Штефан Фюле проти референдуму в Україні про зближення з ЄС

Четвер, 3 липня 2014, 13:16

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає необґрунтованими вимоги російської сторони провести в Україні референдум щодо європейської інтеграції країни.

Про це політик заявив в інтерв'ю російському телеканалу Russia today (RT), яке вийшло в ефір у четвер, 3 липня.

Під час півгодинної розмови ведуча RT Оксана Бойко неодноразово поверталася до питання необхідності проведення референдуму, наполягаючи, що без його результатів ЄС не має права активно підтримувати європейські прагнення Києва.

"Я нічого не маю проти референдумів, особливо якщо вони стосуються того, щоб віддати частину свого суверенітету в Брюссель. Але в угодах про асоціацію (з Україною, Молдовою, Грузією – Ред.) про це не йдеться", - заперечив Штефан Фюле.

Комісар зазначив, що в українському випадку не можна використовувати аналогію з країнами Західних Балкан, у низці яких пройшли референдуми в рамках зближення з ЄС. За його словами, на Балканах передбачалося, що ці держави в перспективі передадуть Брюсселю частину суверенітету, зокрема - уряди будуть обмежені у прийнятті рішень в сфері торгівлі.

"Я не бачу жодної причини для референдуму в Україні і не бачу ніякої підстави говорити, що асоціація (з Євросоюзом – Ред.) обмежує українську владу. Цього просто немає", - заявив він.

Інтерв'ю комісара телеканалу RT виявилося дуже емоційним, проходило у підвищених тонах, політик і ведуча постійно перебивали один одного.

Russia today - російський державний телеканал, що веде трансляцію англійською мовою. Вважається одним з рупорів російської пропаганди для західної аудиторії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: