13 травня 2023

Новини
19:46
Зеленський: Ватикан надіслав сигнал підтримки української "формули миру" 
Президент Володимир Зеленський після спілкування з Папою Римським Франциском заявив, що отримав сигнал підтримки української "формули миру" від Ватикану.
19:18
У Німеччині скасували 50-годинний страйк, який міг паралізувати залізницю
У Німеччині скасували 50-годинний страйк, який мав розпочатися в неділю ввечері по всій залізничній мережі країни,  після того, як профспілка та залізничний оператор Deutsche Bahn досягли компромісу.
18:54
ОновленоЗеленський пояснив Папі Римському, що не може бути рівності між жертвою та агресором
Президент Володимир Зеленський та Святий престол оприлюднили деталі переговорів між Папою Франциском та главою української держави, які відбулися 13 травня. 
18:28
фотоЗеленський і Папа Римський поспілкувались 40 хвилин та обмінялись подарунками
Президент України Володимир Зеленський і Папа Римський Франциск провели 40-хвилинну розмову у Ватикані. 
18:09
Джерела в уряді Німеччини підтвердили візит Зеленського у неділю 
Урядові кола у Берліні підтвердили німецькому агентству DPA в суботу, що у неділю відбудеться візит президента України Володимира Зеленського до країни.
17:49
Зеленський покликав італійських політиків в Україну зрозуміти, чому вона протистоїть злу
Президент Володимир Зеленський під час візиту до Рима закликав політичних лідерів Італії та громадських діячів відвідати Україну, щоб краще зрозуміти, чому вона так протистоїть злу.
17:25
Прем’єрка Італії пообіцяла повну підтримку інтеграції України в ЄС
Глава уряду Італії Джорджія Мелоні після переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Римі пообіцяла надати Києву повну підтримку для вступу в ЄС, зокрема, допомагаючи у сфері реформ.
17:03
Зеленський у Римі оголосив про "важливі рішення" для захисту неба 
Президент Володимир Зеленський заявив після переговорів з главою уряду Італії Джорджією Мелоні у Римі про важливі рішення для захисту українського неба.
16:50
Прем’єрка Італії: Я переконана у перемозі України
Глава уряду Італії Джорджія Мелоні після переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Римі висловила впевненість у перемозі України у війні проти Росії.
16:14
У Польщі попередили про високий рівень пожежної небезпеки
Урядовий центр безпеки Польщі (RCB) у суботу, 13 травня, оголосив про небезпеку виникнення лісових пожеж у семи повітах країни.
15:45
Авіасполучення між Росією і Грузією можуть відновити з 16 травня – росЗМІ
Російська авіакомпанія "Азимут" і грузинська Georgian Airways планують запустити рейси з Москви до Тбілісі з наступного тижня.
15:28
УточненоБоррель: ЄС має прискорити постачання боєприпасів Україні і зробить це
ЄС має прискорити постачання боєприпасів в Україну і має намір зробити це.
14:56
Німеччина відмовиться від своїх бойових гелікоптерів Tiger до 2038 року 
Німеччина планує поступово відмовитися від своїх бойових гелікоптерів Tiger до 2038 року та з часом замінити їх легкими військовими вертольотами H145M, виготовленими, як і Tiger, компанією Airbus.
14:34
фотоЗеленський у Римі зустрівся з президентом та прем’єркою Італії 
Президент Володимир Зеленський під час візиту до Рима провів зустріч з президентом Італії Серджо Маттареллою, а також розпочав зустріч з главою італійського уряду Джорджією Мелоні. 
14:13
Молдова не пустила російського найманця, який хотів транзитом проїхати в Україну
Прикордонна поліція Молдови повідомила, що не пустила в країну російського найманця, який хотів транзитом дістатись до України.
13:51
Орбан поставив під сумнів необхідність існування Євросоюзу
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре розкритикував Європейський Союз і навіть поставив під сумнів необхідність його існування.
13:34
Німецький депутат закликав дозволити Україні удари по Росії
Заступник голови фракції опозиційного блоку християнських партій ХДС/ХСС у Бундестазі Йоганн Вадефуль закликав дозволити Україні застосовувати німецьку зброю і по цілях на території Росії.
13:06
фото, оновленоЗеленський зустрівся у Римі з президентом Італії
Президент України Володимир Зеленський прибув на зустріч з президентом Італії Серджо Матареллою у Римі.
12:37
Депутатка з Гренландії відмовилася виступати данською мовою у парламенті Данії
Гренландська депутатка Акі-Матильда Хьог-Дам відмовилася говорити данською під час дебатів у парламенті Данії та натомість говорила своєю рідною інуїтською мовою, наголосивши на напружених відносинах між Данією та Гренландією.
12:07
Німеччина оголосила новий пакет військової допомоги Україні на 2,7 млрд євро
Міністерство оборони Німеччини в суботу офіційно оголосило про надання військової допомоги Україні в розмірі 2,7 млрд євро, що є найбільшим пакетом з моменту вторгнення Росії.
11:27
фотоЗеленський прибув з візитом до Італії
Президент України Володимир Зеленський у суботу прибув з офіційним візитом до Італії вперше з початку російського вторгнення.
11:16
Росія намагалася "Кинджалом" знищити систему Patriot під Києвом - CNN
Минулого тижня Росія спробувала знищити американську систему ППО Patriot в Україні за допомогою гіперзвукової ракети "Кинджал".
10:52
У повітряний простір Польщі залетів розвідувальний аеростат з Білорусі - Міноборони
У польському повітряному просторі зафіксували об'єкт, який залетів з боку Білорусі, ймовірно, це повітряна куля для спостереження.У польському повітряному просторі зафіксували об'єкт, який залетів з боку Білорусі, ймовірно, це повітряна куля для спостереження.
10:27
Ердоган пообіцяв мирно передати владу, якщо програє вибори в Туреччині
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що визнає результати недільних виборів, незалежно від того, хто стане переможцем.
09:44
Країни G7 збільшили фінансову допомогу Україні до $44 млрд
Обсяг міжнародних зобов'язань щодо економічної та бюджетної підтримки України на 2023 рік і початок 2024 року збільшився до 44 мільярдів доларів.
09:24
У Бундестазі закликали відкрити Україні шлях до НАТО
Голова комітету Бундестагу з міжнародних справ Міхаель Рот напередодні можливого візиту українського президента Володимира Зеленського до Німеччини висловився на підтримку членства України в НАТО.
08:54
Британська розвідка розповіла про просування ЗСУ в Бахмуті і відхід російських військ
Українські сили повернули собі щонайменше кілометр території у південній частині Бахмуту, а російські війська відступили.
08:18
Блінкен і Кулеба обговорили підготовку контрнаступу України та постачання зброї
Державний секретар США Ентоні Блінкен у телефонній розмові з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою обговорив підготовку до контрнаступу та наступні поставки зброї.
08:01
Німеччина надасть Україні найбільший пакет військової допомоги з початку війни - ЗМІ
Уряд Німеччини сформував черговий пакет військової допомоги для підтримки України на суму близько 2,7 мільярда євро протягом найближчих тижнів та місяців.