25 грудня 2023

Новини
ДайджестРозгін протестів у Сербії, Польща розблокувала КПП, Естонія і мобілізація в ЗСУ: все за вихідні
19:49
ФотоЗнаменитий солом'яний козел у Швеції дожив до Різдва попри традицію спалювання
Різдвяний солом'яний цап у шведському місті Євле, відомий у всьому світі тим, що його регулярно намагаються підпалити, цьогоріч дожив до Різдва.
19:20
США звинуватили Іран в атаці на танкер в Індійському океані
Сполучені Штати звинуватили Іран у нападі безпілотника на танкер Chem Pluto, який перевозив хімікати в Індійському океані.
18:53
Грузія планує посилити санкції за забруднення Чорного моря
Уряд Грузії збирається посилити санкції за екологічні порушення в Чорному морі.
18:28
Глава МЗС Чехії: Маємо допомагати Україні, щоб тримати РФ подалі від наших кордонів
Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що головний виклик для Праги полягає в тому, щоб тримати Росію якомога далі від чеських кордонів.
17:51
Байден: Президенти США можуть підлягати кримінальному переслідуванню
Президент США Джо Байден висловив переконання, що президентів Сполучених Штатів можна переслідувати за кримінальними звинуваченнями.
17:15
Папа Римський попросив про мир на різдвяній месі
Папа Римський Франциск на різдвяній месі закликав до миру, згадуючи про людей в різних частинах світу, які страждають через війну.
16:36
ВідеоУ Мадриді відбувся забіг Санта Клаусів
В іспанській столиці Мадрид у неділю відбувся 12-й за рахунком забіг Санта Клаусів.
16:09
Україна очікує рішення G7 про конфіскацію заморожених активів РФ – ОПУ
Заступник глави Офісу президента України Ігор Жовква заявив, що Київ очікує скоординованого рішення країн "Групи семи" щодо конфіскації заморожених активів Росії.
15:41
Фото, відеоПрикордонники Молдови привітали з Різдвом українських колег
Прикордонники Молдови привітали українських колег із Різдвом на пункті пропуску "Паланка-Маяки-Удобне".
15:14
У Литві готові відправити війська в Індо-Тихоокеанський регіон
Затверджений Сеймом Литви мандат міжнародних місій на 2024 рік передбачає можливість відправки військовослужбовців в Індо-Тихоокеанський регіон.
14:40
ВідеоПротестувальники у Сербії почали блокаду руху в Белграді
Група студентів та інших громадян Сербії, які беруть участь в акціях протесту проти результатів парламентських виборів в країні, оголосили сьогодні шестигодинну блокаду руху в двох місцях Белграда.
14:14
В ОП кажуть, що в "гарантіях безпеки" для України не буде слова "запевнення"
В офісі президента України стверджують, що у гарантіях безпеки, які Україна сподівається отримати від західних країн, не буде слова "запевнення".
13:49
У Німеччині п’яний "Санта Клаус" врізався в будинок, розвозячи подарунки
У німецькій землі Тюрингії у чоловіка, переодягненого Санта Клаусом, вночі поліцейські відібрали водійські права після того, як він врізався у фасад будинку на своєму авто, намагаючись розвозити подарунки по місту Мюльхаузен.
13:28
У Туреччині заявили, що завдали ударів по Сирії і півночі Іраку у відповідь на вбивство своїх солдатів
Туреччина заявила в понеділок, що її військово-повітряні сили "нейтралізували" 26 курдських бойовиків внаслідок ударів в Сирії і на півночі Іраку у відповідь на вбивство солдатів вихідними.
13:18
ФотоЗатяжні зливи спричинили повені у Німеччині
Метеорологічна служба попереджає, що кількаденні зливи на більшій частині території Німеччини збільшили ризик повеней на багатьох річках.
12:49
Вучич говорив із послом РФ про протести опозиції у Белграді
Президент Сербії Александар Вучич зустрівся з російським послом в країні Александром Боцан-Харченком і говорив про минулі нічні протести опозиції в Белграді.
12:15
Лідер опозиції Німеччини хоче якнайшвидшої зміни уряду
У Німеччині опозиційної партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Фрідріх Мерц наполягає на заміні нинішнього коаліційного уряду, очолюваного Олафом Шольцем з Соціал-демократичної партії (СДПН).
11:51
У Зеленського впевнені у фінансовій підтримці України з боку ЄС
Заступник глави Офісу президента України Ігор Жовква впевнений, що ЄС на початку наступного року ухвалить рішення про надання Україні допомоги.
11:32
В ОП поділилися очікуваннями від можливих переговорів Зеленського з Орбаном
В Офісі президента України заявляють, що можливі переговори з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном можуть стосуватися широкого спектра двосторонніх відносин.
11:04
Сербська поліція затримала 38 учасників протестів опозиції у Белграді
Сербська поліція заявила, що після протестів опозиції у Белграді, які завершилися сутичками, було затримало 38 демонстрантів.
10:47
Очільник Белграда назвав протести опозиції "майданізацією"
Виконувач обов'язків мера Белграда Александр Шапич назвав протести опозиції у сербській столиці  "майданізацією" і заявив про "непоправний" збиток будівлі мерії.
10:28
Науседа з відривом лідирує у президентському рейтингу в Литві
Чинний литовський президент Гітанас Науседа з відривом лідирує у новому президентському рейтингу, проведеному на замовлення ELTA компанією Baltijos tyrimаi.
10:00
Прем’єрка Сербії каже, що спецслужби РФ надали владі дані про протести у Белграді
Прем’єр-міністерка Сербії Ана Брнабич заявила, що російські спецслужби надали сербській владі інформацію про можливі інциденти на протестах у Белграді.
09:41
Ультраправий переможець виборів у Нідерландах хоче, щоб у Туреччині обрали нового лідера
Ультраправий політик Герт Вілдерс, який здобув перемогу на парламентських виборах у Нідерландах, закликав громадян Туреччини обрати нового лідера, який би підтримував відділення релігії від політики.
09:27
Президент Сербії про масові сутички у Белграді: Жодної революції немає
Президент Сербії Александар Вучич виступив із заявою на тлі масових сутичок у Белграді, де опозиційні протестувальники намагалися прорватися у будівлю мерії, але їх розігнала поліція.
09:01
Вдома у студента, який влаштував масову стрілянину в Празі, знайшли вибухівку
У чеському селищі Гостоунь в будинку, де жив студент, який скоїв масову стрілянину у будівлі філософського факультету Карлового університету, під час обшуку знайшли саморобний вибуховий пристрій.
08:41
Латвія передала Україні конфісковані у п'яних водіїв авто вартістю майже мільйон євро
Станом на середину грудня, Латвія сумарно відправила в Україну 271 автомобіль, конфіскований у нетверезих водіїв, загальна вартість автівок становить майже мільйон євро.
08:19
У Німеччині зафіксували 2600 злочинів, пов'язаних з війною в Газі
У Німеччині Федеральне відомство кримінальної поліції (BKA) зареєструвало по всій країні близько 2600 політично вмотивованих кримінальних злочинів, пов'язаних із війною в секторі Гази.
08:00
Фото, відеоУ Белграді учасники акції проти результатів виборів проривались у мерію: десятки затриманих
У сербській столиці Белграді пізно ввечері 24 грудня відбулась акція протесту проти результатів парламентських виборів в країні, учасники якої намагалися прорватися в будівлю мерії.