30 липня 2023

Новини
Дайджест"Вагнерівці" йдуть до кордону, переговори про гарантії безпеки, "зашквар" Папи: все за вихідні
19:32
Україна наступного тижня почне переговори зі США щодо безпекових гарантій – Єрмак
Україна наступного тижня розпочне переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій у межах Спільної декларації про підтримку нашої держави. 
18:45
В ОП підтвердили зустрічі у Саудівській Аравії щодо миру в Україні
Керівник офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що наступна зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо встановлення миру в України відбудеться у Саудівській Аравії.
18:21
фотоУ центрі Кракова сталась пожежа в історичній будівлі 
У центрі Кракова сталась пожежа в одній з кам’яниць: сірий стовп диму піднявся над історичною частиною міста. 
17:39
Франція засудила антифранцузькі заворушення в Нігері після державного перевороту
Франція засудила насильство проти своєї дипломатичної місії в Нігері і пообіцяла рішуче реагувати на будь-які напади на своїх громадян або інтереси.
17:26
У Молдові думають продовжити надзвичайний стан через війну в Україні
У понеділок, 31 липня, парламент Молдови збереться на останнє засідання весняно-літньої сесії, на якому розгляне ініціативу уряду про продовження надзвичайного стану на 60 днів.
16:53
Зеленський відреагував на заклик Папи Римського до РФ щодо "зернової угоди"
Президент Володимир Зеленський вважає важливим заклик Папи Римського до Росії про необхідність відновити дію Чорноморської зернової ініціативи.
16:40
Путін сказав, що поговорить з Ердоганом і вирішить щодо зустрічі з ним
Президент Росії Владімір Путін заявив, що проведе телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якої вони ухвалять рішення щодо двосторонньої зустрічі.
16:03
Чехія серед запрошених на саміт у Саудівській Аравії щодо України
Чехія отримала запрошення на саміт у Саудівській Аравії, де на початку серпня представники близько 30 країн обговорюватимуть завершення війни в Україні. 
15:47
Глава Пентагону закликав РФ навчити свої війська дотримуватись законів неба
Міністр оборони США Ллойд Остін закликав Росію дотримуватися законів неба та припинити безвідповідальну поведінку після того, як на початку тижня російський винищувач влучив у американський безпілотник ракетою в Сирії. 
15:27
Глава МЗС Словаччини подебатував із Сійярто через його скарги на війну 
Глава МЗС Словаччини Мирослав Влаховський розкритикував свого угорського колегу Петера Сійярто, який вчергове висловив нарікання через війну в Україні.
14:58
Sunday Express: Британія тренує українських спецпризначенців для повернення Криму до Різдва
Британський таблоїд Sunday Express з посиланням на джерела повідомив, що  британські війська тренують елітну українську бригаду спецпризначенців, щоб допомогти України повернути Крим до Різдва.
14:22
Грузини готують протест другому "пришестю" круїзного лайнера з росіянами
У Батумі 31 липня знову протестуватимуть проти прибуття із Сочі круїзного лайнера Astoria Grande з російськими туристами на борту.
13:53
Папа Римський попросив "братів із влади РФ" відновити "зернову угоду"
Папа Римський Франциск закликав Росію відновити Чорноморську зернову ініціативу, звернувшись до "своїх братів – влади Російської Федерації".
13:31
В школах Грузії почнуть вивчати китайську мову
Прем'єр-міністр Грузії заявив, що в початкових і середніх школах країни розпочнеться навчання китайської мови. 
12:44
фото, оновленоВ Анталії у ДТП загинула гід-українка
В турецькій Аланії, що в курортній Анталії, потрапив у аварію автобус із туристами з Казахстану, у результаті ДТП загинув гід, який був громадянином України.
12:22
У Туреччині за неякісне будівництво в зоні смертельних землетрусів заарештували 351 особу
Турецькі суди заарештували 351 особу в результаті розслідувань щодо причетності будівельного бізнесу до значних руйнувань під час потужних землетрусів, що сталися на півдні Туреччини в лютому.
11:47
У Молдові консульський відділ посольства РФ зупинить прийом після рішення вигнати дипломатів
У консульському відділі посольства Росії у Молдові з 5 серпня призупинять прийом "через технічні причини". 
11:23
Паризькі книготорговці обурені планами "сховати" їх під час Олімпіади
Книгопродавці в Парижі обурилися через плани "сховати" їх під час Олімпіади 2024 року після того, як місцева влада наказала їм перенести їхні торгові точки до церемонії відкриття Ігор з міркувань безпеки.
10:48
Німецький депутат: Випадок з Харлан показав проблемну позицію МОК
Випадок з дискваліфікцією української спортсменки Ольги Харлан та ухвалені згодом рішення засвідчили, якою проблемною є позиція МОК та деяких міжнародних спортивних федерацій щодо дозволу атлетам з Росії та Білорусі повернутися до міжнародних змагань. 
10:34
ЗМІ: Власник лайнера, що збурив грузинів, - підсанкційний в Україні бізнесмен РФ
Грузинська телекомпанія Pirveli поширила інформацію про те, що реальним власником круїзного лайнера Astoria Grande, проти прибуття якого через присутність російських туристів протестували у Батумі, є російський бізнесмен Дмитрій Пурім.
09:54
фотоПалаючий біля Нідерландів корабель з тисячами авто не дозволяє відбуксирувати вітер
Влада Нідерландів у суботу почала готуватися до буксирування вантажного судна з тисячами автомобілів на борту, яке горіло кілька днів біля узбережжя країни, однак відклала плани через вітер. 
09:16
Розвідка Британії: "Вагнерівці" в Білорусі без важкої техніки, бо ймовірно її передали Міноборони РФ
У британському Міноборони допустили, що бойовики ПВК "Вагнер" прибули до Білорусі здебільшого без своєї важкої техніки, оскільки були змушені передати її російському Міноборони. 
08:52
Reuters: Туреччина попросила Данію терміново вжити заходи через спалення Корану
Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан у суботу закликав Данію вжити термінові заходи для запобігання спаленню Корану.
08:20
фото, відеоУ Німеччині тисячі протестували проти все популярнішої ультраправої партії
Тисячі людей вийшли на протест в Магдебурзі проти ультраправої "Альтернативи для Німеччини" ("АдН") у п’ятницю та в суботу під час з’їзду партії, на якому обирали кандидатів на вибори до Європейського парламенту наступного року.