17 грудня 2023

Новини
19:50
відеоЛідер боснійських сербів демонстративно проголосував за межами кабінки
Президент Республіки Сербської у складі Боснії і Герцеговини Мілорад Додік, голосуючи на сербських виборах, проголосував за межами кабінки.
19:25
КНДР запустила у море балістичну ракету малої дальності
Північна Корея 17 грудня запустила у Японське море одну балістичну ракету малої дальності.
ДайджестПлан розмінування Чорного моря, санкційний шантаж Австрії, вибори у Сербії: новини вихідних
18:58
Шукачі притулку зникли з кордону Фінляндії з РФ після повторного закриття
Протягом неділі на східний кордон Фінляндії, який повторно закрили, не прибуло жодного нового шукача притулку з території РФ.
18:03
Польські перевізники відновлять блокаду на КПП "Дорогуськ" з другої половини дня понеділка
Група польських перевізників, яка через суд добилася права продовжити блокаду КПП "Дорогуськ-Ягодин", планує відновити її з другої половини дня у понеділок.
17:43
Німеччина з жовтня зареєструвала понад 4000 злочинів, пов’язаних з війною на Близькому Сході
У Німеччині за період після 7 жовтня зареєстрували близько 4300 злочинів, так чи інакше пов’язаних з війною між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС.
17:14
Німеччина та Грузія підпишуть міграційну угоду
Німеччина та Грузія підпишують міграційну угоду, що спростить трудову міграцію та, водночас, депортацію громадян Грузії, які перебувають у Німеччині незаконно.
16:32
Лондон та Берлін розповіли, яким бачать майбутнє сектору Гази і рішення з "двома державами"
Очільники МЗС Британії та Німеччини поділилися своїм баченням розв’язки у війні між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС і рішення з "двома державами".
15:51
Глава МЗС Франції знову приїхала до Ізраїлю
Міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна 17 грудня перебуває з черговим візитом в Ізраїлі, де зустрічається з ізраїльським посадовцями та представниками Палестинської адміністрації.
15:09
фотоФіцо хоче зняття санкцій зі словацького бізнесмена, пов’язаного з пропутінськими "Нічними вовками"
Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що вважає за потрібне зняти санкції ЄС із бізнесмена та байкера Йозефа Гамбалка, який потрапив у список через зв’язки з близькою до Путіна російською байкерською організацією "Нічні вовки".
14:36
фотоРекострукція Нотр-Даму: на відновлений шпиль повернули традиційного золотого півня
На відновлений шпиль Собору Паризької Богоматері встановили традиційного золотого півня, що символізує завершення важливого етапу у реконструкції собору після пожежі 2019 року.
14:15
В уряді Франції починають шукати компроміс з правими щодо закону про імміграцію
Прем’єрка Франції Елізабет Борн проведе зустріч з представниками правих "Республіканців", щоб спробувати знайти компроміс щодо вкрай важливого для президента закону про імміграцію, який несподівано не вийшло винести на розгляд у парламенті.
13:55
ЗМІ: Понад 130 посадовців США закликали Байдена підтримати припинення вогню в Газі
Понад 130 співробітників Міністерства нацбезпеки США (DHS) закликали адміністрацію президента Джо Байдена закликати до негайного припинення вогню в Газі, де Ізраїль проводить операцію против терористичного угруповання ХАМАС.
13:30
МЗС повідомило деталі ДТП автобуса з українцями у Словаччині
Міністерство закордонних справ України підтвердило аварію автобуса з українцями поблизу населеного пункту Даргов у Словаччині та запевнило, що посольство надає їм консульську допомогу.
13:00
Мелоні та Сунак погодили спільний проєкт щодо добровільної репатріації мігрантів
Прем'єр-міністри Італії Джорджа Мелоні та Великої Британії Ріші Сунак домовилися вирішити проблему нелегальної міграції до Європи, пообіцявши посилити співпрацю в боротьбі з торгівлею людьми.
12:37
Кулеба назвав історичним прохання Шольца до Орбана вийти під час голосування щодо України
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за те, що на саміті ЄС той вмовив угорського прем'єра Віктора Орбана не ветувати початок переговорів про вступ України в ЄС.
12:09
ФотоУ Словаччині перекинувся автобус з України із 53 пасажирами
Автобус з України із 53 пасажирами сьогодні перекинувся в Словаччині.
11:39
У Туреччині розповіли, чого чекають від Швеції для вступу в НАТО
Турецька влада заявляє, що хоче, щоб Швеція не тільки втілила законодавчі зміни, але й також виконала взяті на себе зобов’язання та конкретні практичні кроки для свого вступу в НАТО.
10:59
У Сербії проходять позачергові парламентські вибори, керівна партія може втратити більшість
У Сербії почалося голосування на дострокових парламентських виборах, а також у місті Белград та ще в 64 містах і громадах.
10:20
Розвідка Британії: РФ фальсифікуватиме "вибори" на окупованих територіях, щоб Путін переміг
Британська розвідка розповіла, як Росія збирається проводити "вибори" президента РФ 15-17 березня 2024 року на окупованих територіях України.
09:45
Польський посадовець хоче на 20 років закрити агроринок для України після її вступу до ЄС
Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, який пройшов до польського Сейму за списком "Громадянської коаліції" прем'єра Дональда Туска, заявив, що потрібно закрити агроринок для України на 20 років після її вступу до ЄС.
09:17
Франція повідомила про загибель свого дипломата в Газі внаслідок обстрілу Ізраїлю
Міністерство закордонних справ Франції заявило, що внаслідок поранень, отриманих під час ізраїльського обстрілу на півдні сектору Гази в Рафаху, загинув його співробітник.
08:45
ФотоМолдова проводить військові навчання поблизу Придністров'я
У Молдові організували військові навчання неподалік від межі окупованого росіянами Придністров’я та лише за 22 кілометри від українського кордону.
08:16
На польсько-українському кордоні помер вже третій водій
Біля пункту пропуску польсько-українського кордону "Корчова – Краківець", де, зокрема, польські перевізники блокують кордон, помер вже третій український водій.