12 лютого 2024

Статті
Врятувати допомогу Україні: як Олаф Шольц переконував США відновити допомогу Києву
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вирушив до Вашингтона в надії застерегти союзників від серйозних наслідків скорочення американської підтримки Києва.
Інтерв'ю
Ден Райс: "Ми зрощуємо лідерів, які створять нову Україну"
"Я впевнений, що увесь цивілізований світ допоможе Україні здобути перемогу. Тому вже сьогодні ми повинні готувати нових лідерів у різних сферах, які просуватимуть інтереси України у світі".
Новини
23:00
Президент Кіпру попросив Німеччину вплинути на Туреччину для возз’єднання острова
Кіпрський президент Нікос Христодулідіс під час переговорів із німецьким візаві Франком-Вальтером Штайнмаєром 12 лютого закликав Берлін вплинути на Туреччину, аби посприяти швидшому вирішенню проблеми розділеного Кіпру.
22:47
Bloomberg: Зеленський планує європейське турне, говоритиме про зброю і "гарантії безпеки"
Президент України Володимир Зеленський найближчим часом може відвідати кілька столиць західноєвропейських країн, аби закликати до більшої підтримки через уповільнення фінансування зі США.
22:28
фотоПовністю жіночий екіпаж уперше виконав місію дальнього повітряного спостереження НАТО
Уперше в історії Північноатлантичного Альянсу місію з вильотом літака дальнього радіолокаційного стеження (AWACS) здійснив повністю жіночий екіпаж – це сталось минулої п’ятниці, 9 лютого.
22:07
Президент Румунії скликає Раду нацоборони, обговорять агресію РФ проти України
Румунський президент Клаус Йоганніс оголосив про скликання засідання Вищої ради національної оборони, яке відбудеться вдень 21 лютого.
21:55
Лікарі Остіна кажуть, що він повернеться до виконання обов’язків у вівторок
Голова Пентагону Ллойд Остін, ушпиталений через проблеми із сечовим міхуром напередодні, зможе повернутись до виконання своїх обов’язків уже у вівторок, 13 лютого.
21:37
Завод у Молдові, пов’язаний з російською оборонкою, почав процедуру банкрутства
Розташований у Кишиневі завод "Топаз", підконтрольний російській Об'єднаній двигунобудівній корпорації, що є частиною військово-промислового комплексу РФ, офіційно розпочав процедуру банкрутства.
21:21
Шольц різко прокоментував слова Трампа про "заохочення Росії" до нападу на НАТО
Канцлер Німеччини Олаф Шольц різко висловився в бік колишнього президента США Дональда Трампа, який напередодні заявив, що "заохочував би Росію" напасти на країни НАТО, які недостатньо вкладають в оборону.
ДайджестЗагострення блокади кордону, Трамп налякав Європу, новий президент Фінляндії: новини дня
21:07
Білий дім: Байден не планує відправляти Остіна у відставку через госпіталізацію
Президент США Джо Байден впевнений, що голова Пентагону Ллойд Остін може виконувати свої обов’язки на тлі нещодавньої госпіталізації через проблеми із сечовим міхуром.
20:58
МЗС Чехії пропонує продовжити заборону видачі віз та посвідок на проживання росіянам і білорусам
Міністерство закордонних справ Чехії пропонує, щоб країна і надалі не видавала візи та посвідки на проживання росіянам і білорусам – чинна заборона діє до 31 березня.
20:55
фотоЛижний курорт у Давосі потрапив у скандал через відмову обслуговувати євреїв
Поліція Швейцарії почала перевірку через скарги на лижний курорт Pischa у Давосі, де євреям нібито відмовляють в оренді спортивного спорядження.
20:39
ЗМІ: Байден роздратований через Нетаньягу, обзиває його і скаржиться на непоступливість
Президент США Джо Байден у приватних розмовах зневажливо висловлюється про главу уряду Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, однак не змінює політику США щодо Ізраїлю та Гази.
20:34
Франція викрила кампанію РФ із дезінформації, яка виправдовувала війну в Україні
Французький орган протидії іноземному впливу VIGINUM 12 лютого заявив про викриття спецоперації Росії під назвою Portal Kombat, у межах якої мережа російських вебсайтів поширювала на Заході кремлівську пропаганду про війну в Україні.
20:19
Сікорський: "Кривавому диктатору" Путіну не можна дозволити виграти війну
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський наголосив на необхідності західних союзників виконати свої зобов’язання перед Україною, аби не дозволити Росії перемоги в повномасштабній війні.
20:16
Литва хоче жорстко обмежити рекламу азартних ігор
Литовські депутати в понеділок зареєстрували поправки до закону про азартні ігри, які пропонують з 2025 року ще більше обмежити рекламу азартних ігор.
20:07
Кулеба привітав рішення Ради ЄС щодо заморожених російських активів
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав рішення Ради Європейського Союзу, яке наближає створення механізму з використання заморожених російських активів на користь України.
20:01
"Готова служити": Віцепрезидентка США відреагувала на занепокоєння щодо віку Байдена 
Віцепрезидентка США Камала Гарріс заявила в інтерв'ю минулого тижня, на тлі занепокоєння щодо віку президента Джо Байдена, що готова до потенційного президентства.
19:57
Президентка Угорщини через відставку скасувала візит на Закарпаття
Угорська президентка Каталін Новак, яка наприкінці минулого тижня подала у відставку через скандал із помилуванням засудженого за покривання педофілії, скасувала всі офіційні заходи до затвердження свого звільнення парламентом.
19:46
Голова МЗС Франції після заяв Трампа про НАТО: Європі потрібне "друге страхування життя"
Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне закликав до створення додаткової безпекової структури, окрім НАТО, після заяв експрезидента США Дональда Трампа про "заохочування Росії" до нападу на Альянс.
19:45
Шольц: Європа має перейти від мануфактури до великомасштабного виробництва зброї
На церемонії закладання нового заводу з виробництва боєприпасів у понеділок канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав перейти до великомасштабного виробництва оборонного обладнання, аби Європа могла успішно стримувати агресорів.
19:33
Bloomberg: ЄС готує перші санкції проти компаній з Китаю через війну в Україні
Європейська комісія запропонувала нові торговельні обмеження щодо близько двох десятків компаній, зокрема трьох, розташованих у Китаї, які звинувачуються в підтримці військових дій Росії в Україні.
19:28
Тисячі сербів у Косові протестували через рішення про сербський динар
Тисячі сербів у Косові в понеділок вийшли на протест через заборону використовувати сербський динар у районах, де вони проживають, що стало причиною останньої кризи у відносинах між Сербією і Косово.
19:20
Чеський партнер "Укроборонпрому" так і не почав ремонт Т-64 для Києва
Чеське державне збройове підприємство VOP CZ досі не розпочало ремонт танків Т-64 для української армії, про який домовились минулого року, оскільки українська сторона досі не поставила жодного танка.
19:10
Поляки блокують загалом 5 пунктів пропуску на кордоні – Митна служба
Станом на вечір понеділка 12 лютого на польському боці кордону України та Польщі блокують роботу п’яти пунктів пропуску. 
19:03
Остін через госпіталізацію не поїде в Брюссель, "Рамштайн" проведуть онлайн
Голова Пентагону Ллойд Остін через термінову госпіталізацію не поїде до Брюсселя для участі в зустрічі міністрів оборони країн НАТО та засіданні Контактної групи з питань оборони України цього тижня.
18:51
ЄС схвалив перший крок для використання заморожених активів Росії на користь України
Рада Європейського Союзу 12 лютого ухвалила рішення, яке наближає створення механізму з використання надприбутків заморожених російських активів на території ЄС на користь України.
18:43
У Реєстрі збитків відповіли, чи можлива буде компенсація за руйнування від українських снарядів
Українці, чиє житло під час повномасштабного вторгнення Росії могло постраждати внаслідок влучання українських снарядів чи уламків ракет, також зможуть подавати заявки до Реєстру збитків для отримання компенсацій. 
18:37
Іспанські праві несподівано підтримали помилування для сепаратистів Каталонії, але з умовами
Консервативна Народна партія Іспанії заявила, що не проти умовного помилування для каталонських сепаратистів, включно з лідером кампанії 2017 року Карлесом Пучдемоном, якщо вони здадуться іспанському правосуддю.
18:29
Боррель пропонує США переглянути військову допомогу Ізраїлю
Головний дипломат Євросоюзу Жозеп Боррель звернувся до Сполучених Штатів із завуальованим закликом переглянути свою військову допомогу Ізраїлю через велику кількість жертв серед цивільного населення в секторі Гази.
18:29
На компенсації від РФ за пошкодження на лінії фронту та в Маріуполі можна подавати, не доводячи руйнувань
Українці, чиї будинки або квартири були розташовані в ущент зруйнованих внаслідок російського вторгнення населених пунктах, не повинні будуть доводити пошкодження Реєстру збитків, який запрацює незабаром.
18:11
У Реєстрі збитків розповіли, як збираються отримати гроші від РФ для виплати компенсацій
Маркіян Ключковський, виконавчий директор Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, розповів, у який спосіб будуть домагатися від Росії коштів для виплати компенсацій українцям.
18:08
Кемерон дорікнув Трампу за його погрози "заохотити Росію" до нападу на НАТО
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон не погодився із заявою експрезидента США Дональда Трампа про те, що він би "заохотив Росію" до вторгнення в країни-союзники НАТО, які не виконують зобов'язань щодо витрат на оборону.
18:02
У Німеччині сподіваються на збереження партнерства зі США за будь-якого президента
На тлі резонансних заяв експрезидента Сполучених Штатів Дональда Трампа міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер заявив, що трансатлантичне партнерство між США та європейськими союзниками має тривати незалежно від того, хто буде у Білому домі.
17:55
фотоФлагман флоту Британії вирушив на навчання НАТО через несправність іншого авіаносця
Найбільший військовий корабель британського флоту, авіаносець Prince of Wales, 12 лютого вирушив із місця базування в Портсмуті для участі в масштабних навчаннях НАТО Steadfast Defender – 24 після поломки іншого авіаносця Queen Elizabeth.
17:39
Керівник Реєстру збитків від війни РФ розповів, коли запрацює механізм та будуть перші виплати 
Маркіян Ключковський, виконавчий директор Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України, розповів, коли варто очікувати на початок роботи реєстру та на майбутні виплати за збитки, завдані українцям російською війною. 
17:35
ДослідженняБританія за 10 місяців 2023 року поставила РФ ключове обладнання на $100 млн
За 10 місяців минулого року британські компанії експортували до Росії критично важливі компоненти, зокрема напівпровідники та безпілотники, на суму понад 100 мільйонів доларів.
17:34
фотоУ найбільшому парку розваг Швеції спалахнула пожежа, 13 постраждалих
У парку розваг Лісеберг, що у шведському місті Гетеборг, вранці 12 лютого спалахнула масштабна пожежа на водній гірці в аквапарку, який має відкритись улітку 2024 року.
17:17
Парламент Фінляндії заборонив використання TikTok
Відділ фінського парламенту з питань інформаційних технологій заборонив використання додатка TikTok на парламентських пристроях із міркувань безпеки.
17:10
Голова норвезької розвідки: Росія за рік стала сильнішою і має перевагу у війні
Очільник Служби розвідки при Міністерстві оборони Норвегії віцеадмірал Нільс Андреас Стенсенс заявив, що за останній рік Росія помітно посилила позиції та досягла успіху у веденні бойових дій проти України попри міжнародні санкції.
17:06
РФ заборонила в'їзд 18 британцям за "демонізацію Росії"
Міністерство закордонних справ Росії ввело санкції проти 18 громадян Великої Британії, яким буде заборонено в'їзд.
16:58
Впливовий сенатор-республіканець відкинув занепокоєння щодо висловлювань Трампа про НАТО
Віцеголова комітету Сенату з питань розвідки, республіканець Марко Рубіо прокоментував коментар експрезидента США Дональда Трампа про те, що він заохочував би Росію робити "все, що завгодно" з країною-членом НАТО, яка не дотримується рекомендацій щодо витрат на оборону.
16:50
Орбан: Сербія повинна стати членом ЄС до України, інакше "ми її втратимо"
Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що Сербія повинна якнайшвидше стати членом Європейського Союзу, зокрема до того, як до ЄС вступить Україна.
16:44
Обраний президент Фінляндії: Політичних відносин з РФ не буде до закінчення війни
Переможець президентських виборів у Фінляндії Александер Стубб заявив, що до завершення війни в Україні не може бути відносин з Росією на політичному рівні. 
16:37
Кулеба: Винні у псуванні українського зерна в Польщі мають бути притягнуті до відповідальності
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба різко прокоментував інцидент із зіпсованим українським зерном на кордоні України та Польщі напередодні.
Аналітика короткоЯк Шольц лобіював відновлення допомоги Україні з боку США
16:28
Британія ввела нові санкції проти екстремістських ізраїльських поселенців на Західному березі
Уряд Великої Британії запровадив нові санкції проти декількох екстремістських ізраїльських поселенців, які нападали на палестинське цивільне населення.
16:27
Конкурентка Трампа про його заяву щодо НАТО: Не можна ставати на бік агресора
Претендентка на номінацію від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року в США Ніккі Гейлі прокоментувала погрози свого конкурента Дональда Трампа, що перебуваючи на посаді він погрожував "заохотити Росію" напасти на одного з членів НАТО, які не виконують фінансові зобов’язання перед Альянсом.
16:11
Туск: У Європі важко знайти більш проукраїнського політика, ніж я, але є ще продовольча безпека
Прем’єр-міністр польського уряду Дональд Туск заявив, що у Європі важко знайти більш проукраїнського політика, ніж він, однак йому доведеться шукати рішення для забезпечення продовольчої безпеки Польщі.
15:56
Франція і Польща готують новий двосторонній договір про співпрацю
Франція і Польща готуються відкрити нову главу у своїх відносинах та готують новий двосторонній договір на заміну угоді 1991 року.
15:55
Глава МЗС Чехії відреагував на загибель українського баскетболіста у Німеччині
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський прокоментував загибель внаслідок нападу 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова.
15:32
відеоМолдовські фермери заблокували КПП на кордоні з Румунією
У Молдові фермери-протестувальники в понеділок, 12 лютого, заблокували контрольно-пропускний пункт "Леушені – Албіца" на кордоні з Румунією. 
15:14
Україна готується підписати "гарантії безпеки" з Німеччиною "за першої нагоди" – посол
Україна та Німеччина працюють над тим, аби угода про "гарантії безпеки" була підписана якнайшвидше – "за першої нагоди".
15:12
Байден проводитиме виборчу кампанію у TikTok попри заборону для урядових пристроїв
Президент США Джо Байден використовуватиме TikTok для своєї виборчої кампанії, незважаючи на те, що він сам висловлював занепокоєння щодо національної безпеки цієї платформи та заборонив її використання на федеральних пристроях.
14:55
Посол: Німеччина за два роки пройшла шлях від 5 тисяч шоломів до 7,6 млрд євро
Посол України Олексій Макеєв відзначає, що після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Німеччина усвідомила, що повинна обійняти лідерську роль у процесах забезпечення європейської безпеки. 
14:38
У Німеччині почали будувати завод з виробництва боєприпасів зокрема для України
У Німеччині починається будівництво нового заводу Rheinmetall, який збільшить можливості ФРН з виробництва артилерійських снарядів.
14:18
Стрілянина в грецькій судноплавній компанії: нападник убив трьох та скоїв самогубство – ЗМІ
Чотири людини загинули під час стрілянини в грецькій судноплавній компанії в південному передмісті Афін Гліфада у понеділок.
14:17
ФотоНа карнавалі у Дюссельдорфі висміяли Путіна і патріарха Кирила
У німецькому Дюссельдорфі на традиційному карнавалі у так званий "божевільний понеділок" (Rosenmontag) – перший день тижня перед початком Великого посту – продемонстрували величезні карикатурні фігури відомих політиків із пап’є-маше.
14:00
В Австрії хочуть розірвати контракт на імпорт газу з РФ
В австрійській владі оголосили про намір вжити заходи щодо припинення імпорту російського газу, зокрема розірвання довгострокового контракту енергетичної компанії OMV з "Газпромом".
13:51
Німецький міністр попередив про руйнівні наслідки можливого виходу країни з ЄС
Німецький міністр фінансів Крістіан Лінднер попередив, що економіка Німеччини буде зруйнована, якщо вона вийде з Європейського Союзу слідом за Великою Британією, як це пропонує ультраправа "Альтернатива для Німеччини".
13:44
У світі знизилося сприйняття Росії як загрози порівняно з 2022 роком – опитування
Опитування, проведене перед Мюнхенською конференцією з безпеки, засвідчило нижче сприйняття війни Росії проти України як великої загрози для світу порівняно з минулорічними результатами. 
13:43
У Нідерландах суд зобов'язав владу припинити експорт запчастин для F-35 до Ізраїлю
Суд у Нідерландах зобов'язав владу припинити постачання запчастин для винищувачів F-35 до Ізраїлю, посилаючись на "явний ризик" порушення прав людини на тлі військової операції проти терористичного угруповання ХАМАС в секторі Гази.
13:25
На півдні Німеччини зупинився рух швидкісних поїздів через крадіїв металу
Велика кількість швидкісних поїздів Intercity Express була скасована між Франкфуртом і Штутгартом у понеділок після того, як через крадіїв металу були пошкоджені ключові об'єкти інфраструктури.
13:14
Влада Косова не збирається переглядати впровадження євро в районах з сербською меншиною
Прем'єр-міністр Косова Альбін Курті заявив, що нові правила використання євро у північних муніципалітетах, де проживають серби, залишаються в силі попри критику з боку ЄС та США.
13:13
"Шахед", знайдений у Молдові, впав з нерозірваною бойовою частиною: будуть підривати
У збитому "Шахеді", якого знайшли у прикордонному районі Молдови після однієї з останніх російських атак, не розірвалась бойова частина, її будуть контрольовано знешкоджувати.
13:01
Загибель українського баскетболіста в Німеччині: правоохоронці повідомили деталі нападу
Німецькі правоохоронці повідомили подробиці суперечки, яка призвела до загибелі українського баскетболіста Володимира Єрмакова.
12:53
Азербайджан викликав посла ЄС зі звинуваченнями на адресу місії Євросоюзу у Вірменії
Очільника представництва ЄС в Азербайджані викликали до МЗС країни через діяльність моніторингової місії Євросоюзу у Вірменії. 
12:50
ХДС та "АдН" покращили результати після часткових перевиборів до Бундестагу
На частковому повторному голосуванні на виборах 2021 року до Бундестагу у Берліні опозиційний Християнсько-демократичний союз (ХДС) та ультраправа "Альтернатива для Німеччини" ("АдН") зміцнили свої позиції, тоді як партії урядової коаліції отримали меншу підтримку.
12:45
У поліції Польщі розповіли про хід розслідування інциденту із розсипаним українським зерном
Польські правоохоронці, коментуючи перебіг розслідування інциденту із розсипаним зерном, заявили, що наразі збирають докази, опитують свідків і планують незабаром передати матеріали справи до місцевої прокуратури.
12:33
Міністр оборони Литви відповів на критику Науседи щодо браку уваги до дронів
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас відповів на критичні заяви президента Гітанаса Науседи щодо недостатньої уваги до можливостей безпілотників.
12:24
Стрілянина в грецькій судноплавній компанії: один загиблий, двоє поранених - ЗМІ
Щонайменше одна людина загинула та двоє отримали поранення через стрілянину в грецькій судноплавній компанії в Афінах у понеділок.
12:16
Повернення Трампа може призвести до екзистенційної кризи НАТО – німецький депутат
Зовнішньополітичний експерт фракції Християнсько-демократичного і Християнсько-соціального союзів в німецькому Бундестазі Норберт Реттген відреагував на нещодавні резонансні заяви експрезидента США Дональда Трампа.
12:12
Ексрадник Трампа вважає, що його погрози вийти з НАТО слід сприймати серйозно
Колишній радник з нацбезпеки США в адміністрації Дональда Трампа Джон Болтон вважає, що його погрози вийти з НАТО у разі повернення до влади слід сприймати серйозно.
11:51
Польські фермери почали протест ще на двох КПП, "Шегині" знову заблоковані для вантажів
Польські фермери розширили акції протесту ще на два пункти перетину кордону та знову заблокували для вантажів КПП "Шегині – Медика".
11:49
МЗС: Вбивцю українського баскетболіста у Німеччині затримали
Міністерство закордонних справ України повідомило, що німецька поліція затримала вбивцю українського баскетболіста Володимира Єрмакова.
11:41
Розвідка Британії: Вища освіта в РФ стає дедалі більш мілітаризованою
Розвідка Великої Британії розповіла про створення в РФ нового військового інституту, що означає дедалі більшу мілітаризацію вищої освіти в країні.
11:38
Головний дипломат ЄС різко прокоментував заяви Трампа про погрози союзникам у НАТО
Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель заявив, що вважає несерйозними і безвідповідальними заяви Дональда Трампа про те, що він погрожував комусь із союзників "заохотити Росію до агресії", але зазначив, що очікує ще багато подібного. 
11:14
Пашинян прокоментував ймовірність арешту Путіна у Вірменії
Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян прокоментував можливість арешту президента РФ Владіміра Путіна у Вірменії на тлі приєднання країни до Міжнародного кримінального суду.
10:59
Торгпред України: На інцидент з зерном на кордоні потрібна реакція, щоб не почалося щось гірше
Торговий представник України Тарас Качка вважає, що польська влада має рішуче відреагувати на дії польських фермерів, які розсипали зерно з українських вантажівок, щоб не допустити гірших насильницьких інцидентів.
10:53
ЗМІ: Каллас конфліктує з експрем'єром Естонії через вибори до Європарламенту
Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас конфліктує з одним з попередніх очільників естонського уряду Андрусом Ансіпом через вибори до Європарламенту.
10:21
Пашинян: Вірменія може переглянути своє членство в ОДКБ, але вступ до НАТО не обговорює
Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна може переглянути своє членство в Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).
10:18
Посольство України у Польщі звернулося до поліції через інцидент з розсипаним зерном
Посольство України у Польщі очікує рішучої реакції польської сторони після інциденту на кордоні, де протестуючі фермери висипали частину зерна з українських вантажівок.
10:09
Прем’єр Вірменії: Ми не союзники Росії у її війні проти України
Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна не була союзником РФ у розв’язаній нею війні проти України.
10:01
Туск: наша підтримка України у війні залишається незмінною, але інтереси польських фермерів важливі
Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Варшава хоче допомагати Україні на тлі російської агресії, але не може погодитись, щоб при цьому "кілька тисяч людей" наживалися за рахунок польських аграріїв. 
09:42
В уряді Польщі обіцяють показати список компаній, які імпортували зерно з України на 6 млрд злотих
Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак заявив, що у відомстві остаточно сформували список компаній, які імпортували українське зерно, і наразі перевіряють юридичні підстави для того, щоб зробити його публічним.
09:39
Байден назвав заяви Трампа щодо погроз союзникам жахливими і небезпечними
Президент США Джо Байден відреагував на заяви свого попередника, який розповів, як погрожував союзникам "заохотити" РФ до агресії, щоб змусити їх збільшити внески у колективну безпеку. 
09:23
Спецслужби Латвії викликали підозрювану у роботі на ФСБ євродепутатку
Депутатка Європарламенту від Латвії Татьяна Жданок, яку звинувачують у співпраці з російськими спецслужбами, минулого тижня була викликана до латвійської Служби держбезпеки.
09:09
ФотоУ столиці Греції пройшов протест противників одностатевих шлюбів
У центрі грецьких Афін напередодні на акцію протесту зібралось понад 1500 противників законопроєкту, який легалізує одностатеві шлюби в країні.
08:51
Більшість американців вважають, що Байден вже надто поважного віку для 2-го терміну
Переважна більшість американців вважають, що чинний президент Джо Байден вже надто поважного віку для того, щоб балотуватися на другу каденцію. 
08:38
Прем’єр Румунії впевнений, що РФ не нападатиме на його країну
Румунський прем’єр Марчел Чолаку заявив, що РФ не здійснювала цілеспрямованих нападів на країну і не робитиме цього в майбутньому.
08:26
Байден поговорив з Нетаньягу про заплановану Ізраїлем операцію в місті Рафах
Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, під час якої обговорювали, зокрема, плани ізраїльської армії провести операцію у місті Рафах на півдні сектора Гази.
08:10
Глава Пентагону потрапив до відділення інтенсивної терапії
Міністр оборони США Ллойд Остін був госпіталізований до Національного військово-медичного центру імені Волтера Ріда для обстеження через симптоми, що вказують на гостру проблему з сечовим міхуром.
08:03
Посол України пояснила, як буде далі рухатися проєкт з допомогою Україні у Сенаті США
У понеділок Сенат США може зробити наступний крок до схвалення великого пакетного проєкту з коштами на допомогу для України.
07:44
Cенат США зробив ще крок до схвалення пакетного проєкту з допомогою для України 
У неділю Сенат Конгресу США зробив ще один крок до схвалення пакетного законопроєкту про додаткове фінансування на питання нацбезпеки, у який включено у тому числі допомогу для України.
07:23
Cтубб переміг на президентських виборах у Фінляндії
Александр Стубб, кандидат від керівної "Національної коаліції", переміг у другому турі президентських виборів у Фінляндії.