Transparency International: рівень корупції в українській оборонці - дуже високий

Інфографіка
Четвер, 3 грудня 2015, 10:17

В Україні зберігається високий рівень корупції у військових установах.

Про це йдеться в дослідженні про рівень корупції в оборонній сфері від міжнародної організації Transparency International.

Міжнародна антикорупційна організація відмітила нещодавні зусилля Міноборони з підвищення рівня антикорупційної підготовки для особового складу та посилення внутрішньої ревізії, але також попередила, що потурання корупції становитиме небезпеку національній обороні та довірі суспільства до Уряду.

Антикорупційний індекс оборони класифікує країни за шкалою від А (дуже низький ризик корупції) до F (критичний ризик). Україна потрапила до групи D з дуже високим ризиком корупції.

 

"Україна наразі знаходиться в критичній точці. Якщо Міністерство оборони виконає свої антикорупційні зобов’язання, військовослужбовці зможуть краще та активніше захищати український народ", сказала Катрін Діксон, директор Transparency International з питань оборони та безпеки.

Дослідження визначило сферу закупівель як найбільш ризиковану в українському секторі оборони.

TI також закликає провести незалежний моніторинг Міністерства оборони, з метою ретельної перевірки небюджетних витрат.

Разом з тим, як зазначає голова правління Transparency International Україна Андрій Марусов, заслуговують на всіляку підтримку ті реформи, які Міністерство оборони України вже запроваджує попри шалений спротив чиновників різних рівнів. Зокрема, це перехід на систему електронних закупівель proZorro, а також ціла низка проектів, започаткованих Офісом реформ при міністерстві.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: