23 березня 2024

Новини
20:17
Байден підписав бюджет та закликав Конгрес ухвалити проєкт з допомогою Україні
Президент США Джо Байден підписав бюджет обсягом 1,2 трильйона доларів, поклавши край загрозі призупинення роботи уряду, та водночас закликав Палату представників ухвалити проєкт з підтримкою України, Ізраїлю та Тайваню.
19:58
Європейські ультраправі на зустрічі в Італії виступили проти переобрання фон дер Ляєн
Європейські ультраправі партії зустрілись у суботу в столиці Італії, натхненні опитуваннями, що свідчать про те, що націоналістичні та ультраправі партії, ймовірно, збільшать кількість мандатів на виборах до Європарламенту в червні.
19:28
ФотоМіноборони Британії показало перших українських пілотів, які пройшли базове навчання
Міністерство оборони Великої Британії показало перших українських військових пілотів, які завершили базову льотну підготовку для управління західними винищувачами.
19:02
Кіпр заявив про більшу підтримку ЄС створення безпечних зон у Сирії для повернення біженців
Глава МВС Кіпру Константінос Іоанну заявив, що підтримка пропозиції уряду країни щодо створення безпечних зон у Сирії для репатріації її біженців міцнішає серед країн-членів Євросоюзу.
18:32
ФотоФранцузька влада оголосила війну наркоторгівлі в Марселі
Французька влада проводить масштабну поліцейську операцію проти наркоторгівлі в Марселі, що на півдні країни, через яку останніми роками спостерігається різке зростання насильства.
17:58
ЗМІ: Вищий суд Іспанії призупинив роботу Telegram в країні
Вищий суд Іспанії постановив призупинити надання послуг платформи Telegram в країні після скарг медіакомпаній на те, що вона дозволяє користувачам завантажувати свій контент без дозволу.
17:28
США виділили $228 млн на військову допомогу країнам Балтії
Конгрес США ухвалив законопроєкт, який передбачає надання військової та оборонної допомоги Естонії, Латвії та Литві на загальну суму 228 мільйонів доларів цього року в межах Балтійської ініціативи безпеки.
16:57
Голова Бундесбанку: Екстремізм загрожує процвітанню Німеччини
Президент Бундесбанку Йоахім Нагель наголосив, що сьогоднішє зростання правого екстремізму в Німеччині становить загрозу для процвітання країни.
16:27
Прем'єрка Литви: Формула перемоги над агресором – мир через силу
Прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте на Балтійській військовій конференції закликала західні країни допомагати Україні перемогти та не побоюватися поразки Росії.
15:58
Генпрокуратура Латвії почала кримінальне провадження через приватні перельоти глави МЗС
Генеральна прокуратура Латвії розпочала кримінальний процес щодо можливої розтрати коштів у зв'язку з використанням міністром закордонних справ Крішьянісом Каріньшем приватних авіарейсів під час перебування на посаді прем'єра.
15:30
Білий дім про масштабну атаку РФ по Україні: Путін не чекає, поки Конгрес бездіє
В адміністрації президента США відреагували на масштабну атаку Росії проти української інфраструктури 22 березня.
14:58
Макрон: Помилково вважати, що РФ зупиниться на Донбасі та в Криму
Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що той, хто думає, що Росія у своїх загарбницьких намірах зупиниться на українських Донбасі та Криму, помиляється.
14:29
Розвідка Британії: РФ не зможе захистити всі вразливі об'єкти на тлі ударів України по НПЗ
Розвідка Великої Британії проаналізувала спроби Росії захистити свої об'єкти нафтопереробної галузі від українських ударів.
13:58
У Молдові оголосили помаранчевий рівень небезпеки через розлив Дністра
У Молдові попередили про ймовірність значного підвищення рівня води у Дністрі протягом наступних кількох днів, що може призвести до підтоплення прилеглої до річки території.
13:36
Франко-німецький виробник зброї KNDS створить дочірнє підприємство в Україні
Франко-німецька група збройових компаній KNDS створить нову дочірню компанію, виробництво якої розміститься на території України.
12:33
Польський уряд готує оновлений закон про цивільний захист і підготовку населення
Польський уряд готує оновлене законодавство щодо цивільного захисту і готовності цивільних до надзвичайних ситуацій, зокрема на випадок збройного конфлікту.
11:49
У Словаччині проходить перший тур президентських виборів
У Словаччині почалося голосування у першому турі президентських виборів, шанси на перемогу є і в підтриманого прем’єром чинного спікера Петера Пеллегріні, і в опозиційного прозахідного кандидата Івана Корчока.
11:12
Президент Сербії допустив вихід країни з Ради Європи у разі прийняття Косова в організацію
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що Сербія може вийти з Ради Європи у разі прийняття Косова до складу організації.
10:51
ЗМІ: США мають дані, що за терактом під Москвою стоїть ІДІЛ, та попереджали Росію
США не ставлять під сумнів причетність ІДІЛ до теракту на концерті у передмісті Москви ввечері 22 березня та завчасно попереджали Росію про загрозу подібного теракту.
10:18
Чехія висилає з країни громадянина України, який роками поширював російську пропаганду
Чехія ухвалила рішення вислати з країни громадянина України Олександра Барабанова, визначивши його загрозою для нацбезпеки у зв’язку з проросійськими поглядами.
09:59
У Празі збирають антиурядову демонстрацію "за процвітання і мир"
У столиці Чехії на суботу планують антиурядовий мітинг, на якому хочуть вимагати відставки уряду Петра Фіали та висловлювати невдоволення тим, що Чехія "посварилася" зі Словаччиною.
09:18
Сенат США у нічному голосуванні все ж затвердив бюджет на 1,2 трлн доларів
У ранкові години суботи Сенат Конгресу США затвердив багатостраждальний бюджет обсягом 1,2 трлн доларів – за кілька годин після того, як формально гроші на функціонування уряду закінчилися.
08:49
Стали відомі деталі міністерської зустрічі до 75-річчя Альянсу і засідання Ради Україна-НАТО
Північноатлантичний альянс повідомив деталі зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів, що відбудеться 3-4 квітня до 75-ї річниці заснування НАТО, і на полях якої планується засідання Ради Україна-НАТО.
08:21
Cенат США не встиг ухвалити бюджет до крайнього терміну, але має невдовзі проголосувати
Сенат Конгресу США не встиг проголосувати за бюджет у крайні терміни, проте щодо нього є згода і голосування з успішним результатом має відбутися у ранні години суботи.