На базі поблизу Ризького аеропорту розмістять близько 700 солдатів НАТО

Новини — Четвер, 9 травня 2024, 17:40 —

У Латвії цього року почнеться розгортання бригадного штабу і підтримуючих підрозділів союзників на військовій базі "Цері" в Марупському краї.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив латвійський міністр оборони Андріс Спрудс, якого цитує Delfi.

В межах підготовки до збільшення бойової групи розширеної присутності НАТО в Латвії до рівня бригади на базі планується розмістити майже 700 солдатів сил союзників.

Роботи вже розпочато і вони завершаться 2025 року, повідомив міністр.

Реклама:

У "Цері" недалеко від Ризького аеропорту зараз перебуває 17-й батальйон бойової підтримки Земессардзе (Національна гвардія Латвії).

Бойова група розширеної присутності НАТО в Латвії з 2017 року розміщена на Адазькій базі. До неї входять близько 1900 військовослужбовців з 11 країн – Албанії, Чехії, Ісландії, Італії, Північної Македонії, Чорногорії, Польщі, Словаччини, Словенії, Іспанії та Канади. Керує групою Канада.

З розширенням бойової групи до рівня бригади до цих сил приєднається і шведський контингент. Передбачається, що перші шведські механізовані підрозділи прибудуть до Латвії на початку наступного року.

Солдати країн НАТО також дислоковані на базі в Лієлварді та на базі Національних збройних сил у Ризі.

Напередодні міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен оголосила про відправку до Естонії винищувачів п'ятого покоління F-35 для виконання місії із забезпечення повітряної безпеки.

Нагадаємо, під час візиту до Вільнюса Оллонгрен оголосила, що військовий контингент Нідерландів продовжить розгортання в Литві ще на два роки.

Також вона повідомила, що Нідерланди розгорнуть систему протиповітряної оборони Patriot в Литві у липні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: