Членство у ЄС не змусить Сербію змінити політику щодо Росії – президент

Четвер, 22 лютого 2018, 10:13

Сербія збереже тісні зв'язки з Росією та не приєднається до антиросійських санкції ЄС, незважаючи на прагнення вступити в Європейський Союз.

Про це заявив президент Сербії Александар Вучич в Белграді після зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, повідомляє Bloomberg.

"Сербія не змінить свою політику щодо Росії і не буде вводити санкції щодо Росії", - сказав Вучич, додавши, що ЄС хоче, аби Сербія узгодила свою зовнішню політику з ЄС ще до вступу в блок.

"Сербія буде продовжувати проводити свою власну політику, і ми очікуємо на розуміння від ЄС… Сербія є незалежною і вільною країною", - додав сербський президент.

Європейська комісія заявила про готовність прийняти Сербію в ЄС до 2025 року. Одна з умов полягає в тому, що Белград повинен все більше узгоджувати свою зовнішню політику з зовнішньою політикою інших членів ЄС.

Росія є одним із найбільших союзників Сербії на міжнародній арені. Москва не визнає незалежності Косова. Водночас Сербія відмовляється запроваджувати санкції проти РФ через російську агресію проти України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: