4 квітня 2024

Статті
"Гарантії безпеки" від НАТО: як Альянс готується перебрати лідерство у підтримці України
Досі Альянс намагався зробити все, аби безпосередньо не долучатися до постачання зброї Україні, позаяк остерігався ескалації з боку Росії.
Тбілісі підвищує ставки. Навіщо владі Грузії конфлікт з ЄС
Грузинська влада йде на свідоме загострення відносин із Заходом. Навіщо офіційному Тбілісі підставляти під удар своє європейське майбутнє?
Сербію налякали геноцидом: чому у Белграді бояться резолюції ООН щодо Сребрениці
Сербські політики на чолі з президентом Александаром Вучичем б’ють у всі дзвони, розповідаючи про катастрофу, яка насувається на сербів.
Новини
23:32
Байден попередив прем’єра Ізраїлю через обстріл, внаслідок якого загинули волонтери
Президент США Джо Байден у телефонній розмові з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу попередив його, що подальша політика Штатів щодо сектору Гази буде залежати від того, що Ізраїль буде робити для запобігання жертв серед цивільних.
22:59
У Словаччині вчергове за тиждень стався напад ведмедя на людину
У Словаччині стався новий напад ведмедя на людину, що є щонайменш третім подібним випадком за останній тиждень.
22:56
У НАТО кажуть про незамінність США в лідерстві підтримки України – Блінкен
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що союзники в НАТО й Україна наразі наголошують на незамінності американського лідерства в плані військової підтримки Києва та очікують його продовження.
22:41
Блінкен розповів, чи зміниться політика США щодо путінської Росії
Сполучені Штати у своєму ставленні до Росії будуть керуватись не "особистостями", а політикою цієї країни.
22:22
Кулеба обговорив з главою МЗС Швеції способи посилити українську ППО
Глава МЗС України Дмитро Кулеба у розмові зі шведським колегою Тобіасом Більстрьомом на полях міністерської зустрічі НАТО у Брюсселі підняв питання про те, як Швеція могла би допомогти посилити українську ППО.
22:03
Єрмак розповів про результат нових перемовин Києва і Будапешта
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів про результати нових переговорів української делегації з угорською, яку очолював міністр закордонних справ Петер Сійярто.
22:02
Блінкен очікує, що саміт НАТО у Вашингтоні ухвалить рішення про довгострокову підтримку Києва
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що в межах обговорень про переведення підтримки України на довгострокову основу Вашингтон очікує подальших дискусій про те, якою саме може бути роль НАТО в цьому процесі.
21:45
Кулеба обговорив з главою МЗС Болгарії зміцнення співпраці та подякував за допомогу
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про зустріч у Брюсселі з болгарською колегою Марією Габріель, зазначивши, що співпраця Києва і Софії важлива для підтримання регіональної безпеки.
21:19
В уряді Норвегії обговорюють способи контролювати доступ до соцмереж для дітей
В уряді Норвегії обговорюють, у який спосіб можливо було би запобігти реєстрації у соцмережах дітей надто юного віку.
ДайджестДва сценарії війни, Україна знайшла нові Patriot, німецький бізнес в Маріуполі: новини дня
21:12
НАТО сумнівається, що Путін готує масову мобілізацію найближчим часом
Оцінка Північноатлантичного альянсу полягає в тому, що російський правитель Владімір Путін наразі намагатиметься відтягувати оголошення чергової хвилі мобілізації.
20:56
Генсек НАТО розкритикував плани Тбілісі повернути на розгляд закон про "іноагентів"
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що повторні наміри влади у Грузії схвалити закон "про іноагентів" не узгоджуються з тими кроками, які має робити країна для наближення до вступу в ЄС і НАТО.
20:47
Італія підтримує кандидатуру Рютте на посаду нового генсека НАТО
Італія висловила підтримку кандидатурі очільника уряду Нідерландів Марка Рютте на посаду нового генсека НАТО замість Єнса Столтенберга.
20:31
У США ускладнили звільнення держслужбовців, що може завадити планам Трампа у разі перемоги
Ключове урядове агентство США, відповідальне за кадри, у четвер внесло зміни до діючих правил, що ускладнюють звільнення держслужбовців на федеральному рівні і можуть завадити планам Трампа у разі його повернення на президентську посаду.
20:20
Пісторіус вважає вартою уваги ідею про фонд військової підтримки України
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус схвально висловився про пропозицію генсека НАТО Єнса Столтенберга щодо створення фонду військової підтримки України в розмірі 100 млрд євро.
20:04
Естонія фіксує дедалі більше збоїв у роботі GPS
В Естонії фіксують дедалі більше збоїв у роботі GPS, а також збільшення їхніх масштабів.
19:45
Орбан під час візиту до БіГ пообіцяв сприяти якнайшвидшому вступу країни до ЄС
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час візиту до Боснії і Герцеговини заявив, що вважає корисним для ЄС приєднання до союзу країн Західних Балкан та пообіцяв сприяти вступу БіГ.
19:42
Кемерон закликав Європу тиснути на спікера Джонсона щодо пакета з коштами для України
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон закликав своїх європейських колег чинити тиск на спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона, щоб той поставив на голосування проєкт з допомогою Україні.
Аналітика короткоНавіщо Грузія блокує собі шлях до ЄС
19:23
Саакашвілі прокоментував повернення на розгляд закону про іноагентів: "Велика змова проти Грузії"
Ув’язнений експрезидент Грузії Михеїл Саакашвілі назвав "змовою проти Грузії" та спробою Росії послабити вплив Заходу повернення грузинською владою на розгляд проєкту, що встановлює додаткові вимоги до НУО із західним донорським фінансуванням.
19:18
Прем’єр Іспанії: ЄС має переглянути відносини з Ізраїлем, якщо той порушив гуманітарне право
Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес вважає Європейський Союз повинен обговорити, чи продовжувати стратегічні відносини з Ізраїлем, якщо Єврокомісія виявить, що Ізраїль порушив гуманітарне право під час війни в Газі.
19:03
Глава МЗС Литви: Цинічно говорити про єдність з Україною без реальної допомоги
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс слова про єдність і солідарність з Україною без значних постачань зброї і гарантій безпеки перетворюються на цинізм.
18:56
змінено заголовокКулеба розповів про переговори щодо Patriot і помріяв про ніч західних партнерів у Харкові
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що його переговори в Брюсселі щодо надання Україні засобів ППО мали успіх попри те, що конкретних домовленостей поки немає.
18:53
У Конгресі кажуть, що радник Байдена боїться "занадто допомагати" Україні через ядерну відповідь РФ
Член Палати представників США і очільник Комітету із закордонних справ Майкл Маккоул каже, що радник з нацбезпеки Джейк Салліван побоюється "занадто допомагати" Україні, оскільки вірить, що Росія може піти навіть на ядерний удар.
18:44
У НАТО оцінили загрозу російської дестабілізації в Придністров’ї
Північноатлантичний Альянс з огляду на останні події в Придністровському регіоні Молдови стежить за загрозою, яку для Кишинева може становити Росія.
18:42
Німецькі війська почнуть прибувати до Литви наступного тижня
У литовському Міністерстві оборони очікують, що перші військовослужбовці німецької бригади прибудуть до Литви наступного тижня.
18:29
Українські удари вивели з ладу мінімум 10% нафтопереробки в Росії – оцінка НАТО
У Північноатлантичному альянсі стверджують, що удари українських безпілотників по нафтопереробній інфраструктурі Росії мали відчутний вплив на її паливний ринок і накладають додаткові фінансові витрати.
18:26
Безповоротні російські втрати в Україні становлять 200 тисяч – оцінка Альянсу
Згідно з оцінками Північноатлантичного Альянсу, загальні втрати російських сил за понад два роки повномасштабних бойових дій в Україні становлять понад 350 тисяч.
18:25
Посадовець НАТО: Росія ще не отримала балістичні ракети від Ірану, але домовленість є
Північноатлантичний альянс наразі не має доказів отримання Росією балістичних ракет з Ірану, але вважає, що це зрештою станеться.
18:21
Генсек НАТО: Ситуація на полі бою складна, є два сценарії розвитку війни в Україні
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вважає, що подальші бойові дії в Україні можуть розвиватись за двома сценаріями залежно від того, чи зможуть союзники в Альянсі згуртуватись для допомоги Києву.
18:20
У Німеччині припускають, що РФ стоїть за сплеском збоїв у роботі GPS в Балтійському регіоні
У Міністерстві оборони Німеччини вважають, що Росія "дуже ймовірно" стоїть за серією збоїв в роботі GPS в Балтійському регіоні.
18:19
Єврокомісія розкритикувала податок на авто, який планує запровадити Естонія
Європейська комісія вважає, що запланований Естонією новий податок на авто містить дискримінаційні елементи і підхід має бути змінений.
18:18
У НАТО оцінили можливість масштабного наступу Росії найближчим часом
Розвідувальні дані Північноатлантичного альянсу вказують на повільне просування Росії по лінії фронту, але ставлять під сумнів можливість російських сил здійснити масштабний наступ найближчим часом.
18:17
Альянс очікує подальших авіаударів РФ по критичній інфраструктурі України
НАТО оцінює, що Росія з осені накопичувала ракети для здійснення масштабних авіаударів по Україні й має потенціал ще якийсь час продовжувати їх.
18:03
Столтенберг: Деякі союзники НАТО вже пообіцяли пошукати системи ППО для України
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на зустрічах у Брюсселі деякі члени Альянсу пообіцяли пошукати у своїх запасах додаткові засоби протиповітряної оборони для України.
18:00
ФотоУ Молдові знайшли уламки "Шахеда"
На півдні Молдови за 500 метрів від кордону з Україною виявили уламки дрона "Шахед", який зазвичай використовує Росія для своїх ударів.
17:41
У Данії через несправність пускової установки на флоті перекрили рух у важливій протоці
Через несправність пускової установки на одному з військових кораблів Данії довелося частково закрити повітряний простір та зупинити рух суден через важливу протоку.
17:36
CNN: Байден розгніваний через загибель волонтерів у Газі і висловить це Нетаньягу
Президент США Джо Байден у четвер готується провести телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, однією з тем якої стане загибель волонтерів World Central Kitchen в Газі.
17:17
фотоЗМІ: В Італії у ДТП загинула громадянка України, 21-річна модель
Італійські ЗМІ пишуть, що 21-річна українка з Одеси загинула у гучній ДТП в провінції П’ємонт, що сталася цієї неділі.
17:14
Президент Литви підтримав ідею створення у НАТО фонду військової підтримки України
Президент Литви Гітанас Науседа позитивно оцінює пропозицію генсека НАТО Єнса Столтенберга про створення фонду військової підтримки України в розмірі 100 млрд євро.
17:01
Макрон каже, що не жартував з обіцянкою скупатися в Сені
Президент Франції Емманюель Макрон підтвердив свої наміри скупатися у річці Сені після завершення масштабних очисних робіт і її відкриття для купання після 100-річної перерви.
16:47
Кулеба: Ми зробили кроки, аби Угорщина розблокувала транш до "збройного" фонду ЄС
Україна відповіла на вимоги Угорщини, передані під час зустрічі в Ужгороді наприкінці січня, для розблокування восьмого траншу до Європейського фонду миру в розмірі 500 мільйонів євро.
16:47
В чотирьох країнах ЄС провели арешти у справі про зловживання з "ковідними" фондами
У четвер в Італії, Австрії, Румунії та Словаччині здійснили серію арештів у рамках великого розслідування щодо масштабного шахрайства, пов’язаного з фондом ЄС для відновлення економіки після пандемії коронавірусу.
16:44
Макрон вважає "дивними і загрозливими" заяви РФ після розмови міністрів оборони
Президент Франції Емманюель Макрон назвав "дивними і загрозливими" припущення російської сторони про те, що до нападу на концертну залу Crocus City Hall можуть бути причетні французькі спецслужби.
16:28
Кулеба: Блінкен вжив негайних дій після запиту на додаткові Patriot
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Брюсселі зустрівся із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.
16:26
У Фінляндії стало відомо про зірваний напад неповнолітнього у навчальному закладі
Фінська поліція розкрила деталі щодо затримання неповнолітнього хлопця в одному з регіонів на півдні країни, з’ясувалося, що його викрили у намірах організувати напад у навчальному закладі.
16:17
Кулеба про фонд НАТО в 100 млрд: Ми за, але в нинішній фінансовій моделі шансів – нуль
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що Україна підтримує пропозицію генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про багаторічний фонд для допомоги Києву в 100 мільярдів євро, але не вірить у її реалізацію "в нинішній фінансовій моделі".
16:14
Уряд Грузії відмовив президентці у візиті до Литви
Уряд Грузії відмовив президентці Саломе Зурабішвілі у робочому візиті до Литви, який вона планувала здійснити з 10 по 12 квітня.
16:06
виправленоГолова МЗС: Україна знайшла батареї ППО в країнах НАТО, які можна негайно передати
Україна вестиме діалог із партнерами НАТО стосовно постачання батарей систем протиповітряної оборони, які, на її думку, можуть бути поставлені негайно.
16:02
Туск: Польща не братиме безпосередньої участі в боях в Україні
Польський прем’єр-міністр Дональд Туск заявив, що Польща не має наміру напряму брати участь у боях в Україні.
15:50
Кулеба: Німеччина почне негайно шукати системи Patriot для України
Під час зустрічі Ради Україна-НАТО у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі 4 квітня Німеччина ініціювала пошук доступних систем протиповітряної оборони Patriot для Києва.
15:45
У Німеччині хочуть віддати Бундесвер під єдине оперативне командування
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір посилити обороноздатність збройних сил країни за допомогою єдиного оперативного командування.
15:27
Фінська поліція заявила про спланований характер стрілянини у школі
12-річний хлопчик, якого звинувачують у вбивстві шестикласника під час шкільної стрілянини у Фінляндії цього тижня, схоже, спланував її заздалегідь.
15:24
ФотоУ Чехії поліція проводить розслідування щодо чоловіка із символом агресії РФ на одязі
У Чехії поліція проводить розслідування щодо чоловіка, який пройшовся вулицею міста Пардубіце в одязі із символом агресії Росії.
15:15
Дуда просуває підняття оборонних витрат у НАТО до рівня холодної війни
Президент Польщі Анджей Дуда прагне проштовхнути ідею збільшення оборонних витрат держав-членів НАТО з 2% до 3% ВВП.
15:02
Прем’єр Румунії заявив, що підтримує об’єднання з Молдовою
Прем’єр-міністр Румунії Марчел Чолаку заявив, що є прихильником ідеї об’єднання своєї країни з Молдовою.
14:56
МЗС Польщі викликало посла Ізраїлю після його скандального допису
Посла Ізраїлю Якова Лівне викликали до Міністерства закордонних справ Польщі після загибелі поляка у секторі Гази та резонансного висловлювання посла на цю тему.
14:45
У Швеції хочуть бачити Рютте наступним генсеком НАТО
Швеція підтримує кандидатуру нинішнього очільника уряду Нідерландів Марка Рютте на посаду майбутнього генсека НАТО.
14:38
Макрон не сумнівається, що Росія атакуватиме Олімпіаду в Парижі
Президент Франції Емманюель Макрон заявив у четвер, що він не сумнівається в тому, що Росія буде зловмисно націлена на Олімпійські ігри в Парижі цього літа.
Аналітика короткоЧому у Сербії очікують катастрофічних наслідків від нового визнання геноциду на Балканах
14:24
Німецький посадовець отримав 8 років тюрми за домагання до дітей українських біженців
Земельний суд Гамбурга засудив 42-річного посадовця Денніса В. до восьми років в'язниці за сексуальні домагання до українських хлопчиків 9 і 11 років і виробництво дитячої порнографії. 
14:19
У Німеччині перевіряють сотні поліцейських через підозру в ультраправих поглядах
У Німеччині проводять розслідування щодо 400 поліцейських, яких підозрюють в ультраправих екстремістських настроях або вірі в теорії змови.
14:17
Фінляндія вирішила не відкривати кордон з Росією
Фінський уряд вирішив, що сухопутні прикордонні переходи між Фінляндією та Росією поки що залишаться закритими.
14:09
Держдеп США прокоментував спроби Палестинської адміністрації стати повноправним членом ООН
Державний департамент Сполучених Штатів висловився щодо нових спроб Палестинської адміністрації отримати статус повноправного члена ООН.
14:07
Глава МЗС Литви: Можливо, найбільші битви НАТО ще попереду
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс припускає, що найбільші бої НАТО ще тільки попереду в майбутньому, і Альянс має бути до них готовий.
13:58
Естонія надала 10 млн євро гарантій в фонд ЄІБ для України
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Естонія підписали угоду про внесок, згідно з якою Естонія надає 10 мільйонів євро до Фонду "ЄС для України".
13:47
Населення Швейцарії зростає найшвидше з 1960-х років завдяки українцям
Минулого року населення Швейцарії зростало найшвидшими темпами за останні 60 років завдяки рекордній імміграції.
13:39
Членство в ЄС і НАТО підтримують 77% українців
Переважна більшість українців продовжує підтримувати приєднання України до ЄС і НАТО.
13:39
У Португалії опозиційні соціалісти готові підтримувати деякі заходи нового уряду
Соціалістична партія Португалії заявила, що може підтримати в парламенті деякі заходи нового правоцентристського уряду меншості, водночас голосуючи проти політики, з якою вона не згодна.
13:07
В Австрії хочуть посилити боротьбу зі шпигунством проти міжнародних організацій
Міністерка юстиції Австрії Альма Задич заявила, що планує посилити законодавство щодо шпигунства, яке наразі прямо заборонено, якщо спрямоване проти самої Австрії, але не проти інших країн або міжнародних організацій.
12:52
Міністерка оборони Нідерландів про фонд НАТО для України: Це не антитрампівська страховка
Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен вважає правильною ідею структурувати і закріпити підтримку України в рамках НАТО.
12:29
Розвідка Британії: РФ збільшила кількість атак на Новопавлівському напрямку та не має успіху
Розвідка Великої Британії розповіла, що Росія збільшила кількість атак на Новопавлівському напрямку, де не досягає успіху.
12:19
Глава МЗС Британії виключив введення західних військ в Україну
Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон виключив введення західних військ в Україну на тлі дискусій, які започаткував французький президент Емманюель Макрон.
11:55
Євросоюз відреагував на плани Грузії ухвалити закон "про іноагентів"
Євросоюз висловив серйозне занепокоєння заявою керівної партії Грузії "Грузинська мрія" через плани ухвалити закон "про іноагентів" та шкодує, що його знову розглядають попри негативну реакцію громадськості та міжнародної спільноти у березні 2023 року.
11:51
Reuters: Санкції США перешкоджають російським зусиллям з ремонту НПЗ
Російські нафтові компанії переживають труднощі з ремонтом нафтопереробних заводів через західні санкції, а їхні проблеми можуть посилитися через атаки українських безпілотників.
11:50
Кулеба: Мій головний меседж на засіданні Ради Україна-НАТО – Patriots
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час засідання Ради Україна-НАТО на рівні голів МЗС у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі зосередиться на наданні Києву систем протиповітряної оборони.
11:40
Столтенберг розповів, що обговорюватимуть на засіданні Ради Україна-НАТО з Кулебою
Зустріч Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яка відбудеться в Брюсселі 4 квітня за участю голови українського МЗС Дмитра Кулеби, буде присвячена насамперед довгостроковій підтримці Києва.
11:18
Латвія передасть Україні дрони на 1 млн євро та внесе 10 млн євро на закупівлю снарядів
Латвія готує новий пакет військової допомоги для України, а також передасть перші дрони в межах "коаліції дронів" та зробить свій фінансовий внесок у чеську ініціативу, яка передбачає закупівлю боєприпасів для України.
11:13
Британські консерватори можуть зазнати найгіршої з 1997 року поразки на виборах
Консервативна партія британського прем'єр-міністра Ріші Сунака зазнає серйозної поразки на національних виборах, які очікуються цього року.
10:58
У Латвії відкрили справу проти п’яного фаната Путіна, що прославляв війну
Державна поліція Латвії порушила кримінальну справу проти молодика 2002 року народження за публічну підтримку у центрі Риги воєнних злочинів Росії і прославляння господаря Кремля Владіміра Путіна.
10:58
ФотоПоліція виводить мігрантів з центру Парижа напередодні літньої Олімпіади
Французька поліція в середу вивела десятки мігрантів, зокрема сім'ї з маленькими дітьми, з площі перед будівлею мерії Парижа, на тлі приготувань до початку літніх Олімпійських ігор.
10:40
Шмигаль прибув з візитом до Латвії
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прибув з візитом до Латвії.
10:24
Литва передасть Україні обладнання для теплових електростанцій
Міністр енергетики України Герман Галущенко обговорив зі своїм литовським колегою Дайнюсом Крейвісом допомогу українському енергосектору.
10:21
ЄС: Пропагандисти РФ накинулись на Францію після заяв Макрона щодо України
Прокремлівський апарат дезінформації останнім часом націлився на Францію, поширюючи брехню і жінконенависництво після заяв французького президента Емманюеля Макрона про можливість західних військ в Україні.
10:05
Голова МЗС Латвії про погрози Лукашенка: Для нас Білорусь більше не є незалежною країною
Очільник Міністерства закордонних справ Латвії Кріш'яніс Каріньш заявив, що риторика самопроголошеного білоруського президента Александра Лукашенка свідчить про відмову цієї країни від "будь-яких ілюзій незалежності".
09:59
РФ заявляє, що діалог з НАТО на нулі, але вона не прагне відкритого конфлікту
Заступник міністра закордонних справ Росії Александр Грушко заявляє, що відносини між Росією і НАТО перебувають "на критично нульовому рівні" та божиться, що Москва не має наміру вступати в конфлікт з будь-якою країною-членом Альянсу.
09:58
У Белграді призначили дату повторних виборів після порушень
Голова Скупщини (парламенту) Сербії Ана Брнабич призначила перевибори у Белграді на 2 червня після порушень під час голосування 17 грудня.
09:50
Голова МЗС Естонії підтримує передачу Україні систем ППО, які Захід не використовує
Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна підтримав пропозицію України передати їй системи протиповітряної оборони, які західні держави мають на своєму озброєнні, але не використовують.
09:42
Конгресвумен Спартц не підтримує сенатський пакет з допомогою для України
Уродженка України, конгресвумен Вікторія Спартц заявила, що не голосуватиме у Палаті представників за вже схвалений у Сенаті пакет допомоги Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.
короткоЯк у НАТО намагалися подружитися з РФ і чому Україна у 2008 році не отримала ПДЧ
09:18
ЗМІ: Німецькі компанії допомагають РФ з будівництвом в окупованому Маріуполі
Німецький телеканал ARD провів розслідування, яке виявило, що німецькі компанії допомагають окупаційному режиму Росії у будівництві в окупованому Маріуполі.
09:17
Латвія планує підписати безпекову угоду з Києвом 11 квітня
Латвія планує укласти з Україною угоду про довгострокову підтримку і безпеку, зобов'язуючись надавати військову допомогу в розмірі 0,25% від валового внутрішнього продукту цього року і впродовж наступних двох років.
08:53
Данія звільнила головного військового командувача на тлі несправності системи озброєнь
Данія в середу звільнила начальника Штабу оборони Флеммінга Ленфтера після того, як він не повідомив про несправність систем озброєння під час нападу минулого місяця на данський фрегат, розгорнутий в Червоному морі.
08:28
Радник Байдена Салліван відклав закордонний візит через травму
Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван відклав заплановану поїздку до Саудівської Аравії через травму ребра.
07:58
Reuters: Франція каже, що РФ збрехала про готовність Парижа до діалогу про Україну
Франція заперечує заяву Росії про те, що вона нібито висловила готовність до діалогу щодо України або обговорення можливих мирних переговорів під час розмови міністрів оборони двох країн у середу.
07:39
ЗМІ: Голосування за допомогу Україні в Конгресі США можуть перенести ще на кілька тижнів
Голосування у Палаті представників США щодо допомоги Україні навряд чи відбудеться щонайменше до середини квітня, а можливо, і пізніше, оскільки спікер Майк Джонсон все ще шукає шляхи пом'якшення опозиції з боку радикальних республіканців.
07:16
Парламент Італії не зміг оголосити вотум недовіри віцепрем’єру через зв’язки його партії з РФ
У парламенті Італії провалилась спроба оголосити вотум недовіри віцепрем’єру, лідеру ультраправої партії "Ліга" Маттео Сальвіні.