20 травня 2023

Новини
20:06
Прем’єрка Італії прокоментувала можливу участь країни в "коаліції винищувачів"
Італія може долучитись до міжнародних зусиль із підготовки українських льотчиків на сучасних винищувачах, але про передання F-16 не йдеться, бо країна сама ними не володіє.
19:37
В МКС обурені залякуванням прокурора суду з боку Росії, яка оголосила його в розшук
Асамблея держав-учасниць Римського статуту, на основі якого функціонує Міжнародний кримінальний суд, висловила стурбованість через оголошення в Росії в розшук прокурора МКС Каріма Хана.
19:23
Нові санкції ЄС стосуються понад 90 іноземних компаній, зокрема й із Китаю – Єврокомісія
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії містить обмеження проти низки іноземних компаній, які допомагають Москві ухилятись від санкцій.
18:58
відеоНовообраний президент Чорногорії склав присягу, згадавши війну в Україні
Яков Мілатович, який у квітні переміг на виборах президента Чорногорії, в суботу склав присягу й офіційно заступив на посаду.
18:32
У горах Швейцарії розбився туристичний літак, є загиблі
Літак із туристами зазнав аварії у швейцарських горах біля кордону із Францією в суботу вранці.
18:12
Прем’єрка Італії достроково поїде із саміту G7 через руйнівні повені на батьківщині
Прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні вирішила достроково повернутись додому із саміту держав "Групи семи" в Японії у зв’язку з масштабними повенями, що найбільш уразили північ країни.
17:55
Родичі Лаврова виїхали з Грузії в супроводі сил безпеки – ЗМІ
Донька міністра закордонних справ Росії Єкатеріна Вінокурова (Лаврова) та її чоловік, які перебувають під санкціями Заходу, виїхали з Грузії – де вони мали бути гостями на весіллі родича – на тлі хвилі протестів.
17:37
Санду: Для Молдови не залишилось нічого хорошого в СНД, Росія – головна проблема
Молдовська президентка Мая Санду підтримує поступовий вихід країни зі Співдружності незалежних держав, пояснюючи це тим, що Росія, яка там де-факто головує, зневажає інтереси Кишинева.
17:12
фото, відеоЗеленський подякував Шольцу за військову допомогу на полях саміту G7
Президент України Володимир Зеленський вдруге за тиждень зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, цього разу – на полях саміту держав "Групи семи" в японському місті Хіросіма.
16:54
Президентка Грузії закликала бойкотувати авіакомпанію, яка почала літати в Росію
Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі оголосила, що буде бойкотувати авіакомпанію Georgian Airways, яка із суботи почала здійснювати прямі рейси до Москви.
16:37
Президентка Грузії: Мені пообіцяли, що весілля родичів Лаврова не відбудеться
Грузинська президентка Саломе Зурабішвілі під час екстреного звернення в суботу фактично підтвердила, що родичі міністра закордонних справ РФ Сергєя Лаврова справді приїхали в Грузію, але святкувати весілля тут не будуть.
16:19
Резніков анонсував наступний "Рамштайн"
Міністр оборони Олексій Резніков повідомив про проведення наступного тижня чергового засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".
16:07
відеоМакрон: Участь Зеленського у саміті G7 може "стати переломним моментом"
Президенти України та Франції – Володимир Зеленський та Емманюель Макрон – провели зустріч у японському місті Хіросіма на полях саміту держав "Групи семи".
15:48
відеоВ Іспанії розбився винищувач F-18, льотчик вижив
В іспанському місті Сарагоса під час показового польоту впав і розбився винищувач F-18 Військово-повітряних сил Іспанії.
15:31
Молдова не розглядає Росію як стратегічного партнера – Санду
Президентка Молдови Мая Санду вважає, що Росія не є стратегічним партнером для її країни з огляду на її дії.
15:01
фото, відеоЗеленський обговорив із президентом Євроради експорт українського зерна в ЄС
Президент Володимир Зеленський, перебуваючи в суботу в Японії для участі в саміті держав "Групи семи", провів зустріч із президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.
14:39
фото, відео, доповненоБіля готелю в Грузії, де нібито перебуває донька Лаврова, стались сутички, є затримані
Під готелем Kvareli Lake Resort у грузинській Кахетії, де нібито поселилась Єкатеріна Вінокурова – донька міністра закордонних справ РФ Сергєя Лаврова, стались сутички між протестувальниками й поліцією.
14:00
Майбутня посол Естонії в Україні почала вчити українську мову
Естонська дипломатка Аннелі Кольк, яка восени 2023 року очолить посольство в Києві, розповіла, що почала вчити українську мову.
13:44
відеоЗеленський зустрівся з Мелоні на полях G7: говорили і про підготовку льотчиків
Президент Володимир Зеленський у суботу, перебуваючи в Японії для участі в саміті країн "Групи семи", провів зустріч із прем’єр-міністеркою Італії Джорджією Мелоні.
13:26
Голова Гагаузії зустрілась із президентом Татарстану, якого не пустили в Молдову
Виконувачка обов'язків башкана (голови) Гагаузії Ірина Влах провела зустріч з президентом російської Республіки Татарстан Рустамом Мінніхановим, якого у квітні не пустили в Молдову через санкції Заходу.
13:00
фото, відео, доповненоСунак побачив Зеленського в Японії та зрадів: "У тебе вийшло!"
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Хіросімі, де триває саміт лідерів "Групи семи".
12:45
Близького до Путіна ексканцлера Німеччини не запросили на ювілей власної партії
Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) не запросила на святкування свого 160-річчя в Берліні колишнього канцлера Герхарда Шредера, відомого близькістю до президента Росії Владіміра Путіна.
12:19
відеоНевідомий напав на одного з лідерів антиурядових протестів у Сербії
Один із неформальних лідерів протестів у зв’язку з випадками насильства у Сербії, голова Асоціації захисту конституційності та законності Саво Манойлович зазнав нападу з боку невідомих під час останньої акції у п’ятницю.
11:56
У Польщі готуються розпочати ремонт Leopard 2, переданих Україні
Польський збройовий концерн Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) завершує переговори з виробниками танків Leopard 2 щодо здійснення в Польщі капітального ремонту техніки, переданої Україні.
11:35
У РФ приземлився перший за чотири роки прямий авіарейс із Грузії
У російському аеропорту "Внуково" в суботу приземлився перший прямий авіарейс із Тбілісі, запущений після чотирьох років.
11:16
Лідери G7 завчасно узгодили спільне комюніке: підтвердили непохитну підтримку України
Очільники держав "Групи семи" в суботу узгодили спільне комюніке за результатами саміту в Японії – за день до його завершення.
10:58
Посол України обурився порадами МЗС Польщі про те, як Зеленський має "перепросити за Волинь"
Посол у Польщі Василь Зварич назвав неприйнятними спроби нав’язати Україні та президенту Володимиру Зеленському те, як вони мають ставитись до ситуації з Волинською трагедією 1943 року.
10:30
відео, фотоПідсанкційна донька Лаврова приїхала в Грузію, аби погуляти на весіллі – ЗМІ
Донька міністра закордонних справ Росії Єкатеріна Вінокурова (Лаврова) могла приїхати в Грузію для участі у весіллі брата свого чоловіка, російського підприємця Александра Вінокурова.
09:52
відеоЗеленський прибув до Японії для участі в саміті G7
Президент Володимир Зеленський у суботу вранці підтвердив прибуття до Японії, де він братиме участь у заходах у межах саміту "Групи семи".
09:44
Фігурант справи про "зливи" Пентагону перебуватиме під вартою до суду
Суд окружного суду штату Масачусетс у п’ятницю ухвалив залишити 21-річного військовослужбовця Національної гвардії США Джека Тейшейру, який фігурує у розслідуванні про витік секретних документів Пентагону, під вартою до початку суду.
09:16
Вірменія вперше за 11 років призначила посла в Угорщині
Президент Вірменії Ваагн Хачатурян у п’ятницю підписав указ про призначення першого з 2012 року посла в Угорщині на тлі рішення країн розморозити дипломатичні відносини.
08:59
Британська розвідка: Росія кидає нові сили на захоплення Бахмута, щоб заявити хоч про якийсь успіх
Росія продовжує стягувати додаткові сили до міста Бахмут Донецької області, яке майже повністю перебуває під її контролем, аби остаточно захопити його й заявити про "певний успіх" у війні з Україною.
08:46
ЗМІ: Байден у Японії оголосить про військову допомогу Україні на $375 млн
Президент США Джо Байден протягом вихідних під час участі в саміті країн "Групи семи" в Японії оголосить про надання Україні чергового пакета військової допомоги.
08:28
Білий дім назвав умову, за якої Україна отримуватиме F-16
Винищувачі F-16, які Україна отримає від союзників, надаватимуться за умови, що вони не використовуватимуться для ударів по Росії.
08:16
США підтвердили участь у "коаліції винищувачів". Держави обговорять, коли дати F-16 Україні
Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван підтвердив, що Вашингтон долучиться до зусиль інших держав із навчання українських льотчиків на винищувачах четвертого покоління включно з F-16.