх військових зусиль", – зазначив він.

Раніше розвідка Міноборони Британії повідомила, що РФ відчуває дефіцит робочої сили, який стає значною проблемою в деяких секторах.

Вона навела оцінку російського видання "Известия", за якою у 2023 році в Росії не вистачало 4,8 мільйона працівників. Зокрема, російська транспортно-логістична галузь не змогла заповнити 25% вакансій водіїв вантажівок протягом минулого року.

Дефіцит робочої сили принаймні частково спричинений війною Росії в Україні, яка призвела до мобілізації частини працездатного населення та еміграції деяких кваліфікованих фахівців.

Перед цим британська розвідка розповідала, що через мобілізацію та призов до армії у необоронних галузях Росії посилився дефіцит працівників, особливо відчутний він у ІТ-сфері.

Торік у вересні у річницю підписання Владіміром Путіним указу про часткову мобілізацію у Міноборони Британії визначили проблеми, з якими зіткнулася російська армія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: