Рада схвалила у першому читанні євроінтеграційний закон щодо технічних регламентів

Вівторок, 20 березня 2018, 15:20

Верховна рада у першому читанні схвалила ще один євроінтеграційний законопроект №6235 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо технічних регламентів та оцінки відповідності".

Про це йдеться у повідомленні  Офісу віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції на сторінці у Facebook.

Законопроект передбачає внесення змін до низки законодавчих актів в частині уточнення вимог щодо інформування споживачів про певні види ризику, уточнення складу правопорушень у сфері стандартизації, метрології та метрологічної діяльності і технічного регулювання; уточнення вимог до національного органу з акредитації тощо.

"Важливо, що адаптація технічних регламентів і впровадження європейських гармонізованих стандартів забезпечить європейський рівень вимог в Україні до якості і безпечності промислових товарів для покупців, підвищить конкурентоспроможність української продукції і відкриє експортерам нові ринки збуту, сприятиме інноваційному розвитку промисловості" - йдеться у повідомленні.

В Офісі віце-прем’єра висловлюють сподівання на швидке ухвалення законопроекту №6235 у другому читанні. 

"Це необхідна умова для укладення Угоди АСАА (для трьох секторів промислової продукції на першому етапі), яка забезпечить взаємне визнання сертифікатів відповідності між Україною та ЄС у зазначених секторах промисловості." - пояснили в офісі.

Як повідомлялося, Верховна Рада проголосувала у другому читанні за законопроект № 6106 "Про стратегічну екологічну оцінку" (СЕО), імплементація якого передбачена Угодою про асоціацію з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: