12 липня 2023

Статті
"Гарантії безпеки" від G7: текст домовленості між Україною та світовими лідерами
Ця заява не є кінцевим документом – очікується підписання безпекових договорів з кожною з держав, і вони будуть зобов’язуючими.
Балканський фронт: чому у Боснії і Герцеговині всерйоз говорять про нову війну
Боснійські серби всерйоз готуються проголосити незалежність, не зупиняючись перед ризиком нової війни на Балканах.
Альянс без плану дій: чому саміт НАТО у Вільнюсі став провалом та що варто робити Україні
Формулювання, що записане у рішенні НАТО, засвідчує: Альянс не знає, що робити з Україною, однак не може цього визнати.
Новини
23:05
Чехія заплатить, аби залишитись у гіді Michelin
Уряд Чехії в середу ухвалив рішення заплатити збір за включення до престижного гастрономічного путівника Michelin, зваживши на високі витрати туристів у закладах харчування.
22:47
Байден ще думає, чи давати Україні ATACMS
Президент США Джо Байден підтвердив, що розмірковує над рішенням надати Україні далекобійні ракети ATACMS.
ВідеоГарантії безпеки для України. Пояснюємо, що пообіцяли Зеленському у Вільнюсі
22:26
ЗМІ дізнались, навіщо Зеленський написав гнівне повідомлення на шляху до саміту НАТО
Президент Володимир Зеленський намагався вплинути на хід дискусій на саміті НАТО у вівторок, коли стало відомо, що текст підсумкової декларації змінили на формулювання, менш вигідні для України, за наполяганням США й Німеччини.
22:01
Хакери з РФ "злили" секретні дані про підготовку саміту НАТО, триває розслідування
Пов’язана з Росією хакерська група From Russia with Love у середу ввечері опублікувала конфіденційну інформацію про підготовку до саміту Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі.
21:42
Польща остаточно затвердила будівництво першої АЕС
Міністерство клімату та навколишнього середовища Польщі у вівторок дало зелене світло для будівництва першої в країні атомної електростанції приватною компанією Polskie Elektrownie Jądrowe (PEJ).
21:18
Байден: НАТО єдиний, Путін помилився, підтримка України не похитнеться
Американський президент Джо Байден підкреслив, що Північноатлантичний Альянс наразі є більш єдиним, ніж будь-коли, а підтримка України з його боку не послабне попри розрахунки Росії.
ДайджестПерша Рада Україна-НАТО, гарантії безпеки, ще NASAMS та Black Hornet для ЗСУ: новини дня
20:50
Французам компенсуватимуть вартість ремонту одягу та взуття, щоб зменшити відходи
Уряд Франції оголосив про програму доплат, покликану заохочувати людей нести власний одяг і взуття на ремонт замість купувати новий – це має зменшити кількість текстильних відходів.
20:49
Канада виділить $410 млн на підтримку України 
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на саміті НАТО у Вільнюсі оголосив про нове фінансування та проєкти на суму 541 млн канадських доларів ($410 млн) для підтримки України та зміцнення трансатлантичної безпеки.
20:26
Греція і Туреччина готові перезавантажити відносини – грецький прем’єр
Прем’єр Греції  Кіріакос Міцотакіс заявив після зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом в кулуарах саміту НАТО про готовність двох країн перезавантажити відносини.
20:25
Чехія готова долучитись до "гарантій безпеки" для України – президент
Уряд Чехії обговорив можливе долучення до механізму безпекових домовленостей для України, який запропонувала "Група семи", й може до нього долучитись.
20:16
Президент Чехії: Україна мала "зависокі очікування" від саміту НАТО
Чеський президент Петр Павел вважає, що Вільнюський саміт Північноатлантичного Альянсу минув успішно, зокрема й для України, яка раніше висловлювала своє розчарування невизначеністю в питанні членства.
20:00
Країни Північної Європи долучаться до розвитку довгострокової безпеки України
Країни Північної Європи – Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія та Швеція – привітали декларацію G7 про безпекові зобов’язання для України та оголосили про свою готовність сприяти її довгостроковій безпеці.
19:53
Сподіваємось на перемогу до наступного саміту НАТО – Зеленський
Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що Україна зможе досягти перемоги у повномасштабній війні проти Росії до наступного саміту НАТО, що відбудеться в середині 2024 року у Вашингтоні.
19:36
Зеленський назвав умову, за якої українські війська будуть захищати держави НАТО
Президент Володимир Зеленський допустив, що українські військові можуть "у межах чинного законодавства" брати участь у захисті інших держав-членів НАТО, але це станеться вже після членства Києва в Альянсі.
19:33
У США хочуть заблокувати можливість виходу з НАТО за рішенням президента
Сенатори-демократи і сенатори-республіканці відновили зусилля, спрямовані на те, щоб заблокувати намір будь-якого президента США вивести країну з НАТО у майбутньому.
19:18
Ще чотири-п’ять країн долучаться до "гарантій безпеки" для України – Зеленський
До надання Україні так званих гарантій безпеки, окрім держав "Групи семи", зголосились долучитись ще до пів десятка країн.
19:17
Зеленський вважає важливим, що "гарантії безпеки" діятимуть до членства України в НАТО
Президент Володимир Зеленський заявив, що вважає дуже важливим, що в спільній декларації "Групи семи" вдалося закріпити, що безпекові зобов’язання діятимуть до вступу України в НАТО.
19:02
Зеленський: Україна не мінятиме жодний статус на жодні території
Президент Володимир Зеленський виключив можливість компромісів щодо майбутнього членства України в НАТО в контексті ймовірних переговорів із Росією щодо територій.
19:00
Сунак відреагував на слова Воллеса про недостатню вдячність України за зброю
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак відреагував на заяву міністра оборони країни Бена Воллеса про те, що Україна нібито висловлює мало вдячності за надану військову допомогу.
18:58
Зеленський відреагував на закиди британського міністра щодо недостатньої вдячності
Президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона завжди була вдячна Британії за надану допомогу.
18:57
Зеленський каже, що досі вважає "абсурдним" рішення НАТО, але повірив заявам партнерів
Президент Зеленський наполягає, що всупереч тексту рішення НАТО Альянс не буде висувати політичні вимоги для запрошення України до вступу в НАТО.
18:54
Зеленський про дискусії щодо ATACMS: Поки немає рішення
Президент Володимир Зеленський заявив, що під час переговорів із лідером США Джо Байденом порушував питання надання Україні далекобійних ракет ATACMS, але домовленостей станом на зараз немає.
18:53
Зеленський відповів президенту Чехії: Підтримка буде продовжуватись, так сказали партнери
Президент України Володимир Зеленський прокоментував заяву президента Чехії Петра Павела, який вважає, що "вікно можливостей" для військового просування України зачинеться до кінця року і подальша військова підтримка союзників буде знижуватись.
18:40
Ердоган виключив можливість вступу Швеції в НАТО до осені
Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що розраховує подати протокол про ратифікацію членства Швеції в НАТО після відкриття парламенту, що станеться не раніше осені.
18:38
Зеленський розповів, про що говорив із Байденом: зустріч зупинив протокол
Президент України Володимир Зеленський назвав "сильною і хорошою" зустріч із президентом США Джо Байденом на полях саміту НАТО у Вільнюсі.
18:25
100 тисяч військових НАТО прибудуть до Польщі в разі агресії – Дуда
Нові оборонні плани Північноатлантичного Альянсу передбачають, що в разі здійснення агресії проти Польщі на її території будуть розгорнуті близько ста тисяч військовослужбовців НАТО.
18:21
Воллес про касетні боєприпаси для України: Я розумію військову необхідність
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що розуміє рішення США передати Україні касетні боєприпаси, оскільки через активні бойові дії ЗСУ зіткнулися із нестачею снарядів.
18:17
Ердоган пояснив, як командирів з "Азовсталі" передали Україні попри позицію РФ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що дозвіл забрати до України командирів-захисників "Азовсталі" зрештою "вийшов на позитив" у відносинах з Росією.
18:15
Косово погодилось зменшити присутність поліції на півночі, провести нові вибори 
Уряд Косова скоротить на чверть кількість спецполіції, розгорнутої навколо адміністративних будівель на півночі, де більшість становлять етнічні серби, і організує нові вибори мерів у чотирьох північних муніципалітетах, щоб знизити напругу з сусідньою Сербією.
18:05
До Саакашвілі після шестимісячної затримки пустили польських лікарів
Групі польських лікарів, відряджених Європейським Союзом, у середу дозволили оглянути ув'язненого експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі після піврічної затримки.
17:55
Румунія розпочне навчання українських пілотів на F-16 наступного місяця – ЗМІ
Румунія розпочне підготовку українських пілотів на бойових літаках F-16, ймовірно, наступного місяця.
17:51
Вучич прокоментував санкції США проти топ-посадовця Сербії: Це через Росію
Сербський президент Александар Вучич вважає, що санкції Сполучених Штатів проти керівника Агентства безпеки й інформації Сербії Александара Вуліна пов’язані лише з його ставленням до Росії.
17:46
Макрон вважає виправданим розчарування України від саміту НАТО
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що розуміє розчарування української сторони з приводу рішень, які були ухвалені на саміті у Вільнюсі щодо шляху України в НАТО.
17:42
Байден: З нетерпінням чекаю дня вступу України в НАТО
Президент США Джо Байден сказав українському президенту Володимиру Зеленському перед початком двосторонньої зустрічі, що з нетерпінням чекає дня офіційного вступу України в НАТО.
17:32
Шольц задоволений самітом НАТО
Канцлер Німеччини Олаф Шольц високо оцінив результати саміту НАТО, який пройшов у Вільнюсі.
17:31
Столтенберг про невдоволення Зеленського: Ми розуміємо, в Україні війна
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що йому зрозуміла негативна реакція президента України Володимира Зеленського на результати Вільнюського саміту, який відмовився окреслити чіткі часові межі надання Києву членства.
17:16
Столтенберг: Україна сама вирішує, коли почати переговори з РФ, це не пов’язано з НАТО
Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг, коментуючи припущення щодо можливих причин скептичного ставлення США до членства України, підкреслив, що саме Київ має вирішувати, коли і як вести мирні переговори з Росією.
17:10
ФотоУ Вільнюсі почалася зустріч Зеленського і Байдена 
У Вільнюсі на полях саміту НАТО роз почалась зустріч президентів України і США.
16:59
"Ми не Amazon": Воллес просить Україну бути більш вдячною за надану допомогу
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес закликав Україну висловлювати більше вдячності партнерам за надану військову підтримку замість постійно ставити вимоги щодо розблокування нових видів озброєнь.
16:55
Воллес про членство України в НАТО: питання не "чи вступить", а "коли"
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що в НАТО існує "повне прийняття" майбутнього членства України в Альянсі, єдине питання – коли це станеться.
16:49
документУкраїна та G7 визначили параметри "гарантій безпеки", але угоди ще не підписані
Лідери держав "Групи семи" разом з Україною наразі узгодили не конкретні параметри "гарантій безпеки", а їхню рамку, а конкретні двосторонні договори будуть підписані згодом.
16:45
Стефанішина: Умови, які дозволять запросити Україну в НАТО, мають безпековий характер
Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина відреагувала на рішення саміту НАТО щодо руху України до Альянсу і розповіла про бачення Києвом умов, які дозволять запросити Україну в НАТО.
16:42
ЗМІ: Іспанія долучиться до "гарантій безпеки" для України
Іспанія має намір приєднатись до проєкту так званих безпекових домовленостей для України, які в середу на полях Вільнюського саміту НАТО оголосили лідери країн "Групи семи".
16:32
Байден і Зеленський обговорять передачу Україні далекобійних ракет
Президент США Джо Байден обговорить з президентом України питання передачі Києву далекобійних ракет.
16:30
Країни G7 погодили декларацію щодо "гарантій безпеки" для України
Країни "Групи семи" на саміті НАТО у Вільнюсі погодили рамковий документ щодо "гарантій безпеки" для України.
16:20
В Нідерландах ще не мають згоди США на постачання літаків Україні – Вашингтон спостерігає
Уряд Нідерландів, який готовий надати України винищувачі F-16, наразі має дозвіл лише на навчання українських пілотів, яке затягнеться мінімум 6-8 місяців.
16:19
Сунак: Безпекові гарантії не замінять членство України в НАТО
Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак погоджується з тим, що домовленості про гарантії безпеки для України, які окремі держави Альянсу планують надати Україні, не замінять її членство в НАТО.
Аналітика короткоЧому скасування Альянсом ПДЧ для України не гарантує швидкого вступу до НАТО
15:56
У Білому домі пояснили, чому Україну не запросили до НАТО: Ми не готові
Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван пояснив, чому на саміті НАТО у Вільнюсі Україну не запросили до членства в Альянсі.
15:53
Норвегія передає Україні пакет підтримки NASAMS з двома пусковими установками
Норвегія передає Україні пакет підтримки NASAMS із додатковими центрами управління вогнем, пусковими установками і запчастинами. 
15:23
Замість Польщі танки Leopard для України ремонтуватимуть в Німеччині та Литві – ЗМІ
Після того, як німецький уряд вирішив відмовитися від створення на території Польщі центру з ремонту танків Leopard, які були передані Україні, стало відомо, що західну бронетехніку можуть ремонтувати в інших країнах.
15:20
ЗМІ оприлюднили домовленість країн G7 про "гарантії безпеки" для України
Країни G7 погодили багатосторонні рамки для надання Україні довгострокових гарантій безпеки, спрямованих на захист від майбутньої агресії з боку Росії.
14:53
Єрмак сподівається що Україна отримає безпекові гарантії до наступного саміту НАТО
Глава офісу президента Андрій Єрмак вважає, що безпекові гарантії від західних партнерів будуть надані згодом, до весни 2024 року, а не на вільнюському саміті НАТО.
14:53
ФотоБіля університету у Вільнюсі утворилася велика черга з охочих послухати Байдена
У Вільнюсі після обіду у середу, 12 липня, біля університету утворилася велика черга через очікуваний виступ там президента США Джо Байдена.
14:45
Суд засудив болгарську газету за поширення з РФ гомофобної мови ворожнечі
Найвищий адміністративний суд Болгарії визнав винною місцеву газету "Труд" у поширенні гомофобної мови ворожнечі за публікацію статті з російського порталу "Катюша".
14:44
фотоПрем'єр Люксембургу прилетів на саміт НАТО на літаку Depeche Mode
Делегація Люксембургу прилетіла на саміт НАТО до Вільнюса літаком, який нещодавно використовував гурт Depeche Mode під час свого світового турне.
14:30
Microsoft: Китайські хакери зламали електронні скриньки у Європі, зокрема і держорганів
Корпорація Microsoft заявила про злам хакерською групою, що дія з території Китаю, облікових записів електронної пошти, пов’язаних у тому числі з держустановами у Західній Європі.
14:23
Столтенберг: Ми свідомо наближаємо Україну до НАТО, знаючи, що Москва протестуватиме
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс ухвалив найбільш сильне своє рішення щодо України на шляху до її членства з цілковитим усвідомленням, що Москва протестуватиме.
14:20
Білий дім: Для вступу в НАТО Україні потрібна здорова і жива демократія, ще є над чим працювати
У Білому домі заявили, що для вступу в НАТО Україні не потрібен План дій щодо членства, а натомість необхідно провести низку реформ.
14:07
Німеччина ухвалить стратегію щодо Китаю – ЗМІ
Уряд Німеччини у четвер, 13 липня, ухвалить давно обіцяну стратегію щодо Китаю.
14:05
"Наступна зупинка – Вашингтон": глава МЗС Литви пояснив, чому рішення саміту по Україні має спрацювати
Міністр закордонних справ Габріелюс Ландсбергіс вважає, що обіцянки НАТО про членство України у рішенні рішення саміту у Вільнюсі мають спрацювати попри те, що вони подібні до рішення Бухареста-2008.
13:56
Столтенберг: сьогодні ми зустрічаємось як рівні, чекаю, коли ми зустрінемось як союзники
Генсек НАТО Єнс Столтенберг перед першим засіданням Ради Україна-НАТО наголосив, що це буде зустріч рівних, і зазначив, що чекає, коли можна буде зустрічатися з Україною як союзники.
13:55
Президент Литви закликав утриматися від критики різких заяв Зеленського
Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що партнерам варто утриматися від критики президента України Володимира Зеленського, який напередодні висловив невдоволення дискусіями про потенційний шлях до членства України в НАТО.
13:49
Макрон через напругу після заворушень відклав звернення до нації у День взяття Бастилії
Президент Франції Макрон не буде виступати з промовою у День взяття Бастилії у зв’язку з напругою, що зберігається після масових заворушень. 
13:38
Зеленський на зустрічі з Байденом порушить питання далекобійної зброї
Президент Володимир Зеленський на зустрічі з президентом США Джо Байденом проситиме про надання далекобійної зброї.
13:37
Латвія "не опустить руки" в боротьбі за вступ України в НАТО
Латвія продовжить працювати над тим, щоб Україна стала членом Північноатлантичного альянсу попри відсутність запрошення до НАТО на саміті у Вільнюсі.
13:25
Зеленський пояснив, якими бачить умови вступу України до НАТО
Президент України Володимир Зеленський вважає, що умови вступу України до НАТО, висунуті членами Альянсу у рішенні саміту, є безпековими.
13:16
Кулеба очікує на активізацію закликів до переговорів із РФ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що поки не спостерігає активізації закликів до переговорів із Росією, однак очікує цього до кінця року.
13:15
Зеленський радикально змінив думку про рішення НАТО щодо України
Президент Володимир Зеленський заявив про важливість визнання самітом НАТО відсутності вимоги виконувати План дій щодо членства.
13:11
Франція допомогла підготувати вже понад 5 тисяч українських військових
Франція забезпечила підготовку вже понад 5 тисяч українських військових, а під кінець року ця цифра досягне близько 7 тисяч.
13:03
ЗМІ: Німеччина відмовилася від створення в Польщі центру з ремонту танків Leopard
Уряд Німеччини відмовився від створення на території Польщі центру з ремонту танків Leopard, які були передані Україні.
13:02
Кулеба назвав строки, коли F-16 з'являться в українському небі
Українські пілоти можуть розпочати навчання на винищувачах F-16 у серпні, можливо, на початку вересня 2023 року.
12:49
Британія та Естонія поглиблять оборонну співпрацю
Британія та Естонія підписали спільну заяву про подальше поглиблення військової співпраці між країнами. 
12:48
В НАТО домовилися про "значний" пакет допомоги Україні
Лідери країн НАТО домовилися про надання "значного" нового пакету допомоги Україні.
12:19
Молдова почала кроки для денонсації трьох угод в рамках СНД
Уряд Молдови зробив кроки до денонсації трьох угод, до яких Молдова приєдналася як країна-учасниця Співдружності незалежних держав.
12:01
Уряд Угорщини цього тижня обговорить вступ Швеції в НАТО – ЗМІ
Кабінет міністрів Угорщини розгляне заявку Швеції на членство в НАТО вже цього тижня.
11:50
Україна і Швеція співпрацюватимуть в оборонних закупівлях
Україна і Швеція на полях саміту НАТО у Вільнюсі підписали угоду про співпрацю у сфері оборонних закупівель. 
11:29
Кулеба обговорив з главою МЗС Німеччини непевність у запрошенні України до НАТО
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив у Вільнюсі зі своєю німецькою колегою Анналеною Бербок підсумки саміту НАТО для Європи.
11:26
фотоДо вулкана, що прокинувся в Ісландії, почали пускати туристів
До вулкана Літлі Хрутур біля Рейк’явіка, який нещодавно прокинувся, почали пускати охочих подивитися на виверження.
11:12
У Німеччині наполягають на виконанні вимог НАТО попри незадоволення Зеленського
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що розуміє розчарування президента України Володимира Зеленського повільним процесом набуття членства в НАТО, але наполягає на тому, що для вступу необхідно виконати певні вимоги.
10:59
Норвегія передає Україні додаткові 1000 крихітних дронів Black Hornet для ведення розвідки
Норвегія передасть Україні ще 1000 дронів Black Hornet для ведення розвідки, які вже успішно зарекомендували себе.
10:47
Україна стане членом НАТО попри вимоги Росії – Держдеп
Сполучені Штати заявили, що які б розрахунки та вимоги запобігти членству України в НАТО не були у Росії, вони будуть марними.
10:32
Кулеба і глава МЗС Данії на полях саміту НАТО обговорили F-16 та посилення артилерії
Міністри закордонних справ України та Данії на полях саміту НАТО поговорили про песпективи надання Україні F-16, а також посилення української артилерії.
10:13
Зеленський пояснив, за яких умов Україна має отримати запрошення до НАТО
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має отримати запрошення до НАТО, коли дозволять безпекові умови.
10:09
Обіцянку саміту в Бухаресті ніхто не планував виконувати – Кулеба
Україна отримує запевнення, що країни-учасники саміту НАТО, який проходить у Вільнюсі, налаштовані виконати дані їй обіцянки.
09:53
Країни G7 підготували "історичні" спільні гарантії безпеки для України
Країни "Групи семи" підготували довгострокові безпекові гарантії для України, які називають історичними та кроком до завершення поточної фази війни.
09:42
Дуда про рішення саміту щодо України: недостатньо, але позитив є
Президент Польщі Анджей Дуда назвав недостатньо сильним рішення саміту НАТО щодо України і перспектив її членства, але й вказав на позитивні результати.
09:37
Україна поки не отримує ATACMS з "об’єктивних причин" – Кулеба
Україна працює зі Сполученими Штатами над тим, щоб отримати далекобійні ракети ATACMS.
09:32
Прем’єрка Естонії прокоментувала рішення саміту НАТО щодо України
Прем’єр-міністр Естонії  Кая Каллас розуміє розчарування України рішенням саміту НАТО, однак, за її словами, важливо, що лідери погодили процес щодо приєднання Києва.
09:10
Британська розвідка припускає, що Суровікіна посунули на другий план після заколоту "Вагнера"
У британській розвідці з публічної появи російських топ-посадовців припускають, що близького до керівника ПВК "Вагнер" генерала Суровікіна після заколоту справді посунули на другий план.
08:59
У США зізналися, що важко домовитися про терміни вступу України в НАТО
Посол Сполучених Штатів при НАТО Джуліан Сміт під час саміту у Вільнюсі заявила про те, що "дуже важко" домовитися про терміни вступу України до Альянсу, поки країна все ще перебуває у стані війни.
08:53
Прем’єр Латвії про членство України в НАТО: машина рухається, і Путін це розуміє
Прем’єр-міністр Латвії Кріш’яніс Каріньш позитивно оцінив рішення саміту НАТО щодо України.
08:33
Фон дер Ляєн: Україна досягне успіху на шляху в ЄС дуже скоро, якщо збереже темп реформ
Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн переконана, що Україна швидко досягне успіху у процесі вступу до ЄС, якщо поточний темп реформ буде збережений.
08:29
Нідерланди виділять додаткові 8 млн на військову підтримку Грузії, Молдови та БіГ
Нідерланди інвестують додаткові 8 млн євро у фонд НАТО для розвитку військових спроможностей Грузії, Молдови та Боснії і Герцеговини.
08:28
В адміністрації Байдена дискутують про надання ATACMS Україні – NYT
В адміністрації президента США Джо Байдена йдуть "тихі" дебати щодо того, чи варто надсилати Україні далекобійні тактичні ракетні системи ATACMS.
07:58
КНДР запустила чергову балістичну ракету у Японське море
Південна Корея та Японія зафіксували новий пуск з території Північної Кореї об’єкта, який скоріш за все є балістичною ракетою.
07:34
Британія готує новий пакет допомоги для України на майже 65 млн доларів 
Уряд Британії готує пакет обсягом майже 65 млн доларів на ремонт української техніки, а також на створення центру реабілітації для військових.