Кемерон: НАТО повинно знаходитися в режимі високого ступеню готовності

П'ятниця, 5 вересня 2014, 12:32

Через напад РФ на Україну і анексією Криму НАТО повинно знаходитися в режимі високого ступеню готовності.

Про це  прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон заявив на засіданні Північноатлантичної ради у п'ятницю в Ньюпорті, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми стоїмо перед обличчям нових і нових проблем. Росія своїми діями на сході України та анексією Криму потрясла всіх", - сказав він.

За його словами, НАТО цілком засуджує такі дії і має реагувати на них для захисту країн-членів Альянсу.

"Сподіваюся, що на цьому засіданні ми зможемо домовитися про ті рішення, які необхідні всередині НАТО. Перше - Росія незаконно нападає на Україну і ми повинні виконувати наші зобов'язання щодо колективної самооборони для того, щоб ми могли діяти швидше та надійніше і ми прийшли до позиції про високий ступінь готовності", - заявив він.

Також Кемерон повідомив, що сили швидкого реагування НАТО повинні бути готові до розгортання в найкоротші терміни в разі необхідності в Польщі та в країнах Східної Європи.

"Ми будемо здійснювати більше навчань для підготовки сил швидкого реагування", - сказав він, уточнивши, що Великобританія готова надати в розпорядження сил швидкого реагування 3,5 тис. військовослужбовців.

Також він висловився за необхідність зміцнення оборонної потужності НАТО, а також технічних можливостей сил Альянсу, що дозволить швидко реагувати на можливі виклики та загрози.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: