Радбез ООН прийняла резолюцію по Сирії

Субота, 19 грудня 2015, 10:09

Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила в п'ятницю резолюцію щодо  мирного процесу в Сирії, включаючи припинення вогню і переговори між урядом і опозицією

Про це повідомляє AP.

Водночас, як пише агенція, в документі не згадується найбільш спірне питання — про майбутню роль сирійського президента Башара Аль-Асада.

Відповідно до резолюції, Генсек ООН повинен організувати переговори між сирійським урядом та опозицією. Розпочатися діалог повинен в січні 2016 року.

Результатом переговорів повинне бути формування протягом 6 місяців "надійні, інклюзивні та світські органи влади. Окрім того, під наглядом ООН протягом 1,5 року в Сирії повинні пройти "вільні та справедливі" вибори у відповідності до нової Конституції.

Водночас в документі наголошується на тому, що паралельно з переговорами повинні інтенсифікуватися зусилля щодо припинення вогню.

Проте, як підкреслюється в резолюції, новий план не призведе до завершення конфлікту, який триває вже 5 років та призвів до загибелі 300 тисяч осіб, оскільки терористичні угрупування, такі як "Ісламська держава" та "Аль-Каїда"  не є частиною угоди про припинення вогню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: