20 листопада 2019

Статті
Успіхи та провали євроінтеграції: що дасть відкриття системи "Пульс угоди"
"Це зміна філософії. Так, ми підставляємося під якусь критику, але ми готові до цієї розмови. Критикуйте, підказуйте. Це нам і самим корисно", – заявив віцепрем'єр.
Зовнішній Зе: хто формує міжнародну політику президента Зеленського
"Міжнародний Зеленський" функціонує принципово відмінно від попередників. За нової влади немає єдиного центру генерування ідей щодо зовнішньої політики...
Новини
20:44
Генсек НАТО закликав підтримувати Україну і зберегти єдину позицію щодо РФ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав союзників обов'язково зберегти єдність позицій щодо Росії і продовжувати надавати політичну і практичну підтримку Україні.
20:24
Генсек НАТО: повернення Україні кораблів - правильний крок РФ перед "нормандським" самітом
20:01
НАТО визнало космос оперативним напрямком, але зброю там не розміщуватиме
Міністри закордонних справ країн-членів НАТО на зустрічі у Брюсселі домовилися визнати космос однією зі сфер військової діяльності Альянсу.
19:22
Трамп відповів на свідчення Сондленда: я його не знаю, а від України нічого не хотів
Президент США Дональд Трамп заявив, що нічого не вимагав від України і зазначив, що не дуже добре знає посла в ЄС Гордона Сондленда, який давав сьогодні свідчення у справі про імпічмент.
19:06
У віцепрезидента США заперечили слова Сондленда щодо тиску на Україну
Глава адміністрації віцепрезидента США Майка Пенса Марк Шорт сказав, що Пенс ніколи не говорив з послом США в ЄС Гордоном Сондлендом про розслідування проти Джо Байдена.
18:41
Німеччина пропонує створити "експертну групу" для зміцнення НАТО
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас на зустрічі з колегами з країн-членів НАТО запропонує створити нову "експертну групу" для зміцнення політичного мислення Альянсу.
18:09
Глава МЗС Естонії заявив про загрозу з боку "непередбачуваної Росії"
Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив про загрозу з боку Росії і сказав, що НАТО потрібно швидко адаптуватися до сучасних викликів.
17:37
Сондленд: про тиск на Україну знали віцепрезидент Пенс і держсекретар Помпео
Посол США в Європейському Союзі Гордон Сондленда заявив, що віцепрезидент Майк Пенс та держсекретар Майка Помпео знали про тиск на Україну на вимогу Дональда Трампа щодо відкриття розслідування проти Джо Байдена та його сина.
17:18
Посол США в ЄС: Трамп хотів публічної заяви від Зеленського
Президент США Дональд Трамп хотів публічної заяви від президента України Володимира Зеленського із зобов'язанням розглянути питання корупції, в тому числі справу "Бурісми".
17:00
У Кракові студента з України серйозно поранили ножем в спину, затримали українців
У Кракові у вівторок близько півночі стався напад з ножем на 20-річного громадянина України, який навчається у місті.
16:46
Посол США в ЄС на слуханнях про імпічмент: тиск на Україну чинився за вказівкою Трампа
Посол США в Європейському Союзі Гордон Сондленд заявив про пряму вказівку президента Дональда Трампа працювати з його адвокатом Руді Джуліані, щоб змусити українське керівництво почати справу проти Джо Байдена.
16:38
Макрон пропонує екстрені видатки, щоб заспокоїти протести
Уряд президента Франції Еммануеля Макрона оприлюднив план екстреного фінансування для лікарень, намагаючись заспокоїти протести лікарів та медичних працівників на тлі того, як країна підготувалася до страйків з приводу пенсійної реформи.
16:14
Армія Чехії продасть російські бойові вертольоти Мі-24
Армія Чехії після придбання нових 12 бойових вертольотів виробництва США планує продати російські Мі-24, які нині стоять на озброєнні Чехії.
16:03
У Чехії легально мешкають понад 140 тисяч українців
Офіційні дані за перші два квартали 2019 року свідчать про те, що в Чехії постійно легально мешкають 140 503 громадян України, що на 14 435 більше, ніж було зафіксовано влітку минулого року.
16:02
У Латвії заборонили трансляцію дев'яти російських телеканалів
Національна рада Латвії з електронних ЗМІ (NEPLP) вирішила зупинити трансляцію дев'яти каналів, що входять в холдинг російського мільярдера Юрія Ковальчука.
15:39
Столтенберг закликав країни НАТО надавати допомогу Україні та Грузії
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав членів Альянсу надавати належну підтримку країнам Чорноморського регіону, зокрема Україні та Грузії.
15:28
Греція закриє три найбільші міграційні табори і створить спеціальні центри на материку
Люди, які проживають у переповнених таборах на островах Лесбос, Хіос та Самос, будуть переведені до закритих комплексів для ідентифікації, переселення та депортації, що вміщають щонайменше 5000 осіб.
15:16
"Промисловий безвіз": попередня місія ЄС прибуде в Україну на початку 2020 року
Попередня оціночна місія ЄС, передбачена дорожньою картою для укладання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (відома як "промисловий безвіз"), прибуде до України в першому кварталі 2020 року.
14:56
В уряді назвали три пріоритетні сфери для проведення проєвропейських реформ
Прем’єр-міністр вважає, що реформи у сфері європейської інтеграції обмежені через нездатність парламенту ухвалити  всі необхідні реформи одночасно.
14:55
Ситуація з польськими квотами на автоперевезення 2020 року може погіршитися - міністр
Ситуація з вантажними автоперевезеннями через польський кордон в 2020 році може погіршитися у зв'язку з тим, що Польща видає додаткові дозволи цьогоріч за рахунок наступного року.
14:47
У Швеції поліція затримала чоловіка у розшуку - він заснув у магазині IKEA
Поліція Швеції повідомила про затримання розшукуваного злочинця, який заснув у магазині IKEA, завдяки чому й потрапив до рук правоохоронців.
14:44
США досі не перерахували Україні $35 мільйонів військової допомоги
Сполучені Штати досі не передали Україні $35 мільйонів з приблизно $400 мільйонів військової допомоги, виділення якої затримав Дональд Трамп, що призвело до розгляду про його імпічмент.
14:35
Суд ООН надав Росії понад рік для підготовки відповіді на позов України
Міжнародний суд ООН в Гаазі вирішив, що Росія має подати свій контрмеморандум на позов України до 8 грудня 2020 року.
14:31
У Херсонській області уряд відкриває "Офіс євроінтеграції"
Кабінет міністрів схвалив пілотний проєкт щодо створення Агенції регіонального розвитку "Офіс євроінтеграції" у Херсонській області.
14:15
Swedbank розслідуватиме можливі порушення санкцій США проти РФ
Виконавчий директор Swedbank Єнс Хенріксон пообіцяв у середу "докопатися до суті" ймовірного переказу банком коштів російського виробника озброєння "Калашников", що було б порушенням міжнародних санкцій проти Росії.
14:04
Міст на півдні Франції обвалився через вантажівку вагою 50 тонн
Міст біля села Мюрпуа-сюр-Тарн, на північ від Тулузи, обвалився в понеділок вранці, дві машини впали в річку.
13:55
В будинок народження Гітлера переїде австрійська поліція
Будинок, де народився нацистський лідер Адольф Гітлер, стане поліцейським відділком.
13:53
У Сербії розслідуватимуть зустріч російського і сербського розвідників
Президент Сербії Александар Вучич наказав Військовій агенції з питань безпеки провести слідство щодо зустрічі, на якій нібито співробітник російської служби військової розвідки (ГРУ) нібито дає хабара "сербському агенту".
13:33
У середу пройде черговий раунд консультацій України, РФ і ЄС щодо газу
У середу, 20 листопада, відбудеться черговий раунд тристоронніх консультацій на рівні експертів у форматі Україна - ЄС - Росія щодо продовження транзиту газу через Україну з січня 2020 року.
13:17
Уряд вніс зміни до плану виконання Угоди про асоціацію з ЄС
20 листопада Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою вніс зміни до Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
13:04
Столтенберг: ми не допустимо кримського сценарію в країні НАТО
Союзники по НАТО не допустять повторення сценарію російської анексії в країні-члені альянсу.
12:54
Україна і ЄС схвалили стратегію про санітарні і фітосанітарні заходи, потрібну для асоціації
Україна та ЄС офіційно схвалили рішення про оновлення Додатку V Угоди про асоціацію щодо застосування європейських норм у сфері санітарних і фітосанітарних заходів.
12:37
Найближчим часом відбудеться масштабна заміна послів України за кордоном
Невдовзі відбудеться масштабна заміна послів України за кордоном: буде звільнено та призначено близько 20 керівників посольств. 
12:27
У МЗС задумали велику нараду послів для пояснення стратегії щодо РФ
У МЗС України є ідея провести наприкінці грудня велику нараду послів – зібрати у Києві всіх чинних (і, ймовірно, низку наступних) послів України, щоб пояснити їм, якою є стратегія Києва у протидії агресії РФ, зокрема на Донбасі. 
12:23
Фахівці ІНП Польщі починають перші після перерви пошуки поховань в Україні
Фахівці польського Інституту національної пам’яті та українські спеціалісти починають у Львові пошук могил польських солдатів, які загинули у вересні 1939 року.
12:16
Помічник Зеленського Єрмак веде два неофіційні формати переговорів з Росією
Помічник президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак відповідає за три міжнародних напрямки і, зокрема, веде два неофіційні формати переговорів з Росією.
12:01
Посол ЄС похвалив Україну за "турборежим"
Посол ЄС в Україні Матті Маазікас схвально відгукнувся про так званий "турборежим" українського уряду та парламенту.
11:44
Посол ЄС дав обіцянку за рік досконало вивчити українську
Посол ЄС в Україні Матті Маазікас пообіцяв вивчити українську мову на такому рівні, щоб виступати нею вільно вже за рік.
11:43
Посли G7 оцінили значення нової програми МВФ для макроекономічної стабільності України
Посли країни "Великої сімки" 20 листопада вранці провели зустріч із місією Міжнародного валютного фонду, у ході якої висловили підтримку угоді України з МВФ.
11:30
До польського терміналу прибуло судно з американським СПГ для України
До польського СПГ-терміналу у Свіноуйсьце у вівторок прибуло судно, що перевозило американський скраплений природний газ для України.
11:24
Уряд відкриває досі закриту систему моніторингу виконання асоціації
В уряді заявили про відкриття для публічного доступу системи "Пульс угоди", яка раніше була доступною лише для представників Кабінету міністрів.
11:17
Swedbank запідозрили в порушенні санкцій США проти Росії
Swedbank заявив у середу, що не знає про жодні порушення банком американських санкцій проти Росії, але заявив, що продовжує розслідувати відмивання грошей.
10:59
Убивство журналістки на Мальті: поліція схопила відомого бізнесмена
Мальтійська поліція у середу вранці заарештувала відомого бізнесмена у рамках розслідування резонансного убивства журналістки Дафне Каруани Галісії.
10:50
Естонський спікер заявив про анексію Росією 5% територій Естонії і порівняв це із Кримом
Спікер парламенту Естонії, член правління партії EKRE Хенн Пиллуаас заявив про те, що Росія анексувала близько п'яти відсотків території Естонії.
10:32
Данилюк каже, що пропонував американцю очолити Міноборони жартома
Колишній секретар РНБО України Олександр Данилюк каже, що пропонував підполковнику США Александру Віндману очолити Міністерство оборони України жартома.
10:17
інфографікаКраїни ЄС+ за 9 місяців отримали від українців 709 запитів про притулок
За перші 9 місяців 2019 року міграційні служби ЄС+ (28 членів ЄС + Норвегія і Швейцарія) отримали понад півмільйона запитів про надання притулку, що на 10% більше, ніж у відповідний період минулого року.
10:05
Зеркаль сподівається, що у Зеленського не зупинять міжнародні позови заради миру з РФ
Заступниця глави МЗС Олена Зеркаль сподівається, що міжнародні позови України проти Росії не будуть припинені за президентства Зеленського.
09:48
Зеркаль розповіла, як Єрмак і Пристайко впливають на зовнішню політику Зеленського
Заступниця глави МЗС Олена Зеркаль розповіла, яку роль у зовнішньополітичних рішеннях президента відіграють міністр закордонних справ Вадим Пристайко і радник Зеленського Андрій Єрмак.
09:25
Зеркаль: Україна "вжарить" РФ на компенсації після рішення суду в Гаазі
Україна домагатиметься стягнення компенсацій з Росії у випадку, якщо Міжнародний суд ООН винесе рішення про програш РФ у справі України проти Росії, яка стосується Криму і Донбасу.
09:02
В Німеччині під час лекції вбили сина колишнього президента
У берлінській приватній клініці у вівторок ввечері нападник смертельно поранив 59-річного Фріца фон Вайцзеккера, сина експрезидента Ріхарда фон Вайцзеккера.
08:43
Україна сподівається, що Берлін не зробить виняток для "Північного потоку-2"
Україна сподівається на повну імплементацію змін до Третього енергетичного пакета ЄС у законодавство Німеччини, а також відповідну діяльність незалежного регулятора Німеччини стосовно газопроводів, які з’єднують Німеччину з третіми країнами.
08:20
Заступниця глави МЗС невдовзі піде з міністерства
Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль підтвердила, що зовсім скоро планує залишити роботу в МЗС.