Австрія створює фонд на 500 млн євро для підтримки інвестицій в Україну

Новини — П'ятниця, 17 травня 2024, 08:48 —

Австрія оголосила про створення спеціального фонду, який протягом наступних п’яти років має намір виділити до 500 мільйонів євро для підтримки австрійського експорту в Україну.

Про це повідомило Міністерство фінансів Австрії, пише "Європейська правда".

Фонд був створений австрійським Мінфіном та австрійським експортним кредитним агентством OeKB

Згідно з повідомленням, залучення коштів від міжнародних фінансових інституцій може навіть збільшити обсяг фінансування до мільярда євро.

Реклама:

Приблизно 100 мільйонів євро на рік призначені для нового бізнесу. Це також відкриє можливості для австрійських експортерів у відновленні України.

Зазначається, що в межах наявної та перевіреної процедури заохочення експорту австрійський Мінфін уже сприяє експортним угодам на суму 3-5 мільйонів євро в Україні з термінами оплати до трьох років через OeKB.

Оскільки кошти обмежені, а мета – домогтися широкої диверсифікації ризиків, зокрема щодо підтримуваних секторів, на першому етапі будуть можливими малі та середні угоди в державному секторі на основі державної гарантії.

 "Це дозволить нам здійснювати життєво важливі для України інвестиції. До них належать постачання питної води і тепла, забезпечення і відновлення транспортного сектору з дорогами, мостами і залізничною інфраструктурою, а також угоди з поставок та інвестиції, такі як спільні майстерні для автобусів, трамваїв і поїздів", – зазначив міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер.

Заявки на проєкти в рамках Фонду для України можна подавати в OeKB із середини травня 2024 року.

Нагадаємо, у травні австрійська група Raiffeisen оголосила про відмову від купівлі пакета акцій будівельної групи Strabag, пов'язаної з підсанкційним російським олігархом Олегом Дерипаскою, якою банк прагнув розблокувати заморожені в Росії кошти.

Згодом Мінфін США повідомив про викриття схеми, за якою Дерипаска хотів отримати доступ до заморожених 1,5 млрд доларів за допомогою австрійської групи Raiffeisen.

Нещодавно група євродепутатів звернулася до влади Австрії з відкритим листом і висловила занепокоєння планами австрійського Raiffeisen Bank International набрати новий персонал у Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: