10 грудня 2023

Новини
ДайджестЗустріч Зеленського і Орбана, Трамп обігнав Байдена, музей “волинської різанини”: все за вихідні
19:44
Іран не пустив сім'ю Махси Аміні, чия смерть спровокувала протести, отримати премію в ЄС
Іранська влада заборонила членам сім'ї покійної Махси Аміні поїхати до Франції на церемонію вручення найвищої нагороди Європейського Союзу в галузі прав людини від її імені.
19:20
Сербія та Болгарія добудували газопровід, щоб зменшити залежність від Росії
Сербія та Болгарія завершили будівництво газопроводу, метою якого є зменшення залежності від російського газу шляхом диверсифікації поставок.
18:44
Білий дім активізує зусилля в Конгресі щодо допомоги Україні – сенатор
Білий дім посилить свою взаємодію з американськими законодавцями, намагаючись укласти двопартійну угоду, яка б передбачала надання військової допомоги Україні та Ізраїлю з одночасним посиленням безпеки кордонів США.
18:13
виправленоThe Guardian cуттєво змінило новину про зустріч союзників Орбана у США щодо допомоги Україні
Видання The Guardian, яке 10 грудня повідомило, що союзники прем’єр-міністра Угорщини проведуть закриту зустріч з республіканцями у Вашингтоні, щоб домогтися припинення військової підтримки України з боку США, суттєво змінило зміст своєї новини.
17:32
фото, відеоЗеленський поспілкувався з Орбаном в Аргентині
Президент України Володимир Зеленський під час візиту на церемонію інавгурації новообраного президента Аргентини провів зустріч з прем’єр-міністро Угорщини Віктором Орбаном напередодні ключового саміту Європейського Союзу.
17:07
Суд в Естонії визнав незаконним наказ про вакцинацію для військових
Тартуський адміністративний суд ухвалив рішення задовольнити колективну апеляцію військовослужбовців Сил оборони Естонії, визнавши незаконним наказ командувача, який зобов'язує військовослужбовців робити щеплення від Covid-19.
16:31
У Румунії сподіваються, що розширення ЄС і НАТО дозволить їй "втекти" з периферії Європи
Заступник генсека НАТО та можливий кандидат у президенти Румунії Мірча Джоане вважає, що завдяки вступу України, Молдови, Грузії та держав Західних Балкан до ЄС і НАТО Румунія отримає шанс перестати бути європейською периферією.
15:59
відеоБлокада кордону: З України до Польщі прибула партія вантажівок залізницею
"Укрзалізниця" повідомила, що на тлі блокади кордону до Польщі з України потягом прибула партія вантажівок.
15:25
Зеленський перед можливою зустріччю з Орбаном порадився з Макроном
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Емманюелем Макроном з Аргентини, куди на інавгурацію новообраного президента також прибув глава угорського уряду Віктор Орбан.
14:57
Глава МЗС Німеччини: Ізраїль має краще захищати цивільних у Газі
Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок вважає, що ізраїльська армія повинна краще захищати цивільне населення в Газі. 
13:46
ВМС Нідерландів супроводжували російські кораблі в Північному морі
Підрозділи ВМС Нідерландів супроводжували три російські кораблі в Північному морі в суботу.
13:26
Лідери німецької коаліції відновлять переговори щодо "бюджетної діри" в неділю – ЗМІ
Лідери правлячої коаліції Німеччини відновлять переговори про бюджет на наступний рік у неділю вдень, намагаючись домовитися про те, як закрити діру в 17 мільярдів євро, яка утворилась через рішення суду минулого місяця.
12:58
Політичний проєкт німецької "подруги "Путіна" отримав пожертви з-за меж ЄС – Bild
Політичний проєкт німецької "подруги Путіна" Сари Вагенкнехт, яка запускає власну партію, менше ніж за сім тижнів зібрав понад 1 млн євро пожертв – і кошти надходили не тільки з держав ЄС, а й з-за його меж.
12:19
Розвідка Британії пояснила, що означає поновлення ракетних ударів РФ з Ту-95
У Міноборони Британії вважають, що Росія розпочала свою більш узгоджену кампанію повітряних ударів для того, щоб зруйнувати енергетичну інфраструктуру України.
11:51
відео Головнокомандувач Збройних сил Швеції відвідав українську бригаду на передовій
Головнокомандувач Збройних Сил Швеції генерал Мікаель Бюден відвідав підрозділи 45 окремої артилерійської бригади, які виконують завдання на Східному напрямку.
11:33
У Вірменії поліція російської бази затримала контрактника-втікача з РФ
У Вірменії повідомили, що співробітники поліції російської військової бази в Гюмрі затримали контрактника російської армії, який виїхав з РФ після повномасштабного вторгнення в Україну.
11:11
В Угорщині відреагували на зміни до законодавства про нацменшини
Держсекретар угорського МЗС Тамаш Менцер прокоментував ухвалення Україною поправок до законодавства про національні меншини з урахуванням рекомендацій Ради Європи та ЄС.
10:53
У ДПСУ кажуть, що угорські перевізники не блокуватимуть кордон
Угорські перевізники 11 грудня планують розпочати демонстрацію на кордоні, але у ДПСУ зазначили, що не очікують блокування кордону.
10:25
фото, відеоКліматичні протестувальники зафарбували найвідоміший канал Венеції у зелений
Члени кліматичної групи Extinction Rebellion в суботу зафарбували у зелений колір Гранд-канал у Венеції, щоб підкреслити необхідність вирішення кліматичної кризи.
09:58
В Грузії вчергове заперечили допомогу в обході санкцій проти РФ
Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі вкотре заявив, що територія Грузії не використовується для обходу санкцій, які введені ЄС проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну.
09:14
Адміністрація Байдена схвалила продаж танкових снарядів Ізраїлю в обхід Конгресу
Адміністрація Байдена використала надзвичайні повноваження, щоб дозволити продаж близько 14 тисяч танкових снарядів Ізраїлю без розгляду в Конгресі.
08:54
Трамп випередив Байдена у передвиборчому опитуванні
Експрезидент США Дональд Трамп випередив чинного главу Білого дому Джо Байдена в національному опитуванні щодо президентських виборів 2024 року.
08:25
Угорські перевізники пообіцяли протести на кордоні з Україною 
Асоціація угорських автоперевізників (MKFE) заявила, що з понеділка, 11 грудня, розпочне демонстрацію на прикордонному пункті пропуску "Загонь — Чоп" подібну до тієї, як "це зробили польські та словацькі водії".