Поліція Німеччини затримала двох джихадистів

Четвер, 22 січня 2015, 14:09

Поліція заарештувала двох німецьких громадян, підозрюваних у причетності до радикального угрупування "Ісламська держава".

Про це повідомляє Reuters з посиланням на федеральну прокуратуру Німеччини.

Як зазначається, наразі немає жодних доказів, які вказували б на конкретні плани чи підготовку до здійснення теракту підозрюваними.

Агентство повідомляє, що 26-річний Мустафа С. і 27-річний Себастьян Б. були заарештовані в землі Північній Рейн-Вестфалія.

Підозрювані у 2013 році через територію Туреччини проникли до Сирії. Там вони приєдналися до групи бойовиків, яка пізніше увійшла до складу бойових підрозділів "Ісламської держави".

Вони також підозрюються у виконанні логістичних завдань - таких, як забезпечення транспортом для передачі продуктів до лінії фронту.

Як повідомляється, Себастьян Б. повернувся до Німеччини в листопаді 2013 року, а Мустафа C. повернувся з Сирії у вересні минулого року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках розслідування діяльності екстремістської ісламської групи в Берліні поліція вранці у вівторок, 20 січня, провела обшуки 13 об'єктів.

Як відомо, німецькі органи безпеки отримали інформацію про можливі теракти у Німеччині на головних залізничних вокзалах у Берліні та Дрездені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: