Білий дім активізує зусилля в Конгресі щодо допомоги Україні – сенатор

Неділя, 10 грудня 2023, 18:44

Білий дім посилить свою взаємодію з американськими законодавцями, намагаючись укласти двопартійну угоду, яка б передбачала надання військової допомоги Україні та Ізраїлю з одночасним посиленням безпеки кордонів США.

Про це заявив сенатор-демократ Кріс Мерфі, провідний переговірник від Демократичної партії, його цитує агентств Reuters, пише "Європейська правда".

Республіканці наполягають на тому, що додаткове фінансування для України має супроводжуватися серйозними змінами у сфері безпеки кордонів США.

Двопартійна група сенаторів, які намагаються знайти компроміс, досягла незначного прогресу менш ніж за тиждень до того, як Конгрес США піде на різдвяні канікули.

Реклама:

"Білий дім збирається бути більш активним цього тижня", – заявив сенатор Кріс Мерфі в ефірі телеканалу NBC News.

Він сказав, що важливо знати, чи підпише Джо Байден якусь перспективну угоду.

За словами Мерфі, нинішні вимоги республіканців щодо безпеки кордонів є необґрунтованими, і Республіканська партія "грає в ігри з безпекою світу", пов'язуючи військову допомогу із заходами безпеки кордонів США.

У жовтні Білий дім звернувся до Конгресу з проханням ухвалити рішення щодо запиту на додаткове фінансування у розмірі 106 млрд доларів, аргументуючи це тим, що воно "сприяє нашій національній безпеці і підтримує наших союзників і партнерів".

За даними джерел, адміністрація Байдена розглядає можливість поступок щодо міграційної політики для того, щоб забезпечити нову допомогу для України та Ізраїлю в законопроєкті про додаткове фінансування.

Нагадаємо, 6 грудня законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню не пройшов процедурне голосування в Сенаті.

Читайте детально про те, за яких умов Конгрес США схвалить фінансування для України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: