25 червня 2023

Новини
20:03
Оголена пасажирка на кілька годин затримала початок авіарейсу з Мюнхена до Софії
У Мюнхені довелося на кілька годин відкласти виліт літака до Софії, оскільки поліція була змушена втихомирювати пасажирку, яка раптово зірвала з себе весь одяг.
19:50
У Данії оголосили звинувачення чоловіку, який напав із ножем на іранського посла
Прокуратура Данії оголосила обвинувальний акт щодо 33-річного чоловіка, який, як підозрюється, здійснив замах із ножем на пані посла Ірану Афсане Надіпур у жовтні 2022 року.
ДайджестСвіт реагує на заколот в РФ, дискусії про Вагнер-санкції, ще 45 “Гепардів”: новини вихідних
19:29
У Норвегії нарікають на затримки поїздів: вчасно прибувають менше 90%
Із осені минулого року норвезький державний залізничний оператор Bane Nor має труднощі з вчасним поданням і виконанням залізничних рейсів, мінімального показника пунктуальності поїздів досі не вдалось досягти.
19:11
Підтримка консерваторів у Британії падає, лейбористи випереджають їх на 25 пунктів
Підтримка владної Консервативної партії у Великій Британії впала до найнижчого рівня за останні чотири місяці – передусім через негативні оцінки економічної політики чинного уряду та зростання інфляції.
18:54
У Німеччині після "розваги" з екскаватором загинули двоє людей і постраждали діти
У землі Нижня Саксонія на півночі Німеччини загинули дитина й дорослий, а ще десятеро неповнолітніх отримали поранення в результаті інциденту з екскаватором.
18:52
Блінкен про спробу заколоту в Росії: Не думаю, що це – фінальний епізод
Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що спроба заколоту приватної військової компанії "Вагнера" свідчить про "дуже серйозні тріщини" в російській владі.
18:38
Норвезьку компанію вперше оштрафували за порушення санкцій проти РФ
Норвезький автодилер має сплатити 50 000 норвезьких крон (близько 4,5 тис. євро) за порушення санкцій після того, як продав автомобіль до Росії.
18:16
фотоУ Парижі за напади на учасників ЛГБТ-прайду затримали 6 неповнолітніх
У суботу в Парижі пройшов ЛГБТ+ прайд під гаслом проти насильства, за напади на його учасників затримали шістьох неповнолітніх.
17:51
Україна запроваджує підхід ЄС до класифікації товарів
Кабінет міністрів України в суботу ухвалив постанову про впровадження в українське законодавство положень Європейського Союзу до класифікації окремих товарів.
17:20
70% поляків вірять в успіх українського контрнаступу
Більшість поляків вважають, що контрнаступ Збройних сил України буде успішним, хоча значна частина вважає, що він не покладе край війні.
16:39
У Болгарії – пожежа на збройовому заводі бізнесмена, якого отруїли агенти ГРУ
У складському приміщенні збройової компанії EMKO біля болгарського міста Карнобат, яка належить бізнесменту Еміліану Гебрєву, в ніч проти неділі спалахнула масштабна пожежа – власник підозрює, що йдеться про навмисний підпал.
15:58
Всьому світу показали, що влада Путіна не непорушна – естонський топ-депутат
Голова комісії парламенту Естонії у закордонних справах Марко Міхкельсон, суботні події показали, що не так вже й багато потрібно, щоб струсити Росію зсередини і вплинути на її рішення.
15:27
У разі призначення ультраправого канцлера 15% німців хочуть емігрувати
Багатьох німців лякає перспектива призначення канцлером представника правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (AfD), яка нині перебуває на піку своєї популярності.
15:04
відео"Наче землетрус": На сході Лондона обвалився триповерховий будинок
У Лондоні несподівано обвалився триповерховий будинок: очевидці розповідають, що надзвичайна подія була схожа на землетрус.
14:02
Пісторіус пояснив, чому Німеччина утримується від "коаліції винищувачів"
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус пояснив стриману позицію Берліна щодо участі у "коаліції винищувачів".
13:30
Британські винищувачі за 21 день перехопили 21 військовий літак РФ біля кордонів НАТО
Винищувачі Королівських військово-повітряних сил Британії за останні три тижні перехопили 21 російський літак поблизу повітряного простору НАТО під час місії в Естонії.
12:47
Вучич: Росія під час заколоту втратила "сім вертольотів", добре, що не більше
Президент Сербії Александар Вучич, коментуючи спробу заколоту в Росії з боку приватної військової компанії "Вагнера", похвалив Владіміра Путіна й порадів, що військові втрати виявились незначними.
12:30
Сербія відмовилась купувати "Байрактари", бо їх отримало Косово
Сербський президент Александар Вучич заявив, що Сербія не буде купувати ударні безпілотники Bayraktar турецького виробництва через те, що їх отримало частково визнане Косово.
12:12
У Литві запевняють, що можуть посилити охорону кордону за "одну-дві години"
Голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сейму Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що литовська влада в суботу була готова посилити прикордонний контроль через заворушення в Росії, але в цьому не було необхідності.
11:49
Ексголова Генштабу Британії: "Вагнерівці" можуть напасти на Київ із Білорусі
Колишній голова Генштабу Великої Британії, генерал Річард Даннатт вважає, що Україна повинна остерігатись можливого нападу на Київ "вагнерівців" на чолі з Євгенієм Пригожиним, який після спроби заколоту виїхав у Білорусь.
11:20
Головний дипломат Італії пояснив, як Рим підтримує вступ України в ЄС і НАТО
Італія підтримує вступ України до Європейського Союзу та Північноатлантичного Альянсу, але за умови виконання усіх необхідних для цього умов з боку Києва.
11:03
Голова МЗС Італії про заколот Пригожина: Міф про єдність путінської Росії закінчився
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні вважає, що спроба заколоту, вчинена приватною військовою компанією "Вагнера", показала слабкість Росії та російської влади, а також може допомогти Україні.
10:37
Берлін припускає, що Пригожин зупинив заколот через брак підтримки – Spiegel
В уряді Німеччини припускають, що глава ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин зупинив похід на Москву, оскільки сподівався на більшу підтримку свого бунту в Росії.
10:25
Початок суду над Трампом щодо секретних документів можуть відкласти на кінець року
Спецпрокурор США Джек Сміт клопотає про відкладення судового процесу над експрезидентом Дональдом Трампом за звинуваченнями в неналежнному поводженні секретних урядових документів і перешкоджанні правосуддю із серпня на грудень.
10:04
Глава МЗС Молдови: Заколот у Росії ще раз підтвердив потребу членства в ЄС
Заколот "вагнерівців" у Росії став ще одним підтвердженням необхідності вступу Молдови у Європейський Союз.
09:35
Розвідка Британії: ЗСУ досягають тактичного прогресу на ключових напрямках
Міноборони Британії оцінило наступальні операції українських військ на трьох ключових напрямках як такі, що мають поступовий, але впевнений тактичний прогрес. 
09:30
фото, відеоУ Белграді та 9 містах Сербії відбулись масові протести через убивства на початку травня
У Белграді увосьме відбулась масова акція протесту проти насильства після масових убивств, що відбулися на початку травня.
09:28
У Данії обговорили українську "формулу миру" за участі представників Індії, ПАР і Бразилії
У Копенгагені в суботу відбулась зустріч політичних радників і радників із питань національної безпеки півтора десятка країн світу – зокрема трьох членів БРІКС та США – для обговорення ключових принципів досягнення миру в Україні.
09:02
В Польщі не виключають посилення напруженості на кордоні з Білоруссю
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що у зв'язку з останніми подіями у Росії на кордоні з Білоруссю може виникнути додаткова напруженість.
08:53
Очільниця МЗС Німеччини відклала візит у Південну Африку через спробу заколоту в Росії
Міністерка закордонних справ Німеччини Аннелена Бербок перенесла на день візит до Південно-Африканської Республіки у зв’язку з подіями в Росії, де ватажок приватної військової компанії "Вагнера" Євгеній Пригожин здійснив спробу заколоту.
08:24
Країни Балтії та Фінляндія готові спільно закрити кордони з РФ і Білоруссю в разі потреби
Латвія разом із Литвою, Естонією та Фінляндією координує посилені заходи прикордонного контролю на зовнішньому кордоні, спільно ухвалюючи рішення про закриття кордонів із Росією та Білоруссю, якщо це буде необхідно.
08:10
Німеччина до кінця року передасть Україні ще 45 зенітних установок Gepard
Німеччина у співпраці зі Сполученими Штатами до кінця року має намір передати Україні ще 45 зенітних самохідних установок Gepard для зміцнення її протиповітряної оборони.
08:02
США відклали санкції проти ПВК "Вагнера" через заколот Пригожина – WSJ
Державний департамент США відкладе оголошення нових санкцій проти приватної військової компанії "Вагнера", причетної до воєнних злочинів, на тлі останніх подій у Росії, пов’язаних із організованим заколотом.
07:47
У Греції проходять парламентські вибори, де на перемогу претендують консерватори
У неділю в Греції вдруге за трохи більше ніж місяць відбуваються парламентські вибори, на яких, як очікують, партія колишнього прем'єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса виборе другий термін перебування при владі.