Австрійські ультраправі хочуть бачити Орбана на посаді голови Єврокомісії

Новини — Понеділок, 20 травня 2024, 19:22 —

Лідер списку ультраправої Австрійської партії свободи на виборах до Європейського парламенту Гаральд Вілімський заявив, що підтримав би кандидатуру Віктора Орбана на посаді голови Європейської комісії.

Про це він сказав в інтерв’ю агентству APA, повідомляє "Європейська правда".

За словами Вілімського, Австрійська партія свободи хотіла б бачити прем'єр-міністра Угорщини на посаді президента виконавчого органу ЄС.

"Я вважаю, що він приніс би Європі користь. Він є антиподом всього істеблішменту ЄС. Він є гарантом того, що нелегальна міграція такої інтенсивності неможлива", – пояснив він свою позицію.

Реклама:
Орбан у святковій промові попросив допомогти йому "окупувати Брюссель"

В інтерв’ю Вілімський також сказав, що в разі перемоги ультраправих на парламентських виборах (які можуть відбутись до осені 2024-го) Австрія може перестати платити внески до бюджету Євросоюзу.

"Ми хочемо впорядкувати Європейський Союз, ми хочемо повернути повноваження парламентарям країн-членів, щоб у нас знову було більше прямої демократії", – додав він.

Гаральд Вілімський входять до групи "Ідентичність і демократія" в Європарламенті, яка об’єднує ультраправі та євроскептичні сили.

Як відомо, Угорщина головуватиме в Раді Європейського Союзу у другій половині 2024 року. Раніше Орбан заявляв, що угорське головування буде "більше миротворчим", а його метою є "окупувати Брюссель".

Також Орбан порівнював членство Угорщини в ЄС з радянською окупацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: