В Єврокомісії не коментують інформацію про можливе припинення співпраці ЄІБ з Росією через ситуацію в Україні

Середа, 16 липня 2014, 14:00

У Європейській комісії не коментують інформацію про можливе припинення співпраці Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) з Росією через ситуацію в Україні.

Як передає УНІАН, про це в Брюсселі на брифінгу сказала представник Єврокомісії Піа Аренкільде Хансен, відповідаючи на питання про таку можливість.

"Ми не коментуємо витоків (інформації – Ред.). У зв'язку із ситуацією в Україні буде дискусія увечері. Мені нема чого сказати з цього приводу. Дискусію з цього питання організовує президент Херман ван Ромпей. Які теми обговорюватимуться і як - це питання до Ради ЄС і питання до лідерів ", - сказала вона.

Нагадаємо, що в середу в Брюсселі відбудеться засідання Європейської Ради, на якому розглядатимуть питання про ситуацію в Україні.

3 липня агенція Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомила, що країни Євросоюзу можуть заморозити фінансування російських проектів Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком на тлі можливого розширення списку санкцій.

Це необхідно для припинення конфлікту в Україні, наголошують джерела.

За інформацією агенції "ПРАЙМ", Росія є найбільшим одержувачем проектного фінансування від ЄБРР - 1,8 млрд євро в 2013 році. Тоді як загалом інвестиції ЄБРР у всьому світі становлять 9 млрд євро на рік. Кредити РФ від ЄІБ в 2013 році дорівнювали $1,4 млрд.

Акціонерами ЄІБ є 28 європейських країн, ЄБРР - 64 країни світу. США належить 10% ЄБРР, решті країн групи G7 - по 8,5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: