16 квітня 2023

Новини
20:03
Міністри України та Угорщини обговорили заборону імпорту зерна, транзит збережеться
Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський обговорили ситуацію з експортом української аграрної продукції з міністром сільського господарства Угорщини Іштваном Надем.
19:46
Берлусконі перевели з реанімації, стан здоров'я покращився
Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі залишає відділення інтенсивної терапії міланської лікарні Сан-Раффаеле, його переводять у звичайну палату.
19:23
У Норвегії оголосили про страйк працівники приватного сектору
Майже 25 000 працівників приватного сектору в Норвегії негайно розпочнуть страйк після того, як переговори з роботодавцями провалилися.
ДайджестЗаборона агроекспорту з України, гаубиці з Італії, відмова Німеччини від АЕС: новини вихідних
18:43
У коронації Чарльза ІІІ візьмуть участь понад 6 тисяч військових
Понад 6000 військовослужбовців Збройних сил Сполученого Королівства візьмуть участь в коронації Карла ІІІ та королеви Камілли наступного місяця.
18:19
Німеччина отримала 337 повідомлень про воєнні злочини в Україні
Федеральне управління кримінальної поліції Німеччини (BKA) станом на середину квітня отримало 337 повідомлень про можливе скоєння воєнних злочинів в Україні.
17:52
Болгарія обмірковує заборону імпорту зерна з України
За прикладом Польщі та Угорщини Болгарія обдумує введення заборони на імпорт українського зерна. 
17:28
фотоУ Празі кілька тисяч людей протестують проти проукраїнського уряду Фіали
У Празі в неділю зібралась багатотисячна антиурядова демонстрація з вимогою відставки проукраїнського уряду Петра Фіали і припинення війни в Україні.
16:48
Медсестри в Англії пригрозили страйкувати до Різдва 
Медсестри в Англії готові страйкувати до Різдва, якщо не зможуть домовитися з урядом про оплату праці.
16:26
Папа Франциск на Великдень помолився, щоб Україна і Росія досягли миру 
Папа Римський Франциск у зверненні до християн, які святкують Великдень 16 квітня, помолився за те, щоб Україна і Росія досягли миру.
15:54
Єврокомісія про заборону імпорту українського зерна: Односторонні дії держав ЄС неприйнятні
Європейська комісія після заборони Угорщиною та Польщею імпорту сільськогосподарської продукції з України заявила, що торгова політика належить до виключної компетенції ЄС і односторонні дії держав є неприйнятними.
15:32
Італія передала Україні частину самохідних гаубиць М109 і планує надати ще – ЗМІ
Італія передала і планує передати Україні найближчим часом загалом 60 самохідних артилерійських гаубиць М109.
11:55
фото, відео63-річний угорець першим у світі пройшов по канату через Дунай – без страхування
63-річний всесвітньо відомий акробат Ласло Сімет-молодший у суботу став першим, хто перетнув Дунай на натягнутому канату.
11:40
У Німеччині критикують 137 тисяч євро витрат на візажиста очільниці МЗС
Асоціація платників податків Німеччини вважає невиправданими зростання витрат федерального міністерства закордонних справ на послуги перукарів, фотографів і візажистів, зокрема особистого візажиста міністерки Анналени Бербок.
11:19
Резніков назвав дві причини, чому Захід не дає Україні всієї зброї: перша пов'язана з Меркель
Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель у 2008 році завадила членству України та Грузії в Північноатлантичному Альянсі, після чого Росія здійснила агресію проти цих країн.
10:58
Нідерланди виділяють Україні 100 млн євро на підтримку фермерів і підготовку до зими
Через механізм Світового банку Нідерланди виділяють 100 мільйонів євро на гарантії для фінансування сільськогосподарського бізнесу в Україні, а також на генератори, щоб допомогти країні пережити майбутню зиму.
10:42
"Катаргейт": Єва Кайлі хоче повернутись до роботи в Європарламенті після звільнення з-під арешту
Колишня віцепрезидентка Європейського парламенту Єва Кайлі, яка фігурує в корупційному скандалі через підкуп з боку Катару, після звільнення з-під варти хоче повернутись до роботи в Брюсселі й клопотатиме про зняття електронного браслета.
10:26
Прем’єрка Італії побачила "аномалії" у втечі з країни сина російського губернатора
Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні в суботу визнала, що втеча сина губернатора Красноярського краю РФ Артема Усса, якого розшукують США, є незвичною, й пообіцяла з’ясувати обставини ситуації з міністром юстиції.
10:08
Баварія просить дозволити роботу АЕС у Німеччині на тлі відмови від ядерної енергетики
Прем’єр-міністр німецької землі Баварія Маркус Зьодер просить федеральний уряд дозволити тимчасову експлуатацію атомних електростанцій під відповідальність земель попри те, що з неділі вся Німеччина офіційно відмовилась від атомної енергетики.
09:49
Південна Корея відкрила попереджувальний вогонь через патрульний катер КНДР
Південнокорейські військові зробили попереджувальні постріли у відповідь на перетин морської розмежувальної лінії патрульним катером Північної Кореї.
09:34
У Швеції відпустили росіянку, підозрювану у шпигунстві
Шведська прокуратура в суботу зняла арешт із громадянки Росії, яку підозрювали в промисловому шпигунстві та витоку даних у місті Гетеборг.
09:18
Італія подолала залежність від російського газу – міністр енергетики
Італія з початку повномасштабної війни Росії проти України змогла знайти альтернативні джерела газу й позбулась залежності від російського "блакитного палива".
08:59
ЄС засудив випробування Північною Кореєю нової балістичної ракети
Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель у суботу ввечері засудив останні випробування Північною Кореєю нової міжконтинентальної балістичної ракети.
08:45
Британська розвідка вказала на чергове свідчення "міжусобної боротьби" в РФ через війну в Україні
До участі у війні в Україні знову повернувся російський генерал-полковник, командувач повітряно-десантними військами Михаїл Теплінський, якого на початку року з цієї посади звільнив начальник Генерального штабу збройних сил Росії Валерій Герасимов.
08:22
Угорщина слідом за Польщею заборонила імпорт українського зерна
Угорський уряд у суботу оголосив про тимчасову заборону імпорту зернових та олійних культур із України після аналогічного кроку Польщі на тлі зростання цін.