10 червня 2023

Новини
19:36
відеоЛідера партії влади Грузії закидали "російськими рублями"
Студенти Тбіліського державного університету закидали голову партії "Грузинська мрія" Іраклія Кобахідзе роздрукованими купюрами російських рублів, натякаючи на проросійський курс, який взяла грузинська влада. 
19:14
Зеленський: Сподіваюсь, Шольц, Макрон і Дуда обговорять пришвидшення вступу України у НАТО
Президент Володимир Зеленський прокоментував заплановану у Парижі зустріч лідерів Франції, Німеччини та Польщі, де вони обговорять Україну.
18:51
фотоТрюдо виступив у Верховній Раді
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який в суботу прибув з неоголошеним візитом до Києва, виступив у Верховній Раді.
18:40
Трюдо: Росія несе відповідальність за руйнування Каховської ГЕС
Глава уряду Канади Джастін Трюдо заявив, що Росія несе пряму відповідальність за руйнування дамби Каховської ГЕС.
18:25
Трюдо оголосив нові санкції за підтримку вторгнення Росії в Україну
Канада запровадить нові санкції щодо кількох фізичних осіб і підприємств, які сприяють військовому вторгненню Росії в Україну.
18:07
"Венеційка" оцінила законопроєкт про реформу відбору суддів КСУ
Венеційська комісія 10 червня оприлюднила оцінку законопроєкту №9322 про зміни процедури відбору суддів Конституційного суду України.
17:22
Канада передасть Україні російський літак Ан-124 – Трюдо
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо пообіцяв передати Україні російський транспортний літак Ан-124, затриманий минулого року у Канаді в аеропорту Торонто.
17:08
Канада виділяє нову військову допомогу Україні, навчатиме пілотів
Канада візьме участь у багатонаціональних зусиллях з підготовки українських пілотів винищувачів та надасть Києву новий пакет військової допомоги на суму 500 млн канадських доларів ($ 370 млн).
16:48
20 держав НАТО офіційно підтримали членство України в Альянсі – ОП
Після підписання в суботу декларації про підтримку Канадою вступу України до НАТО кількість держав, які офіційно підтримали набуття членства Україною, сягнула 20. 
16:21
Канада підтримала вступ України в НАТО, "щойно дозволять умови"
Під час зустрічі в Києві 10 червня президент України та прем'єр-міністр Канади ухвалили декларацію, у якій Оттава підтримала набуття членства України в НАТО, "щойно це дозволять умови".
15:52
Сербія все ще хоче купити французькі винищувачі Rafale
Сербія все ще прагне купити винищувачі Rafale у французької компанії Dassault, але обговорює ціну і пов'язані з ними системи озброєнь.
15:26
фотоТисячі вчителів у Румунії вийшли на протест третій тиждень поспіль 
Тисячі румунських вчителів у п'ятницю пройшли маршем у Бухаресті на знак протесту проти низької заробітної плати, завершуючи третій тиждень страйку.
14:53
Литва перевірить причетність Білорусі до незаконного переміщення українських дітей
Глава МЗС Литви надіслав лист генеральному прокурору країни Ніді Грунскене, в якому передав їй інформацію лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської щодо можливого незаконного переміщення українських дітей на територію Білорусі
14:09
Британія виділяє 16 млн фунтів для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС
Уряд Великої Британії оголосив про виділення додаткових 16 млн фунтів стерлінгів гуманітарної допомоги Україні для подолання наслідків затоплень, спричинених руйнуванням Каховської дамби.
13:48
Шольц анонсував розмову з Путіном незабаром
Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що незабаром планує поговорити з президентом Росії Владіміром Путіном по телефону.
13:12
США виділяють $437 тисяч на підтримку реформ і відновлення України
США виділяють Україні $437 тисяч на реалізацію програми Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), спрямованої на підтримку реформ, відновлення та реконструкції України.
12:55
фотоПрем’єр Канади Трюдо прибув з неоголошеним візитом до Києва
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо прибув з несподіваним візитом до Києва в суботу.
12:30
Білий дім: Росія і Іран все більше поглиблюють оборонне партнерство
Білий дім заявив у п'ятницю, що Росія, схоже, поглиблює свою оборонну співпрацю з Іраном та отримала сотні ударних безпілотників, які використовує для нанесення ударів по Україні.
11:58
У Німеччині вивчають роль Польщі у підриві "Північних потоків" – ЗМІ
Німецькі слідчі вивчають докази, які вказують на те, що диверсійна група, причетна до підриву "Північних потоків", використовувала Польщу як оперативну базу.
11:14
відеоВ Анкарі стався вибух на заводі з виробництва ракет: 5 загиблих 
В Туреччині у результаті вибуху на заводі з виробництва ракет і вибухових речовин у суботу вранці загинули п'ятеро робітників.
10:30
Україна на Вільнюському саміті отримає алгоритм вступу до НАТО – Міноборони
Заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов переконаний, що саміт НАТО у Вільнюсі зафіксує алгоритм вступу нашої держави до Альянсу. 
10:18
Молдова надасть Україні допомогу для ліквідації наслідків підриву ГЕС
Молдова направить Україні допомогу на суму 4,2 млн леїв ($215 тисяч) для ліквідації екологічних і гуманітарних наслідків руйнування Каховської ГЕС росіянами. 
09:46
Ліві об’єдналися перед виборами в Іспанії, що може допомогти прем’єру Санчесу
В Іспанії понад 10 невеликих лівих партій домовились про спільний похід на вибори у липні, що підвищує шанси прем'єр-міністра Іспанії Педро Санчеса на переобрання.
09:10
Розвідка Британії: На сході та півдні відбулися значні операції України
У Міноборони Британії прозвітували, що за останні 48 годин у кількох секторах на сході та півдні України відбулися значні українські операції.
08:44
Заступник Орбана: Україна мала б подякувати за звільнення полонених за посередництва РПЦ
Угорський віцепрем'єр-міністр Жолт Шем’єн відреагував на виклик до МЗС України тимчасового повіреного Угорщини після того, як Будапешт та Москва домовились про передачу 11 українських військовополонених без відома Києва.
08:19
У G7 вказали Україні три пріоритети для антикорупційної і судової реформ
Посли країн G7 представили ключові рекомендації для України щодо посилення антикорупційних інституцій та реформування судової системи, у яких визначені три приорітети, до яких Києву слід докласти першочергових зусиль протягом наступних 3 місяців.