Україна в червні імпортувала з Європи понад 0,3 млрд куб. м газу

Вівторок, 1 липня 2014, 12:02

Україна в червні імпортувала з Європи через Польщу та Угорщину близько 317 млн ​​куб. м газу, передає Інтерфакс.

Про це свідчать дані оперативного моніторингу операторів ГТС Угорщини та Польщі - FGSZ Ltd, Gaz-System S.A.

У минулому місяці на територію країни через Угорщину надійшло близько 211 млн куб. м газу, через Польщу - близько 106 млн куб. м.

При цьому з боку Угорщини в період з 1 по 6 червня надходило не більше 3 млн куб. м на добу, з 7 по 29 червня - від 6 до 9 млн куб. м і лише 30 червня імпорт склав близько 10 млн куб. м.

Як повідомлялося, НАК "Нафтогаз України" з листопада 2012 року почала імпорт природного газу з Німеччини через територію Польщі за домовленостями з компанією RWE Supply & Trading GmbH (Німеччина). З квітня 2013 року розпочалися поставки природного газу з боку Угорщини. Крім того, ведуться переговори з газотранспортними операторами Словаччини та Румунії про можливість подачі природного газу до ГТС України.

З січня 2014 року реверс був припинений після досягнення домовленостей між "Нафтогазом України" і "Газпромом" про ціну на російський газ $268,5 за 1 тис. куб. м, але з квітня ці домовленості не були продовжені.

15 квітня Україна відновила реверс природного газу з боку Європи. У квітні-травні з Польщі та Угорщини було імпортовано близько 232 млн куб. м газу, в тому числі у травні - близько 167 млн ​​куб. м.

Україна в 2013 році імпортувала з Європи 2,132 млрд куб. м природного газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: